NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM

Oceni ovaj blog
Ponekad se pitam ima li razloga da se probudim iz sna bez snova !? Ima li ičeg novog , ljudskog , zbog čega da se ustane i p rekine košmar noćne tmine , te radosno krene u novi dan !? Meni sve nekako dođe već viđeno , samo nova scenografija - nov kičeraj ! Rekao bih , ezopovski , beloglavi sup , strvinar , okitio se perjem ptica pevačica , pa činodejstvuje sa svojim i suparničkim jatima !
Voleo bih da grešim !
I pre nego utonem u mračno ništavilo srpštine , koje se utapa u balkanizam , podeliću ovo sa vama ! Može biti da će nečemu koristiti , znam sigurno neće štetiti :

"Danas, kada je ekstremista Vučić obukao novo odelo, kojem se dive i podržavaju evropski i američki zvaničnici, u mnogo većoj meri nego što je to bio slučaj sa Borisom Tadićem, ne vide se pomaci u takozvanoj građanskoj opoziciji već se retorika u odnosu na ta ključna pitanja visoke politike kreće na istoj razini sa onom koju deklamuje sam Vučić. Nisu napravili iskorak u odnosu na devedesete kada su preuzeli vlast, kao što ne prave iskorak u odnosu na Vučića sada, kada su njegova opozicija, a on navodno prihvaćen proevropski lider.

Najprepoznatljiviji nosioci građanske opozicije - Bojan Pajtić i Boris Tadić - danas neće reći da je Kosovo nezavisno, odnosno da je Srbija odgovorna za takav ishod, neće skinuti žig odgovornosti sa naroda da je genocidan tako što će priznati da su njegovi predstavnici tokom devedesetih počinili taj strašan masakr, manipulišući najbrutalnijim mehanizmima sopstveni narod, neće se odreći gostoprimstva za ratne zločince osuđene u Hagu, neće se zalagati za obrazovni program koji će uvažiti sve činjenice i odgovornost - imenom i prezimenom - kako za strahote koje su počinili pripadnicima drugih naroda, tako i za isto to učinjeno sopstvenim građanima. Polemisaće, relativizovati, doprinositi tapkanju u mestu, baviti odbranom sopstvenog lika i dela, ali se neće žrtvovati i odgovorno uvesti u javni govor istinu. Time će samo i dalje učvršćivati vlast Aleksandra Vučića, produžavati vreme u kojem postoje važnije teme od korupcije, obrazovanja, kulture, demokratizacije institucija, standarda, i svega onoga što se odnosi na najneposredniji i najobičniji život građana - a to je bezbednost, odnosno mogućnost izbijanja sukoba. Strah od bukvalnog povratka u devedesete - u rat i onoliko siromaštvo - odgovara jedino onima koji taj strah šire. Jedino oni imaju koristi od toga, jer je njihova vrednost i relevantnost zasnovana isključivo na toj činjenici. Kada se jednom bude završilo sa tim problemima, bitnost onog koji bude nosilac vlasti zasnivaće se na borbi protiv korupcije i podizanju standarda u svim životnim segmentima.

Zato se tako svi skupa silno raduju referendumu u Republici Srpskoj, porastu nacionalizma u Hrvatskoj, paljenju pravoslavnih crkava na Kosovu, izbegličkoj krizi, antinatovskom mešetarenju Rusije po regionu. Njihove kompetencije iscrpljuju se u huškanju ili utvrđivanjem toga kao normalnog stanja, koje predstavljaju kao faktor stabilnosti i mira na ovim prostorima.
"

- See more at: http://www.danas.rs/dijalog.46.html?news_id=328187&title=Kada%20se%20jednom%20bude%20zavr%C5%A1ilo%20sa%20tim#sthash.GYkfCuK5.dpuf

Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na Facebook Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na Google Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na My Yahoo! Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na Live Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na MySpace Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na Twitter Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na Digg Pošalji "NIŠTA NOVO POD SRPŠTINOM NEBESKOM" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Atlas (avatar)
  Igranka bez prestanka a znaš dokle će tako? Stavi prst na čelo i razmisli malo? A šta bi tvoj predlog naprimer bio:per:
 2. 123loncar (avatar)
  ....nekad su razbojnici , drumski i svaki drugi , bili hapšeni....možda bi to bilo rešenje i danas....samo , avaj , za tu rabotu većinsko stanovništvo trebalo bi biti časno , pošteno - a njegova kulturno obrazovna elita , pored časti i poštenja trebala bi biti čovekoljubivo uzvišena....a tako nešto neće nas da strefi nikad , bar za hiljadu godina......

