NAKRST - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

NAKRST

Oceni ovaj blog
Ma nije Emir , Emir - tvrde upućeni , već je Stefan . Eh zašto !? Pa taj je ničim izazvano optužen za rodonačelnika srpstva ! Verovatno da se prikrije bratoubistvo i njegova vlastoljubivost koja od njega ne preza . Pa možda i izdajstvo , zbog koga je konstatinopoljskom promenadom išao u prnjama sa omčom oko vrata , iza onog kome je polagao bezbroj puta zakletvu na vernost , lojalnost i bog te pita šta je sve obećavao . A najverovatnije zbog srebroljubivosti , zbog koje je osnovao međ cincare manastirsku banku - štek , za čuvanje otetog državnog blaga ! Sigurno tako i nikako drukčije nije !
Elem , ovaj Emir , koji se nakrstio kao Stefan , očito nije srpskoga šlifa , sudeći po odgovoru koji je upriličio vrancuskom prekrstu .
Zaista !
Sigurno je ovaj nakrst , naše gore patriotski list - GAČANIN ! Ma kakav Gačanin , malo je to , on je Nad Gačanin . Sa ovakvim odgovorom , samo može biti to i ništa vieše !

" КУСТУРИЦА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ДЕПАРДИЈЕУ: Замислите кад бих ја за њега рекао да је распаднути алкохоличар, да је неморална дртина, да ли би то било фер?........... – Замислите када бих ја за Депардијеа рекао да се од допадљивог младића претворио у бачву и да нема пинтера који би могао да запуши све рупе на које цури мјешина једна....................распаднути алкохоличар, преварант који је због пореских олакшица, а не из љубави према руској култури, узео руски пасош "

http://iskra.co/kultura/ekskluzivno-...i-to-bilo-fer/

Pošalji "NAKRST" na Facebook Pošalji "NAKRST" na Google Pošalji "NAKRST" na My Yahoo! Pošalji "NAKRST" na Live Pošalji "NAKRST" na MySpace Pošalji "NAKRST" na Twitter Pošalji "NAKRST" na Digg Pošalji "NAKRST" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. hakim bej (avatar)
  Ocekivao si okretanje drugog obraza?
  Drugi obraz se okrece samo ljudima, nikada zverima.
 2. zxy (avatar)
  Pa šta sad ,treba da nam ni Kusturica ne valja.Ne čudi me za Deparijea ,taj više ne zna šta će sa sobom,pogledaj šta je od sebe napravio,dobro je što se Kusta uzdržao i što mu nije sve ono rekao jer ... to se sve i vidi i zna,usotalom od svih njegovih uloga za pamćenje je samo jedna ,ona u koji je glumio Sirana.Prava naduvana veličina.Nego nek ovo ostane medju nama ,ni ja mu to ne bih rekao,nismo mi kao neki
 3. 123loncar (avatar)
  ....niko nema "drugi obraz" , pa ni ljudi....jedan se obraz ima , izgubiš li ga , stvar je gotova - bezobrazan si....od prekrsta nikad se nije očekivalo da su obrazni , pogotovo ne od nakrsta....
  ...a očekivao sam gačanizam - zato sam i posvetio posebno otvaranje stranice......mogao je odgovor da se strpa i pisaniji o prekrstima.....tamo i rekoh , za sve nas nije dobro kad istinu o grdnom saznamo od još grđeg......
  ...da , ovo nije dobro za običan svet , ta njihova kultura sa svojom intelektualnom uzvišenošću i njenim umetničkim slobodama !
 4. 123loncar (avatar)
  ...samo gačani nabrajaju , javno , ružne stvari o nekom ili nečem što neće reći jer su fini i lepo vaspitani....pa tako uz očiglednosti dosole koju polu istinu , klevetu i izmišljotinu i čistu laž....njohova prevrtljivost poznada je na daleko , naročito duž dinarskog venca...kažu poznavaoci gačanske retorike , da je Vuk Drašković nenadmašivi gačanin , prevrtač , prekrst i nakrst....možda su mu i koreni iz gackog....tek za ovo čuh u vreme njegovog beogradskog terasastog mitingašenja....posle sa gačanstvo razmnožilo !
 5. gost 320781 (avatar)
  Neki ljudi,trebaju istetovirati reci "obraz" kao i "moje misljenje", na dupe, te da ih stvarno poseduju.( mislim na glumca koji skoro vise nigde ne glumi i rezisera koji skoro nista vise ne rezisira)
  Ažurirano 11.09.2016. u 19:59, autor: gost 320781
 6. Lord Gledston (avatar)
  Mislim dragi kolega Loncar,da o ljudima koji su iz Muslimanske Vere,presli u Pravoslavnu Veru,svoje ime Emir,promenili u Stefan

  nema sta da pricamo,o njihovom moralnom liku.
  Ažurirano 11.09.2016. u 20:35, autor: Lord Gledston
 7. 123loncar (avatar)
  ...u vremenima kad su menadžment postupci u nas bili proglašavani jeresom , a profesori na univerzitetu koji su počeli da ga uvode u nastavu , optuživani i etiketirani kao dekadentne tehnolrate - dakle u tim vremenima slušao sam predavanje jedne profesorke , korisno bar meni - ne samo tad već i danas , o tržišnoj prodaji imena i medijskoj negativnoj kampanji....danas to svi obilato rade,,,naročito takozvani negativnu kampanju...ovo prostačko prepucavanje dva takozvana umetnika , doživljavam baš tako - te kao njihovo prećutno ili dogovoreno , što da ne , medijsko oživljavanje i vraćanje u žižu događaja....jeste nama bar reprezentovano u ružnim tonovima , ali to podiže tiraž i vraća aktuelnost...šarada , prostačka i nameštena , ali pali....kad bi puk o njima ovoliko govorio !?
 8. mizaca (avatar)
  Ovom Depardijeu to stvarno nije trebalo.Zar ce ovim dobiti na popularnosti? Al kad je Monika u pitanju????I sad neka mi neko kaze da se muskarci ne ponasaju kao zene?A i ja kad vidjeh Emira kraj nje u onoj vodi upitah se:"Pa zar si bas mor"o tol"ko skresat" budzet filma?A neđe si ih bac"o u vjetar........
  Al Sarajlije dobro znaju sta su snovi......
 9. hakim bej (avatar)
  Onaj ko je napisao "Smrt je neprovjerena glasina" i snimio prorocko "Podzemlje" nikako ne moze bit takozvani umetnik, nego veliki umetnik.

  Obeliks je nesto drugo.
 10. 123loncar (avatar)
  ...ipak , treba se pozabaviti klevetama vrancuskog prekrsta - nisu baš tako bezazlene i prizemne , ako predpostavimo da su kao mišljenje dečije najvno iskrene.....koliko znam , debeljko je zvaršio svoje klevetom da naš nakrst , tvorac "podzemnog sveta " , veliki umetnik , a : sve je kod njega lažno........ Kusturca "nema sintezu" ......

  ....posve je logično da nešto što nema sintezu je falšno , pa dečijom iskrenošću može se reći da je totalno lažno....oko ovog ne može biti spora , jer je manje više dijalektički izveden zaključak - naravno sve tako biva ako je tačna premisa , odnosno da nakrstov umetnički opus nema sintezu.....odmah mora se reći , da je ovo više kritika nego kleveta - mislim na to šta je govorio vrancuski prekrst umetnički ( mada , ruku na srce , glumci nisu veći umetnici od onih koji pišu za njih...a sobzirom da reprodukuju tuđe misli i ideje , a da im drugi određuju govor tela i uređuju ambijent - oni su samo izvođači tuđe umetnosti....sve u svemuprogramirani plagijatori )......oću da kažem , da on iznosi svoj dojam o umetničkom delovanju našeg nakrsta , kao publikum , sa punim pravom , jer konačno , takozvana umetnos može da prosvetljuje , obrazuje , opanćava , zaglupljuje i ocrnjuje - kako pojedinca , dako i ceo jedan narod....može da služi i u visprene dnevnopolitičke obračune i političku prapagandu....
  .....stoga , nužno je sagledati šta nosi pojam SINTEZA , kojim je zakovana sva kritika umetničkog opusa nakrsta našeg :

  1. sinteza ženski rod
  Sastavljanje, spoj, spajanje; log. spajanje više delova u celinu .
  Naučna metoda proučavanja predmeta u njegovoj celini, u dijalektičkoj jedinstvu i uzajamnoj vezi njegovih delova i sklopova; u načunom saznanju sinteza je vezana za analizu !

