Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Teddybear planira svoj raspust :)

Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje

Oceni ovaj blog
Učestalost i vrste videoigara koje mladi u današnje doba igraju otvara rizike za zloupotrebu alkohola i droga, mogu dovesti do loših međuljudskih odnosa i pada nivoa samopoštovanja. Ova saznanja objavljena su u stručnom magazinu Dnevnik mladih i adolescenata (Journal of Youth and Adolescence), a istraživanja su proveli na Porodičnoj školi pri Univerzitetu Brigham Young (School of Family Life at Brigham Young University) u Utahu.Istraživanje je provedeno na uzorku od 500 ženskih te 313 muških dvadesetogodišnjih studenata. Podaci objavljeni u spomenutom magazinu navode da muški ispitanici tri puta više igraju videoigre od ženskih, kao i da muškarci čak u osam puta više slučaja odabiru nasilne video igre. Isti segment ispitanika češće koristi internet za zabavu, čitanje vijesti i surfanje po pornografskim stranicama, dok žene češće koriste internet u profesionalne svrhe te za korištenje e-pošte.
Ispitanici koji su "ovisniji" o igrama skloniji su češćem korištenju alkohola i droga te imaju slabije društvene veze od ispitanika koji nisu toliko skloni igranju. Ipak, Laura Padilla-Walker, jedna od članica stručnog tima koji je provodio ovo istraživanje ističe da "dobiveni podaci ne znače da će svaki ljubitelj video igara imati nisko samopoštovanje i da će koristiri drogu i alkohol".
Izvor (24sata.info)

Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na Facebook Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na Google Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na My Yahoo! Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na Live Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na MySpace Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na Twitter Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na Digg Pošalji "Istraživanje: Nasilne igre ipak su opasne po zdravlje" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. nesbridzis (avatar)
    tako je deca se ugledaju na videoigrice i to nasilnicke,narkomanske pa kako u igrici tako oni to primenjuju u stvarnom zivotu.Kazimo Stop nasilnickim igricama
  2. teddybear (avatar)
    Slazem se ! Osnivanjem Kompjuterskog Kampa za decu ucinila sam pravi korak- tamo ih ucimo da programiraju igrice, ali bez nasilja. Takodje odrzavamo radionice o nenasilju.
    Pozdrav!