  ...mnogi "časni i pošteni" očekuju spasenje od Dodika , Kusturice i Putina - jedu sarajevski burek i piju banjalučki jogurt usred prestoničkih beogradskih atara na vodi !......a tu na tim vodama i njihovim ostrvima keltski druid , Jan Bar Jan , prešao je dunavsku vodu na konju i sklopio sporazum o nenapadanju sa Aleksandrom Velikim , pa otvorio prvu druidsku školu....džaba krečio frajer.....nije se obrazovanje i vaspitanje primilo na ovaj ovdašnji svet...zbog tog ne pelcovanja znanja i vaspitanja , kažu upućeni , kelti su propali - oće reći tu je počeo njihov kraj......prokleto neko mesto , te beogradske vode.....tu je počeo i naš kraj , koji se nekako surovo otegao....mrcvari nas !
 3. Atlas (avatar)
  E moj Lončar dal će tebi ikad na pamet pasti istina stara da bez kralja ne valja:lol:
  Ažurirano 24.09.2016. u 16:02, autor: 123loncar
 4. 123loncar (avatar)
  Nekad se raja zezala sa opaskom : " Kakva Monika takva država " !
  Neki političari su tu opasku , opasno po nas i bukvalno shatili , a i vremena se menjaju pa sa sobo menjaju i ljude ! Sledstveno tome , dođe vreme da i mi "Moniku" svatskoga glasa imamo - oću reći , zahvaljujući medijskim mrežama , ceo svet video je , čuo pa i komentarisao naš slučaj "Monike" . Uostalom , zašta služi ta strategija negativne kampanje , ako ne za skretanje medijske pažnje na sebe i svoj slučaj - oće reći i žiži si zbivanja , ljudi pričaju o tebi ; glavna si faca . A može biti , zavisno od situacije da si i svetska faca !
  Tek , sa "našom Monikom" , postadesmo i mi svetski aktuelni ! No slika više govori , nego bilo kakav uvodni komentar :  Ovo zaista mogai sam da prespavam - ne mislim na ovaj događaj sa tim čuvenim Klintonom koji je bio nameran da me skroz na skroz srolja , već mislim na ove naše analize , takozvana zvanična politički javna zapažanja !

  DESNICA OŠTRO PO VUČIĆU: "Ćerki si dao ime po Milici Rakić, a onda si platio odlazak kod njenog ubice" (FOTO) (VIDEO)

  http://novaborba.co.rs/srbija/desnica-ostro-po-vucicu-cerki-si-dao-ime-po-milici-rakic-a-onda-si-platio-odlazak-kod-njenog-ubice-foto-video

  A ta , takozvana desnica , zar ona nije bila ovoj "našoj Moniki" saborac , koliko juče ; zar nisu duvali u istu tikvu koja nam je donela geografsko peglanje - pa ovo današnje može se reći da je sastavni deo njihove mudrosti , samo lečke našminkano , svetski samokritički samoosuđivajuće , naravno , da se vlasi ne sete !
 5. 123loncar (avatar)
  Citat Original postavio Atlas
  E moj Lončar dal će tebi ikad na pamet pasti istina stara da bez kralja ne valja
  ...ajde molim te , pa ne ide da kralj "puši"....znaš li ti veseli nesrećniče da je "pušenje" bolest zavisnosti......i zašto bi mi , naš narod monarhistički , morali u ovoj geostrateškoj globalnoj svetskoj NATO tiraniji , morali da našeg kralja teramo da bude "Monika"....

  ...složićeš se samnom da to nije lepo , pa onda i nije vreme da imamo kralja....bolje je ovako da imamo predsednika vlade , koga zamajvamo da je premijer , te se jadničak nada da bude i kancelar , što bi germani rekli "firer" - te tako u naše ime trpi sve , pa čak i glumata "Moniku" , naravno u političkom smislu......oću reći , kralj nek malkice popričeka....nek uči srpski i nek decu vospitava i prevaspitava u vezi tog "pušenja" i prajdovanja !