Svaka čast majstore ! Alal vera ! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

Svaka čast majstore ! Alal vera !

Oceni ovaj blog
Meni se pak , u mom zaseoku javlja , prečesto, dunavski kemza ; te mi pripoveda mnoge onostranosti , koje ovaj gornji , višnji svet , šaranima gura u alove i mrestilišta . K'o , veli - šaran je šaran , za svagda i ništa više !
Pa tako taj dunavski kemza , veli mi , kako je savamalska patka , dobra "PATKA" , za ovaj svet višnji , ovdašnjih alovskih šarana .
Jošte veli , da je to čist blerizam , po onoj pameti skrojen , iz negdašnjih vremena staljinizma , titoizma - pa što da ne i iz vremena fašizma ! Naime , ako nemaš neprijatelja međ podanicima , a iz dana u dan im je sve gore i gore , a oni ćute - ti međ njima neprijatelja svog stvori , organizuj , rukovodi s'njim i upravljaj njegovim aktivnostima ! Predupredi strpljive trpljače !
Pa kad bolje razmislim , ova savamalska patka , dođe mi kao ona cigla sa asvalta , koja je stoput prodavana , šaranima iz zaseoka , bar mog , koji su jezdili u prestoni grad .
Takova jedna je prodata je i prvom demokratskom dosmanlijskom premijeru , velikom sinu odlikovanog visokog oficira OZNE / UDB-e ; kaže onaj Vasić , prvo nagrađivani , međ poznatim novinarima državne bezbednosti , jeli , koji nije po zadatku UDBE prešao u slobodno novinarstvo , već po svom karakternom ustrojstvu !
Pa tako , može se reći , da međ savamalskim plovčićima , ima i takvih , kojima je prodana ta čuvena cigla sa asvalta , upakovana u celofan borbe za pravnu državu . Eto ! Dešava nam se plovčiji narod - kao !
No , čudna li čuda ; pa zar ova nova izabrana vlast , dvaputa ne dobi na izborima , baš zbog svoje priče i obećanja , da će demontirati kriminalnu državu , koju su uspostavile peto-oktobarske dosmanlije ; koja se razbojnički ukorenila i ugradila u sve institucionalne temelje države ! Oću reći , personalne postavke , zajedno sa savamalskom patkom , hoće ka istom cilju - samo jedni hoće na prečac , a drugi kamda lagano sistematski- institucionalno . Pa tako ovi prvi , kao da su po uzoru na dosmanlije , dok ovi drugi , kao da su uzor časti , poštenja i istine !
Doduše , ruku na srce , međ pačićima ima malo više nego što treba i maskiranih , koji bi da sa aktulenošću događanja stave sebe u fokus večnog borca za pravdu i pravo - oću reći , to su neki politički grebatori , koji se vraćaju iz roptarnice političkog zaborava . Tu međ njima , svega i svačega iz bogate prošlosti ima !
No , da se stvar rasvetli , veli dunavski kemza kaže , stvar po tom pravnom pitanju treba postrojiti po prioritetu , značaju i čovečnosti !
Verovatno hoće da kaže kako imamo skoro hiljadu politički značajnih nerasvetljenih ubistava ; pa mnogo neispitanih velikih , prevelikih pljački ; pa enormno veliki broj predmeta strogo pov ; a da se ne govori i o onim predmetima koji se vode kao istraga u toku , pa plus oni koji se vode kao zatvoreni zbog zastarelosti .
Veli , preko toga se zida pravna država , mante se bilo čije "PATKE" - naročito ove savamalske !

Sve u svemu , izgleda da nas je vlast zveknula dobrom "PATKOM" , pa se s'njom "PATKOM" zabavljamo , dok vozovi ništavila tutnje li tutnje mimo nas , a mi tonemo li tonemo u bezdno siromaštva i bede !

Pa ako je ovaj savamalski blerizam od onog jangleza , mora se reći : svaka čast majstore !

