Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sanja*

Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju

Oceni ovaj blog
Sat je protrljao kazaljkama svoje sitne bordo oči nalik na usirene gromuljice krvi, i kroz prozor iskočio na nosač noćne lampe, majstorski izrađen od kovanog gvožđa. Zatim je triput kucnuo čvrstim petama svojih lakovanih cipelica, i glasno zakukurikao.
- Ovo ne može biti! - zgranula se igumanija Efrosinija, prekrstivši se ubrzano nekoliko puta, desetak barem, zazivajući Duha Svetoga i sve poznate svece da je spasu od ove đavolje rabote.
- Istina! - procvrkuta časovnik.- Ovo, draga igumanijo, ne može biti i nije. Sanjaš, biće, i to teške snove. Tako je to kad krišom smažeš mrsnu sarmu za večeru, u vreme velikog posta.
Starica skoči iz kreveta, dohvati nalivpero, pa po hartiji poče da ispoveda sve ono što je, tokom prethodnih godina, prećutkivala ocu Janićiju.
Graknu sunce, i prenu je iz sna.
- Hvala ti, Bože, i sveta Bogorodice - promrlja Efrosinija naizmence se krsteći i brišući znoj sa čela. Onda se začas obuče i odgega u portu.
Srećom, bila je nagluva, pa nije čula kako je Sunce ponovo graknulo, niti videla kako je sletelo na otvoren prozor, otreslo sa sebe zlato i raširilo svoja crna krila, a zatim skočilo na hartiju i počelo halapljivo da kljuca jedan po jedan neispoveđeni greh.

Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na Facebook Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na Google Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na My Yahoo! Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na Live Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na MySpace Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na Twitter Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na Digg Pošalji "Uticaj tipfelera na tok priče u nastajanju" na del.icio.us

Komentari

 1. gost 382857 (avatar)
  Odlično... Mogu da zamislim šta sve za mnom kljuca... :lol: Neka, neka, ništa ne ostaje sakriveno... :)
 2. RiadaT. (avatar)
  Uz tipfeler,ovdje njušim i trag sinestezije,pod uslovom da ju je čulo sluha prevarilo u onom što je trebala da vidi..ili se to meni samo čini.
  Zezam se malo.Na suncu izgleda ljepše sve,samo da ono gra(k)ne
 3. gost 320781 (avatar)
  :klap: Bas dobro...Tacno sam je videla pa i kako se gega...
 4. faraonn (avatar)
  ...
  Ažurirano 19.02.2016. u 21:30, autor: faraonn
 5. LJILJA MMM (avatar)
  Taman sam ono veče bila pri kraju pisanja priče na reči koje si zadala (4 sam već iskoristila), kad net samo nestade i sve ode a ja odoh u krevet
 6. faraonn (avatar)
  ...valjda si ustala Ljikane,
  Igumanija sigurno jutros
  jos jednom bi da se sjeti
  pa neka bljesne sve opet
  vis' Srbije
  po nebu mutnome...