Pravda ili krivda, pitanje je sad
Molim da procitate moj iskaz i date mi dragoceno misljenje ili savet, drage kolege!
Diplomirao sam na Filoloskom fakultetu u Beogradu 1986. na odseku za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku knjizevnost, smer srpskohrvatski jezik sa opstom lingvistikom, i tada dobio strucno zvanje profesor srpskohrvatskog jezika. Godinama sam radio u izdavastvu ali sam 2006. uspeo da se zaposlim (ugovorom na neodredjeno vreme) kao profesor srpskog jezika u jednoj srpskoj gimnaziji, koja je jednim delom i filoloska gimnazija. Na moju nesrecu, inspekcija Ministarstva prosvete je dala misljenje da moje zvanje nije odgovarajuce za rad u nastavi za predmet srpski jezik i knjizevnost, te sam nakon godinu dana rada dobio otkaz i ako sam vec bio u proceduri za polaganje strucnog ispita za licencu. Da ironija bude veca, po resenju sam primljen kao profesor srpskog jezika (onako kako je neodgovarajuce), a otpusten kao profesor srpskog jezika i knjizevnosti (onako kako propisuju Pravilnici Ministarstva prosvete). Od tada sam u sudskom sporu sa doticnom gimnazijom. Smatram da mi je momentalnim prestankom radnog odnosa ucinjena velika nepravda jer je po meni potpuno apsurdno da se za profesora srpskog jezika u filoloskoj gimnaziji nije mogla naci alternativa, pogotovu sto sam u toj gimnaziji jedini imao diplomu beogradskog Filoloskog fakulteta. Po mojim saznanjima sa moje grupe ima profesora koji rade u skolama, polagali su strucne ispite i imaju licence, te se postavlja pitanje zasto to nisam mogao i ja.
Vase misljenje? Shttp://forum.krstarica.com/images/smilies/Snowman7.gif
:snesko2: