"Srbija na izvol'te" - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

NOVINARSKO PISKARALO

"Srbija na izvol'te"

Oceni ovaj blog
Prema recima srpskog ministra policije Dragana Jocica, nasa zemlja time sto je dopustila stranim sluzbama da tragaju za haskim optuzenikom Ratkom Mladicem na njenoj teritoriji samo pokazuje svoju spremnost za saradnju sa Tibunalom u Sheveningenu.
Medjutim, kada malo bolje razmislimo, da li je bas takav dokaz potreban? Da li je bas potrebno dopustiti nekoj stranoj policijskoj sluzbi da se nesmetano krece na tudjoj teritoriji? Da se razumemo, nisam neki "okoreli nacionalista" i ljubitelj etnocentrizma (na srpskom jeziku, to vam je ono - mi smo najbolji i niko nam nista ne sme i ne moze), ali moze se postaviti ozbiljno pitanje. Nije li drzava Srbija ugrozila svoj bezbednosni integritet time sto je dopustila da se "strane strukture" slobodno svrckaju po njenoj teritoriji?
Mozda je rec o tome da je srpska vlast dokazala da je, ili nesposobna da ispuni ono sto je obecano, ili nije spremna, odnosno nece da izvrsi dato obecanje. Sad, vi odlucite koja je varijanta bolja. Ili, realnije receno, koja je opcija manje zlo.
Ali, mi i hocemo u svet, mi zelimo u Evropsku Uniju, nac cilj je da potpisemo Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU - reci ce neki. U cemu je problem?
Zapitajte se sta bi Sjedinjene Americke Drzave rekle da se, recimo, iranska tajna sluzba pojavi na njenoj teritoriji. Da li bi mirno to prihvatile? I jos se, na neki nacin, dicile time u svojoj skupstini, odnosno Kongresu. Tesko...

Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na Facebook Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na Google Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na My Yahoo! Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na Live Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na MySpace Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na Twitter Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na Digg Pošalji ""Srbija na izvol'te"" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. sceliano (avatar)
    Samo jos jedna kap u moru... gluposti u kojem nekako plutamo...