" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH " - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "

Oceni ovaj blog
U medijskoj halabuci , do svesti , kroz kineske đozluke , dopanu mi politička poruka ; od koje se prestravih kao od kakve avetinjske ljudožderske !
Bogo moj , opet će da skidaju košulje sleđa , penzionerima , zaposlenima - časnom i poštenom svetu ; kao lani - po uzoru na višedecenijski patriotizam ! Eh sirotinjo nevesela i bogu si teška - mislim !
Šta si opet kriva sirotinjo uboga , grešna ti duša bila !
Gleda me jedan momčić - tipujem da je nakakav partijski aktivista ; pa ko veli , da preneraženom građaninu pritekne u pomoć i poentira !
Zapitkuje , ispituje - onako izokola ; šta me to prestravi tako , da gotovo sam seo grobaru na lopatu , pa ne ustajem .
Ja mu pokažem , uz izvinjenje , što sam nepristojan i ruku upirem u novinski naslov - žutare , koja zjapi nekako krvožedno , te zinula na mene , sa pulta novinskog kioska ; oće da me proždre satanski .
Momak poče da me teši ; kako , to šalju poruke , oni žuti , odcepljeni , novopečeni osnivači stranaka - muvaju izborno telo , da pređu cenzus . Veli , nema od toga ništa , to je gola propagandna prevara . Pa njih , znase , plaćaju kajmanski / devičanski / kiparski tajkuni , da šire laži i osporavaju borbu ove patriotske vlasti , koja je svetski čuvena i od MMF-a podupreta , protivu ratnih profitera uradi onoliko , dosad neviđeno , da bog sačuva .
A ja kao kakva haubica , samrtno bljunem - pa to me i plaši , sinovče , ta propaganda . I u prošlim , pa i u predprošlim , te i u onim pre tih - vazda se širila da priča , kako je stigao vakat da se uzima od bogatih , prebogatih ratnih profitera i tranzicionih neznanih tajkuna . Zbog tog "uzimanja , vlasti od bogatih" , sve su manje penzije i plate , legalno , a sve veći bankovni računi , onih ratnih profitera i tranzicionih preduzetnika , koje izabrana vlast obećava da hapsi i uzima od njih . To me plaši i u grob tera !
Jadni naši " gologuzanski , proleterski bogataši " , suze mi na oči same idu !?

Ma šta ja sa njim blebetam - kupim vodu , negaziranu , plaknem se ; mašim za džep - nađem onu za pod jezik , turim je ; pa nakon desetak minuta , odvučem se do parka .

Kad tamo , u parku , nema mesta ni zalek .
Skupio se neki svet , što staro , što mlado ; prepun park ka' prestoni - dunavski kej !
Šat je bilo , pitam - kažu , oni su otpisani !
Kako otpisani !?
Tako , kao onaj puk , koji je bio izbrisan iz knjiga živih , po komandi generalštaba , u ime kralja i večne njegove slave !

Au , pa to su oni gavrilovićki junaci , što izginuše ko žuti mravi , mislim se !

Jes , jes - veli neki starakelja ; čita mi misli , šta li ! Mi smo ti i takvi , samo nas otpisa , ova vlast i njeni opoziciono-pozicioni političari - kao prekobrojne ! Mi smo na braniku prosperiteta ove države i njene veberski , reciklirane vlasti ! To je naš major Gavrilović , koji nas vodi u slavni pogibeljni boj !

"To je odluka da li će Srbija biti uspešna i poštovana, kakva je danas, ili će biti gubavac, kao što neki žele s desna, ili će se vratiti u pljačkaške privatizacije, kao što to žele neki s leva"

E pa ja stvarno nemam baštu u kojoj berem one tablete - podjezikuše , pa se navrat nanos stuštim u nepoznatom pravcu , da spasem golu glavu - jerbo , skontah da sam i ja izbrisan iz one knjige živih .
Ma nek ide sve što imam , iovako je pošteno i časno stečeno ; tako valja i tako je dosad vazda bivalo i biće - al' ovo malo zemaljskih dana što uteče , e to nedam - ma koliko me gavrijovićsko patriotsko besedenje iz živih ispisivalo !

Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na Facebook Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na Google Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na My Yahoo! Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na Live Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na MySpace Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na Twitter Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na Digg Pošalji "" UZEĆEMO OD NAJBOGATIJIH "" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. shonery (avatar)
  KOme će da skinu, ako neće penzionerima, pa oni jedini imaju redovne prihode... Tužno je to što smo dozvolili ovim ološima da nas drndaju decenijama...
 2. Soradze (avatar)
  Citat Original postavio shonery
  KOme će da skinu, ako neće penzionerima, pa oni jedini imaju redovne prihode... Tužno je to što smo dozvolili ovim ološima da nas drndaju decenijama...
  Mi ni ne znamo kako drugi narodi lepo žive. To su cenzurisane vesti. Oduzeli su nam, šakali, i život i znanje, pored svega ostalog što su nam srušili...
  "Što je lep ovaj svet,
  ovde potok, onde cvet!"....
  Sada nas zastrašuju bezizlazom.....
 3. zxy (avatar)
  He prijatelju a dal je moglo drugačije i da bidne?Podseti se da svaka posledica svoj uzrok ima a ove posledice što nas sada muče i nastale su zahvaljujući najviše njima,penzionerima.Jer sve se glavno izdešavalo za njina radna veka a bili su i glasači i samoupravljači ,znali su šta se dešava i pravili se ludi pa se sad svako od njih kao nešto čudi ko da nam je ovo stanje palo s Marsa.A dobro znaju da penzionog fonda odavno i nema ,potrošen je još u njihova slavna vremena.I sad glasaju za ove što zadužuju zemlju dalje a time zadužuju svoju decu i unuke.More trebalo bi ta deca motke u ruke... imaju i pravo što matorcima otimaju penzije....
  Ažurirano 11.04.2016. u 14:12, autor: zxy
 4. 123loncar (avatar)
  ...pa nemojte tako...odoh da kupim u apoteci onu elektronsku napravu , koja predupređuje upotrebu onih tableta podjezikuša....uslužna mlada Gospođica , deklamuje....jedan aparat uz penzionerski ček , Y džengi , na 12 rata ; dva aparata uz penzionerski ček, 2Y džengi , na 24 rrate - i tako uvek broj aparata puta cena , puta 12 meseci , rata...a za upošljene jedan aparat u gotovini , na kasi , 1,25Y džengi.....pa kako to gospoja , za keš skuplje 25% , plaćanje odmah....to nije normalno....treba da bude obrnuto.....Gospodine , ne protestujte tako bezočno i surovo ; mi negujemo kult staranja i brižnog odnosa prema najstarijoj populaciji u društvu ; to je naša poslovna politika , koja je bazirana na ljudskosti i humanosti , na prvom mestu , a ne na ekstra profiterstvu .....publika koja čeka u redu viče : takoje , bravo....štaću , odem u banku po laki keš ; a posle ću da razmišljam uz aparat , kako ću da se izvučem iz dužničko poverilačkog ropstva !
  Ažurirano 11.04.2016. u 14:09, autor: 123loncar
 5. 123loncar (avatar)
  ...sve stoji u vezi penzosa , a i ove danas već srednje generacije , koja je bila devedesetih , buržasko , nacinalno svesna jurišna , kotrarevolucionarna elita....no , ne stoji da je penzioni fond potrošen...to je prevara , politička manipulacija - tranziciona dimna zavesa , koju je bacio slobizam , a nastavili dimnu zavesu da održavaju dosmanlije , posle kojih još veći dim guraju reciklirani četničko nacionalni stiroporci...penzioni fond je opljačkan , pokraden , orobljen - otet političkom oružanom silom...od tog fonda izgrađene su mnoge firme i banke - još i danas ima tih fosila , oko kojih se viju i otimaju tranzicioni razbojnici.....
 6. zxy (avatar)
  Citat Original postavio 123loncar
  ...sve stoji u vezi penzosa , a i ove danas već srednje generacije , koja je bila devedesetih , buržasko , nacinalno svesna jurišna , kotrarevolucionarna elita....no , ne stoji da je penzioni fond potrošen...to je prevara , politička manipulacija - tranziciona dimna zavesa , koju je bacio slobizam , a nastavili dimnu zavesu da održavaju dosmanlije , posle kojih još veći dim guraju reciklirani četničko nacionalni stiroporci...penzioni fond je opljačkan , pokraden , orobljen - otet političkom oružanom silom...od tog fonda izgrađene su mnoge firme i banke - još i danas ima tih fosila , oko kojih se viju i otimaju tranzicioni razbojnici.....
  Nije imala sreću Ulrike Majnkopf da upozna tebe prijatelju,zaebala bi onog Badera iz zuga
 7. faraonn (avatar)
  ...ostar jezik moga prijatelja,
  ostro polje djelovanja
  aktivnost pogodjena
  ali ne ubijena...
  ...razlozno ukazivanje na sadasnjost
  koja bi,- da proslost bude...
  ...moj prijatelj,-Loni...
 8. 123loncar (avatar)
  ...ma nema povratka u prošlost , to je , slobodno ću reći , velika obmana naučne fantastike koja služi religijskim i političkim tiranističkim doktrinama ....( priznaćete , ovo sam formulisao onako , kao da nema surovih žaoka istine )....to isto važi i za budućnost....oću reći , nema bega iz strahota stvarnosti i njene realnosti u lepote i lagodnosti budućnosti...a ono opet , nema lepotei njene lakoće , bez prošle jučerašnje stvarnosti....

