prosijačenje i robovlasništvo - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

prosijačenje i robovlasništvo

Oceni ovaj blog


" Srećemo ih svakodnevno. U gradskom prevozu, na ulici, baštama kafića i restorana. Uglavnom većina okreće glavu sa gađenjem nadajući se da će se što pre osloboditi njihovog prisustva. "Kako beše ono : ako gladnom prosijaku , na molu , ribar iz dobrog ulova izdvoji i da veliku ribu - on je tad njegov veliki neprijatelj , a ako ga nauči da peca ribe , on je njegov večni prijatelj !
Sudeći po ovoj misli , oni koji kupuju svoju savest udeljivanjem milostinje , oću reći , milostivi humanisti , zapravo su neprijatelji prosijacima , i latentni postrekači organizovanog kriminala i prosijačkog ropstva !
Elite u svim državama , pa i u ovoj našoj , žive , bolje reći bogo ugodno i blagodetno paratiziraju na bujicama sakrivenog ropstva , bahatoj eksploataciji i legalizovanoj pljački stanovništva - na siromaštvu i bedi , koja se brižljivo projektuje i gaji pod njihovom upravom . Zato i ne haju , ne samo kad je reč o robovanju prosijaka , već u bilo kojoj drugoj vrsti robovanja i uništavanja ljudi i njihovih porodica .
To su tekovine demokratskog visoko profitalnog srpskog kapitalizma !
To je proizvod naše posebnosti i njenog patriotizma !

" Eksploatacija prosjaka nikako nije omiljena tema društvene elite ! "

http://www.danas.rs/dijalog.46.html?news_id=331232&title=Marginalci

Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na Facebook Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na Google Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na My Yahoo! Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na Live Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na MySpace Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na Twitter Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na Digg Pošalji "prosijačenje i robovlasništvo" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. SibirskiTigar (avatar)
    Tako ti je to.Sad bi trebalo na kolenima da se zahvaljuje na nekim bednim procentima.
  2. mizaca (avatar)
    Prosjaka ima i opravdanih i neopravdanih.I postojali su u svakom drustvu i razdoblju.Ja im uglavnom dam nesto kad imam.Nije lako pruziti ruku javno pred svima.....