ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Sanovnik

ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ

Oceni ovaj blog
Готово никад не користим фотографије које нисам лично направио. Но, овај призор је тако разоружавајући, да једноставно нисам одолео.

Овде је потпуно небитно, да ли се ради о неком Архангелском призору рајског белог пашњака, или је у питању кутак леденог пакла што смрзава срце. Овде је битна само ова интригантна и дубока лепота. Целац. Тако моји сељаци зову нетакнути снег. Невин, светачки чист, у кога још нико није угазио и кога још нико није пртио. Само један поглед на тако неоскрнављен, анђеоки покров учини да поштен човек постане свестан своје набораности, несавршености и сваког трага који на њему остављју живот и време. Чедна белина замрзава мисли и урезује се дубоко у свест, па је у исто време и велика штета и велика срећа што овакви призори не могу дуго да трају, чак ни тамо где нема људи, јер ће савршену површину за који дан да ишарају трагови звериња. Леп као јунак међу кукавицама. Свечан и чист, целац је убедљиво чудо природе. Онолико чаробано привлачан, колико и краткотрајан. Кажу мудри, да оно што дуго траје и није права срећа. А Целац, ето, траје кратко. Као пољубац. Као уздах. Као чаролија тренутка. Колко бљесак страсти. Као кад се тајни љубавници сретну непланирано на мосту, у присуству људи од којих крију своју љубав.

10329033_10153773273073048_6199506845707788594_n.jpg

Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na Facebook Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na Google Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na My Yahoo! Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na Live Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na MySpace Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na Twitter Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na Digg Pošalji "ЦРТИЦЕ О ЛЕПОТИ" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. The Lady D (avatar)
  Šteta je u netaknute lepote da neko ušeta ,
  i korakom i šššumom i dahom i rečju se umeša
  -šteta! :)

  “Celac” je najveći izazov i opanku i za sanku i za mačku,
  on grli tom lepotom, posetu baš svaku.

  Meni se dopala slika i prilika
  tog strasnog a ledenog ljubavnika ,
  sva poredjenja, mašta,
  tom autorskom žaru I ledena kraljica sigurno sve –oprašta
  I to što njegovim oduševljenjem ne može da zavlada:)
  ps.
  čarobno,bajkovito...
  iako ne volim sneg i zimu
  i pre bi na mene tako delovala netaknuta površina -vode.
  :zpozdrav:
 2. zxy (avatar)
  Tekst ti je lepši od priložene slike,menščini..
  Ažurirano 26.12.2015. u 09:15, autor: zxy
 3. Sanovnik (avatar)
  Хвала другари и другарице.
 4. Sfyontull (avatar)
  Božanstven tekst... Ja sam tek odnedavno ovde, ali moraću da nadoknadim propušteno i pročitam sve vaše tekstove u blogu... Pozdrav
 5. Soradze (avatar)
  Lepota božanstvenog prizora je,dodirnuvši duše i Sanovnika i naše, ispričala jezikom njegove duše priču o Celcu. Nama je ostavila da zanemeli posmatramo čaroliju nevinog prizora i da se nemuštim jezikom sopstvenih duša u tišini pomolimo grešni pred slikom nedodirljive lepote Boga.