LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO ! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !

Oceni ovaj blog
Nije istorija k*urva , ona je takva , kavi su oni koji je pišu .
A zna se , pišu je oni koji imaju svu silu vlasti , na današnji dan ; jer istorija prošlosti ima moć određivanja i uređivanja budućnosti !
Svetsku istoriju pišu svetski "moćnici" , a istoriju minornih država , pišu njeni "patrotski" despoti , srebroljubivo-vlastoljubive siće sa fanariotskih resavcima ; skorojevići , lezilebojedci i mračnjaci !
To što je naša istorija deseteračka , mitološko - mitomanska ; to je zbog austrougarske pismenice , koja nam pristiže kao donacija , iz Kopitarevog ministarstva . Kao takva , skorašnja - mlada , osmišljena za zaglupljivanje i sluđivanje , ona je za skorojevizam , a ne za prosvetljivanje !
Zlobnici vele , da je više za sakaćanje duša , nego za sigurno duhovno hodanje , kroz svetsku stvarnost ! A u toj pismenosti , sve je moguće - čak i kolektivna odgovornost !
Lično me ne pogađa ta pamet i njeno poštenje , u vezi takve odgovornosti , pa i nemam ikakav osećaj krivice ! Nisam imao , a ni danas nemam potrebu , da krenem svetskim drumovima , tragam boljitka , nekakvog ! Stoga mi ne treba ni bliski susret sa prošlošću . Ona je dobro poznata , svima - ta naša prošlost , pa i mitovi o njoj , znase kome i čemu služe !
Čemu više priča o tome , ako nismo namerni da se po ko zna koji put sluđujemo i otvorimo novo poglavlje svetih ratovanja i naravno - ubijanja i pljačkanja ! Ostavimo nešto za buduće generacije , mislim na to pljačkanje , jer i vrapci pod strejama znaju , da su ti sveti ratovi zbog pljačkanja i razbojništava koja se ne kažnjavaju !
Pre bih da raskrinkam tu prosvetiteljsku , austrougarsko donatorsku pismenicu , pa i one pređašnje , ćirilovsko vizantijske - njihove pameti i mudrosti , kojima se nadahnjuju kolketivno odgovorne patriotske snage - današnjice , a naročito jučerašnjice !
Istino ljupci , zajedno sa patriotskim snagama i onima koji vazda podvalače crtu , vodeć nas u bolje sutra , žive predobro , od tog bajtog kilavog , večnog posla , ispravljanja prošlosti u bliskim susretima sa njom , te krojenja svetle budućnosti !
Sve je to duhovni banditizam !

Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na Facebook Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na Google Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na My Yahoo! Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na Live Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na MySpace Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na Twitter Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na Digg Pošalji "LEZILEBOJEVIĆI - SUNCE IM KALAISANO !" na del.icio.us

Ažurirano 24.10.2015. u 17:54, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Lord Gledston (avatar)
  Dragi prijatelju Loncar.Da se ne bi dalje nervirao,moram ti reci jednu istinu,za koju mnogi ne znaju.Nije istorija
  k...a.To su oni,koji je pisu.I jednu stvar da znas.Istorija nije nauka.Istoriju pisu pobednici.A skoro uvek,to je pravilo.Pobednici pisu laznu istoriju.Onako,kako to njima odgovara.Recimo,samo u mom primeru.Moj deda je ucio
  kao istorijsku "istinu" jedno.Moj otac je te iste "istine",dobio na sasvim drugi nacin u skoli.Ja sam te iste "istine"
  dobio kao tumacenje u gimnaziji,na sasvim treci nacin.Kako vreme prolazi,istorija se "frizira",kako onima koji su
  na vlasti,to tog trenutka odgovara.To ti tako,u svim zemljama,ne samo kod nas.Istorija je varljiva,kao lepa zena.
  Ko zeni poveruje da ga voli,mora biti spreman i......na ono najgore.Da ga sutra mrzi.
 2. 123loncar (avatar)
 3. 123loncar (avatar)
  Gotovo sve persone , velike i male , u političkim gangovima , do guše , prljavih ruku - umešane su u politički , ratno profiterski i tranzicioni kriminal , na bivšim prostorima SFRJotovskih atara - tako da građani ne mogu da ih identifikuju sa nijednom časnom , poštenom , ljudskom osobinom , koja bi mogla da vodi političke tokove normalnog društava ! Stoga može se slobodno konstatovati , da građansko društvo ne prepoznaje sebe u ovim političko kriminalnim vodama , pa i nema interesovanja za njegove tokove - jer , sila kriminalne demokratije na ovim prostorima boga ne moli , nit nju , kriminalnu demokratiju , časni , pošteni i čovečni ne vole ! Sa druge strane , imamo kancelara , koji u svrhu zamagljenja svesti stanovništvu , svakih mesec - dva dana , plasira po neku novu kvazi političkii važnu vest sa životno važnom temom, koju mediji , preživarski , danima prežvakavaju i sluđene , dodatno sluđuju - dok se ne plasira nova kvazi vest ! To je njegova tehnologija , koja ga drži u žiži interesovanja , a ne potrebuje nikakvo delanje , jer vest pokriva vest - kao što se medijima doturaju informacije , jer imaju moćnu tehnologiju , kojom se afera pokriva novom aferom . Trese se gora , rađa se još jedna politička obmana , opsena , za zamajavanje stanovništva !
  Građanstvo to prepoznaje i ne reaguje , što zbog surovosti sile vlasti demokratskog kriminala , što zbog svog manjinskog minornog broja ili pak zbog kukavičluka - tek , bezglasno je , akomulira energiju , reklo bi se !
  Onaj koji je najavio , pa odložio , mnogo toga politički životno važnog za stanovništvo , bez novih irinejskih vaskršnjih jaja i srebrničkih otkrovenja , neće moći dugo da se bavi političkim opsenarstvom i hipnozom - makar stvarno povećao plate i penzije .
  Sve ima svoj kraj , pa i reciklirani slobizam !
  No videćemo !
  Ažurirano 25.10.2015. u 19:37, autor: 123loncar
 4. faraonn (avatar)
  ...istorija, nije ***** ali se bavi,-prostaklucima i to ,- narucenim...
 5. 123loncar (avatar)
  ...da svo ništavilo ovoga sveta je izrežirano i izvedeno do perfektne jednostavnosti i njene ubedljive neizbežnosti....svetina koja scenski učestvuje ima osećaj sudbonosne neizbežnosti istorijskih događaja !
 6. 123loncar (avatar)
  Deja vu

