Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

(s)AINT

Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine

Oceni ovaj blog
Godine 1989. Brajan Vorner bio je student na koledžu u potpunosti posvećen sticanju diplome iz žurnalistike a zanat je pekao pišući muzičke tekstove za magazin "25-ta paralela" iz Južne Floride. Na taj način se upoznao sa grupama i muzičarima sa kojima će kasnije njegova grupa često biti poređena, a u koje spadaju grupa Maj lajf vid d tril kil kalt te Trent Reznor iz grupe Najn inč nejls. Potom upoznaje gitaristu Skota Puteskija i predlaže mu da zajedno oforme muzičku grupu. Vorner, Puteski i basista Brajan Tutunik pod imenom Merilin Menson i jeziva deca prave svoj prvi demo snimak 1990. godine uzimajući pseudonime (redom) Merilin Menson, Dejzi Berkovic i Olivija Njutn Bandi. Uskoro im se pridružuje Stiven Bir, sa pseudonimom Madona Vejn Gejsi. Bandija zamenjuje Gidžet Gin (pravim imenom Bred Stjuart). Godine 1991. grupi se priključuje bubnjar Fred Strajthorst, pod pseudonimom Sara Li Lukas.

Pseudonimi koje su izabrali trebali su odražavati bazični koncept delovanja grupe: dihotomiju dobro-zlo i međusobno preplitanje te dve kategorije. "Merilin Monro ima mračnu stranu", objasnio je Menson u svojoj autobigrafiji, "baš kao što Čarls Menson ima dobru i inteligentnu stranu". I slike Merilin Monro i slike Čarlsa Mensona, baš kao i slike drugih poznatih ali i ozloglašenih ličnosti, često su se pojavljivale u ranim promotivnim materijalima grupe.

Raniji posteri grupe Merilin Menson i Jezive dece. Sve crteže i skice uradio je sam Menson.Popularnost Jezive dece brzo je rasla u lokalnim okvirima i to prvenstveno zahvaljujući di-džeju Skotu Dejvidu koji je na WYNX-FM radiju često puštao demo snimke grupe, ali i atraktivnom vizuelnom konceptu grupe koji je uključivao maštovitu koreografiju te obilato korišćenje šok tehnika. Nije bilo neuobičajeno videti na pozornici "na krstove razapete nage žene, dete u kavezu ili krvave delove životinjskog tela"; Menson, Berkovic i Gin nastupali su u ženskoj odjeći ili u bizarnim kostimima; pošto nisu mogli angažovati profesionalnog pirotehničara, često puta su uspevali da zapale rekvizite na pozornici. U svojim nastupima kombinovali su elemente groteske sa ikonografijom pop kulture 70-tih i 80-tih godina dvadesetog veka - naročito sa likovima iz dečjih crtanih filmova koji su se često, ponekad samo malo izmenjeni, pojavljivali na lecima i posterima grupe, a muzičke teme i zvučni inserti iz tih filmova često su se pojavljivali kao semplovi u kompozicijama grupe. Grupa nastavlja sa objavljivanjem kaseta, skraćuje svoje ime na Merilin Menson da bi leta 1993. godine privukli pažnju Trenta Reznora koji je već tada vodio sopstvenu izdavačku kuću, Noting Rekords.

CLANOVI GRUPE:

Sadašnji članovi
Merilin Menson (Brajan Vorner) – Vokali
Porijeklo imena: Merilin Monro + Čarls Menson
Tim Skold (Tim Sköld) – gitara i bas
Madona Vejn Gejsi (Stiven Bir mlađi)– klavijatura i električni bubnjevi
Porijeklo imena: Madona + Džon Vejn Gejsi
Džindžer Fiš (Keni Vilson) – bubnjevi
Porijeklo imena: Džindžer Rodžers + Albert Fiš [уреди] Prethodni članovi
Ža Ža Spek (Peri Pandrea) – klavijatura 1990
Porijeklo imena: Ža Ža Gabor + Ričard Spek
Olivia Njutn Bandi (Brajan Tutunik) – bas 1990
Porijeklo imena: Olivia Njutn-Džon + Ted Bandi
Gidžet Gin (Bred Stjuart) – bas 1990-1993
Porijeklo imena: Gidžet + Ed Gin
Sara Li Lukas (Fred Strejthorst) – bubnjevi 1990-1995
Porijeklo imena: Sara Li + Henri Li Lukas
Dejzi Berkovic (Skot Puteski) – gitara i programiranje 1990-1996
Porijeklo imena: Dejzi Djuk + Dejvid Berkovic
Zim Zam (Timoti Majkl Linton) – gitara 1996-1998
Porijeklo imena: Cimcam
Tvigi Ramirez (Džordi Vajt) – bas i gitara 1993-2002
Porijeklo imena: Tvigi + Ričard Ramirez
Džon 5 (Džon Louveri) – gitara 1998-2004
Porijeklo imena: John 5
Kris Vrena – bubnjevi uživo 2004-2005
Mark Čauzi – gitara uživo 2004-2005

Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na Facebook Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na Google Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na My Yahoo! Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na Live Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na MySpace Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na Twitter Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na Digg Pošalji "Marilyn Manson and the spookie kids-rane godine" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari