Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

SDG (Soli Deo Gloria)

Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31

Oceni ovaj blog
Odbrojavanje do smrti protestantizmaNa današnji dan u istoriji: Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2016.10.31 - 2017.10.31

Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na Facebook Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na Google Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na My Yahoo! Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na Live Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na MySpace Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na Twitter Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na Digg Pošalji "Na današnji dan u istoriji - Odbrojavanje do smrti Protestantizma 2017.10.31" na del.icio.us

Ažurirano 31.10.2016. u 21:23, autor: SDG (Soli Deo Gloria)

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. SDG (Soli Deo Gloria) (avatar)
 2. SDG (Soli Deo Gloria) (avatar)
  Odbrojavanje do smrti protestantizma od 31.10.2016.do 31.10.2017. godine.

  Ubrzane i značajne promene se sada odigravaju.u SAD-u, a i širom sveta. Ove promene utiču na nacionalnu i internacionalnu politiku i ti će na Božji narod navući vreme nevolja kakvo dosad nikad nije postojalo.

  Jedino oni koji su svesni ovih stvari će biti u stanju da se pripreme kako ne bi bili prevareni i kako bi sprečili uništenje.
 3. SDG (Soli Deo Gloria) (avatar)
  31. Oktobar 1517. godine bio je istorijski dan kada je Martin Luter, reformator, zakucao svojih 95 teza protiv pokvarenosti, zloupotreba i gadosti Rimokatoličke crkve na crkvena vrata u Vitenbergu. One su dale snažan podsticaj protestantskoj Reformaciji.

  Od tih vrata 95 teza su se prepisivale, prevodile i naširoko posejale kroz Nemačku i velikim delom Evrope na jezicima koje je običan narod mogao lako razumeti. Ovo je izazvalo najogorčeniji i najžešći bes od strane crkvenih vlasti kao i od strane odanih rimokatoličkih pristalica koji se jedva može zamisliti ili opisati.

  Iznova i iznova su tragali za Martinom Luterom i gonili ga kao životinju. Crkva ga je podmićivala, pretili su mu, sudili mu, a naposletu su ga isključili, ali on se nijednom nije odrekao svojih spisa niti ublažio svoje reči ili poruku. Kada je trebalo da se pojavi pred Državnim saborom u Vormsu, njegova čvrsta odluka bila je sledeće:

  "Očekujte bilo šta od mene, samo ne bekstvo i odricanje.

  Bežati ne mogu, a još manje odreći se.

  ... odričem se sledećeg:

  Pre sam govorio da je Papa Hristov namesnik. Sada kažem da je on Gospodu protivnik i apostol đavola!

  Ne mogu i neću se odreći jer za hrišćanina nije bezbedno da govori suprotno u odnosu na svoju savest.

  Ovo je moj stav! Ne mogu uradim drugačije.

  Neka mi Bog pomogne. Amin."
  Ažurirano 01.11.2016. u 19:07, autor: SDG (Soli Deo Gloria)
 4. SDG (Soli Deo Gloria) (avatar)
  Namera ovog videa nije da se ispriča celokupna istorija o Martinu Luteru i njegovih 95 teza, već da usmeri gledaoca na pouzdan izvor koji će mu otkriti tačne istorijske činjenice, a koji takođe otkriva i njegovu povezanost sa sadašnošću i budućnošću i zašto se to tiče svake osobe.

  Ovaj izvor je bestseler knjiga koja je prevedena na mnoge jezike koja je tokom više od jednog veka prosvetlila milione umova, to je knjiga koju je napisala Elen Vajt, a zove se "Velika borba".

  Poglavlja koja se posebno tiču Martina Lutera i dela za koje ga je Bog pozvao da obavi i koje je verno izvršavao su sledeća:

  7. Luter se odvaja od Rima
  8. Luter pred državnim saborom
  10. Napredovanje Reformacije u Nemačkoj
  11. Protest knezova

  O delu Reformacije, koje protestanti danas treba da nastave, mogu se pročitati u sledećim poglavljima:

  35. Ugrožena sloboda savesti
  36. Sukob koji se približava
  38. Poslednja opomena

  Značajnu istoriju o usponu i napredovanju protestantske Reformacije ne treba zaboraviti s obzirom da Biblija proriče da će ista tiranska i samovoljna kontrola koju je papska vlast imala u prošlosti ponovo biti u njenim rukama. Čitajte 13. glavu Otkrivenja od 1. do 18. stiha i poglavlje "25. Božji nepromenljivi zakon" iz knjige "Velika borba".

  Tužna realnost je da su oni koji izjavljuju za sebe da su protestanti danas napustili protest i rukovali se sa rimokatolicizmom u naporima da se rimokatolički dekreti uvedu i da državne vlasti podrže rimokatoličke institucije. Ovo je počelo u Americi i to predstavlja signal smrti protestantizma.
 5. SDG (Soli Deo Gloria) (avatar)
  Luterani, katolici i drugi evangelici zajednički izjavljuju da se Reformacija završila i da više nema potrebe za protestom i da je stoga protestantizam mrtav, a Reformacija okončana.

  Catholic Herald izveštava sledeće:

  Negde u kancelariji pape Franje nalazi se dokument koji bi mogao promeniti kurs hrišćanske istorije. On proglašava kraj neprijateljstava između katolika i evangelika i kaže da su te dve tradicije sada ujedinjene u misiji jer obavljaju isto jevanđelje.

  Sveti otac razmišlja da potpiše dokument 2017. godine na 500. godišnjicu Reformacije stojeći pored vođa evangelika koji, grubo rečeno, predstavljaju svakog četvrtog hrišćanina u svetu danas.

  Franja je ubeđen da je Reformacija već završena. On veruje da se završila 1999. godine kada su Katolička crkva i Luteranska svetska federacija izdale zajedničku deklaraciju o opravdanju, o učenju koje se nalazi u srži Luterovog protesta.
  Ažurirano 01.11.2016. u 21:36, autor: SDG (Soli Deo Gloria)