Извор живота у нашем уму - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Гром

Извор живота у нашем уму

Oceni ovaj blog
И Господ Бог пусти тврд сан на Адама, те заспа; па му узе једно ребро, и мјесто попуни месом; И Господ Бог створи жену од ребра, које узе Адаму, и доведе је к Адаму. А Адам рече: сада ето кост од мојих кости, и тијело од мојега тијела. Нека јој буде име човјечица, јер је узета од човјека. За то ће оставити човјек оца својега и матер своју, и прилијепиће се к жени својој, и биће двоје једно тијело. А бјеху обоје голи, Адам и жена му, и не бјеше их срамота. Прва Мојсијева 2:21-25
Затим змија вара Еву да проба род са дрвета познања добра и зла; а она затим даје им Адаму да проба. И долазимо у следећу ситуацију.
Тада им се отворише очи, и видјеше да су голи; па сплетоше лишћа смокова и начинише себи прегаче.. Прва Мој. 3:7
Ако имамо на уму Христове речи да је царство небеско у нама самима, да је то свет наших мисли: наш ум, онда можемо видети да начин нашег мишљења и доживљај свега зависи да ли једемо са дрвета живота или овог другог дрвета.
Јер док су јели са дрвета живота Адам и Ева нису имали свест да је бити го срамота. Свест о сраму долази тек са кушањем плодова са дрвета познања добра и зла.
Погледајмо децу: Христос каже да је њихово царство небеско, а деца не знају да је бити го срамота. Тек кроз нашу школу, кроз васпитање нас који смо зли деца почињу да имају свест шта је добро а шта зло и да треба да се стиде голотиње свога тела.
Све ове ствари се дешавају у нашем уму, Ми смо некада јели плодове са дрвета живота које је део нас, део нашег ума. Што ће рећи да Христос одувек живи у нама. Он је Истина у нашем уму која каже да ништа само по себи није зло него ако ми мислимо да је нешто зло онда је нама то зло.
Свест о злу ми смо добили кушајући плодове са дрвета познања добра и зла, слушајући свој интелект.
Поставља се питање зашто сада ми не чујемо гласове и мисли које долазе са дрвета живота? Зато што се херувим са пламеним мачем, херувим заклањач, наш интелект вије испред дрвета живота и спречава нас да чујемо глас разума који је у дрвету живота.
Сада када знамо да је Христос део нас самих: да живи у нама: А Јеванђеље нас учи да треба да једемо његово тело и да треба да пијемо његову крв јер је у томе Живот.
Шта је тело Христово? То је истина која је у дрвету живота.
Шта је крв Христова која нас пере од сваког греха? То је осећање радости које извире из љубави према ближњима и према Богу који је Истина.
Јер када се хранимо истином ми не судимо да је ишта зло, већ нам је све добро и свему се радујемо, као и мала деца што чине, Па и ако се мало наљуте брзо опросте и опет се радују.
Док ко једе са дрвета познања добра и зла, његов суд који почива на заблуди је пун зла и он уместо да пије вино радости, крв Христову, он пије вино гнева Божијег.
Сви мисле да је свети грал чаша, али није, свети грал је суд у коме је крв Христова, Суд из кога извире Љубав и Радост живљења. И та крв је вино новог завета , Љубав Божија која се пролила за наше спасење да у њој имамо живот. А суд који почива на истини ће увек из себе давати да се пије вино радости. А суд који почива на заблуди ће увек из себе точити вино гнева.
Видимо да се све ово дешава у нашем уму: као и да је јако важно важно каква је истина која је у нама.
Ради тога сам у својој књизи описао шта је то истина и како доћи до тога да наша истина постане извор живота у нама.

Pošalji "Извор живота у нашем уму" na Facebook Pošalji "Извор живота у нашем уму" na Google Pošalji "Извор живота у нашем уму" na My Yahoo! Pošalji "Извор живота у нашем уму" na Live Pošalji "Извор живота у нашем уму" na MySpace Pošalji "Извор живота у нашем уму" na Twitter Pošalji "Извор живота у нашем уму" na Digg Pošalji "Извор живота у нашем уму" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Soradze (avatar)
  Dragi Grome, uživala sam i večeras u tvojoj priči. Koristim priliku da tebi i tvojoj porodici poželim sretne
  nastupajuće praznike i Novu godinu. Pozdrav
 2. mizaca (avatar)
  Svako dobro od Gospoda i spasa nasega Isusa Hrista tebi i tvojim najmilijim od srca zelim dragi Grome..........
 3. Dragoljub69 (avatar)
  Da jedeš njegovo telo i piješ njegovu krv?!
 4. Lord Gledston (avatar)
  E,mi koji se drzimo tacno onoga sto je Bog rekao Adamu i Evi,tj.rekao im je posto su bezgresni,da trebaju da hodaju goli.Mi,koji smo pravi
  vernici,mi koristimo nudisticke plaze,i ...kupamo se i hodamo po plazama goli.Iz svega sto si izneo "Grome",jedino mi,koji smo nudisti,mi smo
  pravi sledbenici Adama i Eve.Naravno,mi smo uzeli za primer ponasanje Adama i Eve,pre nego sto su okusili zabranjeno voce.Da ne bi i mi,
  mozda pali u iskusenje,nikada kada idemo na nudisticku plazu,ne nosimo jabuke (tu je Adam kiksno) nego samo pomorandze i mandarine.
 5. Lord Gledston (avatar)
  VELIKI GRCKI FILOZOF DIOGEN,REKAO JE;COVEK NE TREBA DA SE STIDI SVOGA TELA - NEGO SVOJIH LOSIH POSTUPAKA !!!