  2. Sinteza (filozofija)
  Reč grčkog porekla (synthesis)sastavljanje, spoj, spajanje; Spajanje više delova u celinu (npr. pojam je sinteza, tj.spoj više raznih oznaka u celinu);sinteza ili sintetička metoda, progresivna metoda, jedna od istražnih ili heurističkih metoda; put ili polaženje od prostijeg kao poznatog, istinitog, ka složenijim istinama dovodjenjem u vezu tih prostijih istina (npr. Euklidova geometrija izgradjena je sintetičkom metodom); put od delova ka celini; postupak kojim se od suprotnih pojmova (teze i antiteze) stvara viši pojam u kome su suprotnosti uklonjene (dijalektička metoda)

  3. sinteza (grč. synthesis)
  sactavljanje, spoj, spajanje; logićko spajanje više delova u celinu (npr. pojam je sinteza, tj. cpoj više raznih oznaka u celinu); sinteza ili sintetična metoda, progresivna metoda, jedna od istražnih ili heurističnih metoda; put ili polaženje od prostijega kao poznatoga, istinitoga, ka složenijim istinama dovođenjem u vezu tih prostijih istina (npr. Euklidova geometrija izgrađena je sintetičnom metodom); put od delova ka celini; postupak kojim se od suprotnih pojmoba (teze i antiteze) stvara viši pojam u kome su suppotnosti yklonjene (dijalektička metoda); hem. postupak izgrađivanja neke tvari cpajanjem, jedinjenjem njenih cactojaka, elemenata; supr. analiza.

  ....pošto čuveni film , ovde hvaljeni <PODZEMNI SVET > , direktno svojim umetničkim slobodama i istinama , rasvetljava prestoni svet srpskih država , a samim tim i svo srpstvo , jerbo kakva je glava takav je i rep , postavlja se pitanje , kojim je to prostim istinama rasvetlao nakrst naš , patriotski umetnik , pa svetu prezentiraao velike istine o nama.....ima li ijedne duše u ovoj državi koja može sebe ili svoje bližnje da prepozna u junacima ili pak u sporednim likovima u tom velikom umetničkom delu...ja razumem Blera i svu onu ništavnu silu , njihovu jevrejštinu i i njihov protestanštinu , što veličaju preko svojih satrapa ovu umetničku istinu o nama , jer ona im daje za pravo da nas satru i u ognju sagore , kao što su i činili - ali ne razumem idiotizam i pokvarenost žrtve da ne vidi svoju propast u tome.....
  ...sve u svemu , taj veliki film nema sinteze , ruku na srce - ZAISTA !
  ...A AKO JE NEMA , ONDA JE LAŽAN , OPANJČIVAČKI , NIŠTARIJSKI .......tad i samo tad vrancuski prekrst je izgovorio istine i o umetniku i njegovim podlim namerama šibicarskim !
 11. hakim bej (avatar)
  Davne 1995. godine je snimljen. Jos uvek su se u Berlinu nazirali ostaci zida.
  U pomenutom filmu ekipa izlazi iz podruma, podzemlja u kome je pola veka stajalo vreme, izolovani od svih lazi i nemorala naseg "gornjeg" sveta.
  Sta je prvo sto su videli kada su izasli? Da je Vermaht pobedio, da je Nemacka postala najmocnija drzava, i da su se sve tekovine totalitarnog Rajha ostvarile.
  I da je laz koju su im ponavljali, da rat jos nije zavrsen, da je Rajh jaci nego ikada i da je okupirao Evropu, jedina prava istina.

  Izlazak iz podzemnog vremeplova

  Ovde je trebalo da prekinem pisanje. Avaj.

  Potvrda?
  https://youtu.be/MxZ-vaILzfY?t=6135
  Drugi svetski rat ni formalno nije zavrsen; bice tek kada Jugoslavija (ili njen pravni naslednik) potpise sa Nemackom mirovni sporazum o zavrsetku rata, koji su sve zemlje pobednice 1948. potpisale. Taj ugovor je osnov za potrazivanje ratne odstete.
  http://www.intermagazin.rs/milan-vidojevic-vucicu-bih-preporucio-da-od-angele-merkel-trazi-ratnu-odstetu/
  Ažurirano 13.09.2016. u 13:01, autor: hakim bej
 12. 123loncar (avatar)
  ...stvar se širi , razglaba , razvodnjava - da se nakrst mimoiđe....sad , kao on je spasilac jugoslovenstva u kome će srpstvo da naplati ratnu oštetu - a tek što piše pesme , stvarno je za života obezbedio mesto u aleji velikana - naravno sa Branom , i ostalim slobističkim ratno huškaškim patriotama - za divno čudo , taj zločin su prekrila njihova neponovljiva dela , svi su pisali divne stihove...čak i njihov štićenik Ratko , Karadžić ....ama baš svi !