" Savamala trn u oku "

http://www.danas.rs/dijalog.46.html?...mala+trn+u+oku

Pa iz svega rečenog , sledi , pre da je sava mala trn u turu nego u oku !

Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na Facebook Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na Google Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na My Yahoo! Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na Live Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na MySpace Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na Twitter Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na Digg Pošalji "Svaka čast majstore ! Alal vera !" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  " Na ove me reminiscencije navede (sve tiša) buka oko Savamale koja je bacila u zasenak činjenicu da je ne tako davno svaka varoš u Srbiji imala svoju Savamalu, a neke i više njih."

  http://www.danas.rs/dijalog.46.html?...4%87+lupetanja

  Nekako , imam utisak da je komunistička kulturna elita , sedamdesetih , u svojim velikim delima , nastojala tu savamalsku četvrt da pretvori u prestono radničko jezgro , iz koga je , da kažem , isključao radnički pokret koji je postao stub ondašnjeg , predratnog komunizma ! Ta kulturna nastojanja , polako su od tog savamalskog sveta stvorili mit o našim socijalističkim revolucionarnim korenima . Utrkivali se pesnici , književnici , teatrajlije , filmadžije , slikari i vajari - naravno pod budnim okom UDBE ondašnje , pa i sadašnje , u tom mitološkom projektu !
  Sad su došla reciklažna radikalsko stiroprska vremena , kad nam je mrska ta naša socijalistička prošlost , pa i svi mitovi njeni - pa takva mesta , koja simbolišu na neki način tu prošlost , kao što je sava malsko radničko mitsko , rekao bih jjjjebbbalište , red je sravniti sa zemljom !
  Opet je ono čuveno : "Razvaljuj" - a ja dodajem , dajte i meni jedan bager !

  I sad ima tu još nečeg , rekao bih muljatorskog ; kako to vole alasi , pa kažu : čisto je to košaranje !
  I dok po tom blerizmu , vlast nas sluđuje , programirano i smišljeno vodi akciju - od izbora termina za famtomke , preko rasčišćavanja terena , konferencija za štampu i organizovanja protesta protivu sebe - karavani prolaze ! Toša kaže : Udariše nam debelu patku , ima dugo da se patimo !
  Ažurirano 11.10.2016. u 16:38, autor: 123loncar
 2. 123loncar (avatar)
  " Na proteste Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" dolazim zato što se već više godina u rođenom gradu osećam kao u logoru, kojim upravlja banda nemilosrdnih štetočina........- Odnos kako gradske, tako i republičke vlasti, prema bilo čemu, vidim kao odnos pljačkaša prema plenu. Kao i svi pljačkaši, i ovi imaju potpuni nedostatak javne odgovornosti, kao i svi pljačkaši, i ovi misle da za svoju pljačku nikada neće odgovarati - navodi Vidojković...........- Sve one su u rukama premijera i njegove male gadne družine, a svi ostali koji su pristali da igraju njihovu igru, ne samo da su krivi koliko i oni, već su i krivlji - smatra Marko Vidojković. "

  http://www.danas.rs/drustvo.55.html?...1teto%c4%8dine

  Najgora stvar u celoj ujdurmi što je sve ovo tačno , ALI , tu istinu saopštavaju oni koji od ovog i ovakvih stanja prelepo i predobro žive - bez ikakva udarnička truda , naprezanja i zasluga !
  Zamajavanje logoraša , savezničkim ratnim poduhvatima , TE BRZOM OSLOBAĐANJU , mirno i u savršenom redu odvelo je preko 10 miliona robova u smrt - na streljanje , u gasne komore , krematorije , vezane u nabujale reke , krečane i ko zna u kakve sve načine ubijanja .
  Kuda će nas odvesti i koliko će platiti prestono pa i svosrpsko stanovništvo ova PROTESNA ZAMAJAVANJA , nije teško naslutiti !
  Ažurirano 20.10.2016. u 09:58, autor: 123loncar