  * Da li je Kostić ugrozio državne i nacionalne interese

  " Sećate li se Sretena Ugričića? Pisac i bivši upravnik Narodne biblioteke Srbije, čiji je "slučaj" početkom 2012. uzburkao Srbiju. Tada je smenjen zato što je potpisao peticiju podrške Andreju Nikolaidisu, autoru teksta o eksplozivu u Banjaluci. Januara 2012. u Banjaluci slavili rođendan Republike Srpske, okupile se važne ličnosti, predvođene Miloradom Dodikom, predsednikom tog entiteta BiH, tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, patrijarhom Irinejem. Posle proslave, policija RS saopštila da je u sali Borik, gde je skup održan, pronađen eksploziv."
  - See more at:
  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/deja_vu.888.html?news_id=309926#sthash.b6Bw1gKU.dpuf

  Sve su to već viđene stvari , kako je rečeno u naslovu .
  No ovde se postavlja pitanje , kako običan čovek da ostane živ - da prehrani porodicu , živi dostojanstveno i slobodno izražava svoj stav o bilo kom pitanju , a da ne strada ; kako on , tako i njegova porodica zajedno sa mogućim istomišljenicima !?
  Nama se dešavaju vremena , koja smo proživeli devedesetih sa šešeljistima i slobistima - ali samo sad uvijena u anđeosku mimikriju recikliranih i irineisanih šešeljista , koji su dobili vaškršnji patrijarhov oprost i evropejsko vaskrsnuće ! Otuda Irinej može da nagoveštava našu pogibelj "milom ili silom" . A izginućemo za tu najskuplju reč , jer nije dovoljno što smo svakodnevno plaćali zlatnom valutom njeno postojanje ! Traži se pogibelj , jer eto olenjili smo se i odali životu - zanemarili smo nebesnu našu srbijicu , kako je nekad govorio Velimirović !
 7. 123loncar (avatar)
  NARAVOUČENIJE : Sitnije , cile , sitnije - nisi ih naučio najbitnije !

  Oću reći , došao je ovima na vlasti , poslednji vakat , po pisanju ovdašnjem - mislim u ovom famoznom proročanstvu ! Crko konj , a izgleda i 'mrela ciganka , koja ih koliko do juče fališe !
  Teška je to reč : "u poređenju sa Srbijom - Stradija izgledala kao solidna država" ; naročito posle srebrničkog , donatorskoh humanizma !
  Još može Fahreta da traži zaštitu , zbog ovog satiričnog plagijatorstva u naslovu , koji šejtanski , izvrće državu nekakvom podsmehu i ruglu , a samim tim atakuje na vlast i njenog prvog predstavnika kome je narod svojom većinskom voljom dao sva prava da patriotski vodi državu ka nebesnom carstvu uživanja ; a viđu šejtana , po njem je i Stradija rajsko naselje !?

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/srpskije_cile_srpskije.881.html?news_id=311115#sthash.DciSuFfB.dpuf