tante za mante - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sanja*

tante za mante

Oceni ovaj blog
Prosjaku nikad nije udelio. Jeb'o je svastiku, šurnjaju i strinu, prvom komšiji na prevaru oteo osamnaest jutara zemlje,a onog gluvonemog beskućnika, što mu je opijen vinom i u napadu sirove obesti sleđa razbio lobanju kamenom, nikada nisu našli. I da jesu - koga bi bilo briga?
Bog za njega nikada neće mrdnuti prstom, mislio je, pa ako je pakao nakon smrti nastavak ovog pakla, onda... nek ide život. Barem nek se ima.
Misleći tako, stari gubavac je crkavao hropćući, dlanom grčevito stišćući zlatnik koji je dobio od đavola, nakon dogovora da mu proda dušu. Rogati je stajao iznad njega i cerekao se.
- Ti...ti! - jeknu umirući, besno razrogačivši preostalo oko nakon što je osetio kako se do tada čvrst metal topi u šaci i curi van između prstiju.
- De, de - tobož saosećajno će đavo. - Nisi valjda očekivao da ću zlatom plaćati nešto čega nema?

Pošalji "tante za mante" na Facebook Pošalji "tante za mante" na Google Pošalji "tante za mante" na My Yahoo! Pošalji "tante za mante" na Live Pošalji "tante za mante" na MySpace Pošalji "tante za mante" na Twitter Pošalji "tante za mante" na Digg Pošalji "tante za mante" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Za svastiku i šurnjaju ajde de,pa i za strinu,ponekad i same one to traže,al za sve drugo msm stvarno...Ne bih mu ni ja platio a kamoli takav menadžer kao što je djavo
 2. Konj_na_belom_princu (avatar)
  Gde su moje zvezdice mesto tamo nekih međeđih reči? Eto to su ti ti pisci.. uzimaju sebi slobodu da pišu o čemu hoće i kako hoće kao da besmrtnost nije ništa.
 3. mizaca (avatar)
  A ko je pa taj đavo.........
 4. PaoloGigli (avatar)
  Poštena trgovina! Varam te, varaš me...