  ....ima jedna začkoljica , jugoslavija je kapitulirala i pocepala se na niz državica,,,,izgubila je državni kontinuitet , za vreme rata....to je jako nezodno , kad se uzme u obzir demokratska volja stanovništva......

  ...sve ovo nije bitno za razgovor !....

  Sudijo , koji bi ti lik bio iz nakrstovog filma (...ovo prihvati kao zamišljenu stvar.....) , koji lik srbina u tom njegovom filmovima je pozitivan , posve realan i moguć...lik za koji možemo reći da odslikava našu duhovnost.....
  ...sva ostala viđenja , koja nisu u vezi filma , samo su kvazi intelektualna zamišljanja - koja nisu sporna , ali stvar odvlače i obesmišljavaju sve u vezi tog filma , bilo koje konkretne kritike karaktera tvorca tog filama ----- jer delo ne može daleko od svog tvorca , kao što ne može iver od klade......

  ....našta bi skrenuo pažnju.....vrancuski prekrst nije isticao telesne mane nakrsta našeg slavnog , patriotskog - već je sašeto izneo dečijom logikom svoju istinu o karakteru nakrsta koji dominira njegovim delima......sinteza !
  ...nakrst nije izneo kritiku delovanja prekrsta , već se osvrnuo na njegove telesne mane , koje su prouzrokovala razna obolenja - pa i proždrljivost......iole obavešteni znaju da je proždrljivost bolest.....a ispod časti trebalo bi biti bilo kom intelektualcu da se podruguje bolesnicima , naročito da se podsmevaju njihovim telesnim manama i nedostacima koji su u vezi sa obolenjima.....

  ...svakako da ovom puku ovakva intelektualna dostignuća imponuju , pale ih i objedinjuju , ali takve metode pokazuju da je početna kritika bila objektivna - te da su nakrstove namere nečasne !....
  Zaista , nakrst je bez časti , dostojanstva i čovečnosti ....još će se čuti mnogo štošta o njegovoj umetnosti...
 13. hakim bej (avatar)
  Voleo bih da nisi u pravu.

  Razlog sto snima filmove sa Ciganima je upravo da izbegne da se Srbi, Hrvati i ostali Jugosloveni prepoznaju.
  Ipak, Podzemlje nje mogao da napravi toliko univerzalno.
  Ispod, u nasem podzemlju, su neobavesteni i naivni, zatocenici zarobljeni lazima, propagandom, strahom i nadom,
  a iznad su nemoralni koji vladaju i profitiraju.
  To isuvise lici na nasu stvarnost.
  Ažurirano 13.09.2016. u 17:14, autor: hakim bej
 14. 123loncar (avatar)
  Citat Original postavio hakim bej
  Voleo bih da nisi u pravu.

  Razlog sto snima filmove sa Ciganima je upravo da izbegne da se Srbi, Hrvati i ostali Jugosloveni prepoznaju.
  Ipak, Podzemlje nje mogao da napravi toliko univerzalno.
  Ispod, u nasem podzemlju, su neobavesteni i naivni, zatocenici zarobljeni lazima, propagandom, strahom i nadom,
  a iznad su nemoralni koji vladaju i profitiraju.
  To isuvise lici na nasu stvarnost.
  ...to ti , ili ja , možda i neko treći zamišljamo jer tako hoćemo stvar da vidimo.....

  ...no matrijalna je istina , oću reći ono što stoji na filmskoj traci - da je ceo daj svet strpao u podzemlje....nigde ni jedne bar epizodne uloge koja bi predstavljala racionalan svet , čovečnih i razumom obdarenih duša....oće reći , cela prestona zajednica je jedan praznoglavo , šupljoglavi svet , bića koje je homer stavio iza planina na kojima je prometej bio okovana - svet neljudi , koji je izašavši na svetlost dana činio genocide....Lazar ristovski kao komandant artiljerije - đavo iz podzemlja , onostranog - iz pakla !....nema sinteze....prika !

  ...ove godine lokalne televizije vrte jedan film kroz koji provejava ideja o onostranom svetu ili ti podzemlju , od prometeja do doba posle drugog svetskog rata......glavni junaci svih društvenih fela kreću se kroz podzemlje i izlaze na ovaj svet - a centralna figura otkriva tu vezu onostranog podzemnog sveta i ovostranog realnog sveta....film se zove : SABIRNI CENTAR ( 1989)!...naš film....za njega ne može da se kaže da nema sintezu !...a onda nije ni opanjcivački , već prosvetno obrazovni....zaista vredi film pogledati....