  ...upozoreni smo od jednog mudrijaša sa krstarice , ovom rečenicom u raspravi o kapitalizmu , za koju smatram da stoji , gotovo u svim vremenima - pa sam istu iskomentarisao na svoj način iz mog vremena :

  " Za nekih 40 godina , rec prijateljstvo ce imati neko drugo znacenje i znacenje kojeg se secate iz svog iskustva - bice samo legenda za to vreme. "

  ...sam pojam "prijateljstvo" ofucan je i lažan , lukav i manipulativan - naročito kad shvatimo da je naše biće od postanka isprogramirano , prevashodno na sopstveni opstanak , po ceni uništenja svega postojećeg oko sebe , ako treba ...tu našu posvećenost sopstvenom ličnom opstanku , od gluposti i njenog batrganja , koje možemo poistovetiti sa batrganjem crva u rani , kontroliše , usmerava i diže na viši nivo , naš um i njegova saznanja....pa tako divljak ubija da bi opstao , dok racionalan čovek eliminiše da bi uspostavio red , harmoniju i slobode dostojne čoveka....

  ....ovo poslednje , način formulisanja i reprezentovanja iste stvari / pojave svetu , to je oružje , moćno i gotovo nepobedivo , koje bez ispaljenog metka milijarde ljudi baca na kolena u svekoliki ponižavajući položaj....protivu toga treba ustati , od toga se treba čuvati , jer reč je opaka....kad uđe u čovekove uši , ona navaljuje na njegovu dušu , a kad osvoji dušu njegovu , menjamu karakter i sva njegova svojstva....a onaj kome naopaka reč osvoji karakter i promeniga , postaje takav kakva je promena nastala u njemu .....

  ....osta zapisano , da rečima divljaka možete očovečiti , a čoveka ozveriti !
 9. The Lady D (avatar)
  [video=youtube;icK9XFTcfso]https://www.youtube.com/watch?v=icK9XFTcfso[/video]
  :whistling:
  :bye:
 10. 123loncar (avatar)
  Početkom osamdesetih, videli smo dobronamernost MMF sa reganovcima, pa smo uz njihovu pomoć, uništili onoliku državu i još nekoliko posle nje. To vreme, razaranja i besumučnog ubijanja i pljačkanja, preveli smo u današnje vreme tranzicionog preporoda- u kome je, glavna naša aktivnost proizvodnja siromaštva i bedovanja većinskog stanovništva, uz MMFsko deseteračko guslanje i matranje! Danas, država više duguje, nego što je dugovala pre MMFskog reganizma. Tako treba!: govorio je vrli bankar, uspešni MMFovsk študent, koji nas je vodio, za MMFce izuzetno uspešno, a po nas ubitačno pogubno!
  Konačno, ovaj svet ne pamti koju je to državu i njen narod, spasao rata i bede MMF, te izveo na prosperitetan put- ali zato broji pedesetak država, koje je doveo u dužničko ropstvo i intervencijsko ratno razaranje i pljačkaško uništavanje! I kakvog tu, sem neprijateljskog, ima uvažavanja! Čega se pametan kloni, ponavljači i manipulanti se time diče! Pametniji će narod izabrati časniju i pošteniju vlast!

  ММФ наставља да помаже Србији

  http://www.politika.rs/scc/clanak/353209/MMF-nastavlja-da-pomaze-Srbiji#