Dok su čekali podne kod OK korala... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sanja*

Dok su čekali podne kod OK korala...

Oceni ovaj blog
- Dakle... - reče Dok Holidej, pripalivši šibicu i prinevši je tompusu, - Ti kažeš da bi slučaj, u kojem bi svinja pojela slaninu, mogao da se nazove kanibalizmom?
- Naravno - odgovori Vajat. - Ne vidim šta je tu sporno.
- Pa, po meni... - pućkao je Dok - to i ne mora baš da bude. Recimo, slaninu možeš podmetnuti u pomije da je svinja i ne primeti. I onda je, jel, onako halapljivo poždere a da i ne zna šta je požderala.
- Želiš da kažeš, ako sam te dobro razumeo, da je neophodan uslov za kanibalizam svest o poreklu mesa, ili, u ovom slučaju, slanine?
- Upravo to je ono što tvrdim, Erp. - pljucnu doca u prašinu.
- Pa, prijatelju, neću se složiti. - reče maršal važno zadenuvši palčeve iza revera. - Mislim da je količina, a ne svesnost, ta koja određuje kanibalizam. Recimo, ako svinji kontinuirano podmećeš slaninu u pomije, svakodnevno, pa nakon slaninje pređeš i na parčiće džigerice, delove butke i plećke, i tako dalje i tako dalje, u jednom ćeš trenutku doći do toga da je svinja pojela celu drugu svinju, a ta činjenica, moraš priznati, zvuči daleko kanibalističnije od od situacije u kojoj bi svinja svesno pojela deset grama slanine, recimo. Uostalom, kojim bismo metodom mogli, uopšte, da pouzdano utvrdimo svesnost svinje?
- Da joj damo mogućnost da glasa za maršala, hahahahah! - reče Dok, zagrcnuvši se od smeha.

Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na Facebook Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na Google Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na My Yahoo! Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na Live Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na MySpace Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na Twitter Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na Digg Pošalji "Dok su čekali podne kod OK korala..." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. faraonn (avatar)
  ...mislim da je dok. Holidej malo prekardasio
  govoreci da bi trebala svinja za Marsala glasati
  ali Wajat ne bi to bio
  ako bi zamjerio
  Covjeku iz Dzordzije...
 2. sanja* (avatar)
  Svakako nije zamerio
 3. pura moca (avatar)
  a Luk Šort ih je slušao skrušeno i nije smeo da zucne
 4. gost 382857 (avatar)
  Odlične obe... :)