igra staklenih perli - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sanja*

igra staklenih perli

Oceni ovaj blog
Demijan je izgubio jednu staklenu perlu. "Čime ću sad da se igram?!", zakmečao je u uvo maestru Hermanu. Hese je uperio treće oko pravo u ogledalo i piljeći izburgijao vrtlog naunutra, kao prozračni stakleno-aluminijumski durbin. Sa druge strane, mahnuo mu je Alisin portret.
- Hej, mala! Da se nije tu negde zagubila Demijanova perla? Mala, staklena, neophodna za igru?
- Taaaataaaaa! - dreknu malena pogledavši uvis, držeći dlanove oko usta. - Demijan je opet izgubio igraaaačkuuuu!
Čarls uze pero, umoči ga u mastilo i brzo napisa pismo Džejmsu: "Stari moj, Hermanov mali izgleda opet gubi stvari i kmeči. Ima li kod tvojih nekog viška staklenih perli?"
"Kakva je bila perla?", stiže mu ubrzo odgovor od Berija. "Uostalom, nije ni bitno. Tutls ima čitavu zalihu klikera. Poslaću mu jedan"
Staklena kugla je proletela kroz svemir, skrenuvši levo na dve zvezde pre Zemlje, uletela kroz prozor Čarlsove sobe pravo u Luisovu ruku koja ga je spustila u šape beloga zeca koji ga je odneo sve do onog hrasta, pa kroz rupu, pa dole, dole, dole, dole, dole, dole, dole, dooooooooooooooooooooooooooole, pa kroz vrata, pa do Alise, pa ga je Alisa čvrknula kroz levak ogledala pravo Demijanu u čelo, jer je Herman taman u tom trenutku otišao da zakuva kafu.
"Ne plači, sinak", tešio je sekund kasnije zajapurenog Demijana koji je cvileo i trljao svežu čvorugu. "Vidi šta smo pronašli!"
"E sad je kasno!", dreknu razmaženu derle. "Neću više nikad da se igram staklenih perli!"

Pošalji "igra staklenih perli" na Facebook Pošalji "igra staklenih perli" na Google Pošalji "igra staklenih perli" na My Yahoo! Pošalji "igra staklenih perli" na Live Pošalji "igra staklenih perli" na MySpace Pošalji "igra staklenih perli" na Twitter Pošalji "igra staklenih perli" na Digg Pošalji "igra staklenih perli" na del.icio.us

Ažurirano 05.11.2015. u 08:18, autor: sanja*

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Konj_na_belom_princu (avatar)
  "E sad je kasno!", dreknu razmaženo derle. "Ne trebaju mi više staklene perle!"
  "O sad se igram samo s ludacima, gertrudama, sidartama i lošim đacima"
 2. PaoloGigli (avatar)
  A da je skrenula odmah kod Albukerkija desno, ne levo, naletela bi na uši Plavog zeca, čudnog zeca, najlpšeg na svetu, koji bi je hitnuo pravo do onog topa na kojem je Baron Minhauzen spremao se da je uzjaše kada bude spucana i on sa njom leteo bivajući sve manji i manji kao i kugla ulećući pravo u Demijanovo uvo svim prečicama nad prečicama, terajući ga da drekne "Neću više nikad da se igram staklenih perli!"
 3. Vitezkojaa (avatar)
  Свиђа ми се
 4. faraonn (avatar)
  ...Demijan je poslije gubitka perle
  izgubio snagu
  i krenuo se stepi u pohode
  a vukovi
  ka vukovi
  predjose preko planina njemackih
  i zaustavise se u toplije predjele italijanske Svajcarske...
  ...i tu zaspa Lav
  da bi i dan-danas
  bio zdrav......