  ...kad neko nekom preuzme ideju i kamuflira je , za njega se kaže da je plagijator , a dečijom iskrenošću takav se nazove lopvom/ lopužom / amoralnim likom / prevarantom.....

  ....verovatno da je ideja o podzemnom svetu , hronološko putovanje kroz njega sa osvrtom na svetske događaje slučajnost koju nije nakrst iočio u filmu ili filmovima pre ovog njegovog.....malo uporniji istraživači , dokoniji , mogu na siaset ideja velikih režisera da pronađu u nakrstovim filmovima , kao i u muzici njegovog ortaka bregovića......prepisivačko resavska sarajevska škola !

  ....meni je dovoljno , da bih razumeo moje zaseočane i to njegovo religijsko prevrtanje i nakrštavanje - no žig svoj on nosi na svom telu ....zato nebih da sunetim svoju pamet , da bi on bio veliki i častan patriota...sitan , mali plagijator , nakrst i prekrst , opanjcivač , bedna duša koja svoje beščašće brani podrugivanjem i podsmevanjem tuđim hroničnim bolestima......

  ...Sudijo , moraš priznati da mu je odbrana od vrancuskog prekrsta bedna , da bednija ne može biti !
 15. hakim bej (avatar)
  Nije on ni politicar ni ratnik da bi umeo da se brani. Nije mu struka, nije tome ucen. Osetio je napad i odgovorio nediplomatski.
  U svetu diplomatije on bi bio diletant. Ja vidim samo iskrenog slabog povredjenog coveka.

  Pokazao nam je da zivimo u podrumu, da ne vidimo sunce, da je jedina istina koju dobijamo propaganda, laz, falsifikat.
  I zaista tako zivimo.
  Pokazao je i ono sto ne vidimo, manipulatore, profitere, nemoralne vladaoce.
  I zaista su takvi.
  Prikazao je samo krajnosti.
  Pitanje je da li ima icega izmedju tih krajnosti.
 16. 123loncar (avatar)
  .....pa kad je tako častan , pošten , kreativan i velik , zašto paratizira na državnom budžetu i uzrpira celu jednu planinu !?

  ...no nije važno,,,,,što se mene tiče nije vredan pažnje ovolike....u moru košmara on je samo kap more koja nas zadesila !
 17. hakim bej (avatar)
 18. 123loncar (avatar)
  ...evo Basara lobira za svog tasta...hteo bi da obezbedi za njegovu dušu ime ulice u krugu dvojke...ko veli , pesme su mu obezbedile večno mesto na "groblju velikana" , pa sad njegov književni doprinos svesrpskom prosvetiteljstvu , može mu obezbediti i večno sećanje na fasadama grada......smatra nesretnik , pa basariše , da ovaj narod ima kratko pamćenje , pa je eto zaboravio kako je srpska majka , njegov pokojni tast , bio intelektualni klan ratno huškaške horde slobista , pa posle bosanskih junaša patriotskih veličina sa haških klupa , pa se obro kao vrli intelektualac kod šešeljista i na kraju završio kod recikliranih stiroporaca - kao evropejac intelektualac......svetina je zaboravila , mnim , to njegovo hodočašće ratno huškaško prevrtačko...taj politički prekrst , basariše njegov prizetko , jedno je bio kao čovek u javnom životu , a sasvin drugo u pesničkom svetu....ko veli daleko je ta iver književna odskočila od varljive guz+++ice zemljske....treba ceniti ono uzvišeno...a ja ko velim , pa dobro...koliko lakše aleksinački rudari kopaju ugalj od tog pesničko kulturnog dejstva tog delije...koliko lakše žive i srećnije...imaju li više toga životno važnog rudarska deca od tog peničkog opusa...rađaju li se više deca rudarska zbog njegove književnosti.....
  ....ma jok.....rudari su potamanjeni , rudnici zarušeni , ono što odraslo i preživelo u svet se beli denulo....

  ...i jeli ovaj svet lakše i udobnije živi zbog ovih naših umetnika , ili izumire i zčiljuje zbog njihovih guz++ica alavih , sebičnih , grabežljivih i nečovečnih...rađaju li se više deca od te njiove umetnosti uzvišene.....

  ...zna pogan umetnička , da laganjem večnim doćiće na ikone...a posle jednog veka na ikonama , niko ne sumnja u njihovu svetost...niko ne pita kako je svetac krvavo zaradio prvu tonu zlatne slave !
 19. hakim bej (avatar)
  Bio je besmrtan dok je bio živ.