Ibn Hazm - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Ljubav prema mudrosti

Ibn Hazm

Oceni ovaj blog
Ibn Hazm: "Znanje ima udela u svakoj vrlini, a neznanje u svakom poroku."
---------------------
Heraklit: "Nije dobro za ljude da im sve ide kako oni žele."
-Da bi biljka rasla treba joj i kisa i sunce. Isto je i s duhovnim rastom ljudi. On se postize i, kroz tugu i, kroz radost.
--------------------------
Miroslav Antic: “Posle dobrog uvek dođe loše, jer nikad nam ništa bolje nije bilo iza najboljeg.”
-Dobro kojem dodje kraj nije najbolje dobro. Najbolje se ne nalazi izvan ljudi, vec u njima. U njihovoj dusi. Dusa je beskrajno, zivo dobro. Ona se stalno produbljuje i tako nam pomaze da savladamo i osmislimo sve sto nam dolazi. Ukljucujuci i ono najgore.
----------------------------
Konfučije :"Kada vidiš nekog dobrog čovjeka, pokušaj da nadmašiš njegov primjer, kad vidiš nekog hrđavog čovjeka, ispitaj da i ti nemaš iste greške."
-Svaki covek nas necem uci. Ako nista drugo, pokaze nam pravo stanje nase svesti kroz reakciju koju izazove u nama.

Pošalji "Ibn Hazm" na Facebook Pošalji "Ibn Hazm" na Google Pošalji "Ibn Hazm" na My Yahoo! Pošalji "Ibn Hazm" na Live Pošalji "Ibn Hazm" na MySpace Pošalji "Ibn Hazm" na Twitter Pošalji "Ibn Hazm" na Digg Pošalji "Ibn Hazm" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. webmen (avatar)
  U sustini mi je drago da sam se i ja nasao u nekim tvojim komentarima , mada se sad ne secam ni pod kojim imenom ni koje godine .
 2. sofija06 (avatar)
  Naravno. Originalno i interesantno misljenje se uvek istakne i privuce paznju.
 3. Jennifer Jennin (avatar)
  Dopadaju mi se vaši tekstovi i analize raznih mudrosti. To činite na jednostavan način, lako razumljiv , ne ostavljajući puno prostora za drukčiji stav.
 4. sofija06 (avatar)
  Hvala Jennifer Jennin. Moja namera nije da ne ostavljam prostor za drugaciji stav, vec da podstaknem ljude na dublje razmisljanje. Ukoliko kroz njega uvide smisao u napisanom, znaci da sadrzi elemente objektivnosti. Sto god je neko misljenje objektivnije vise rezonuje s ljudima koji nepristrasno tragaju za dubljim uvidom. Subjektivno ostavlja nedoumicu, kao i argumente za pobijanje. Zato tvoju izjavu shvatam kao veliki kompliment.
 5. Jennifer Jennin (avatar)
  Znam da vam to nije namera. "Vidi " se to.
 6. sofija06 (avatar)