Beseda o zlu i dobru - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

aleksandar v

Beseda o zlu i dobru

Oceni ovaj blog
UKLONI SE OD ZLA I UCINI DOBRO
Ovim recima iskazan je sav trud nas kojim treba da se trudimo ovde na zemlji i u zemlji,tj na ovoj zemlji materijalnoj i u ovome telu materijalnom.Sta treba,dakle da bude trud nas?Da steknemo dve navike;
jednu-uklanjati se od zla,i drugu -ciniti dobro.A o tome sta je dobro a sta zlo,kazuje nam nasa savest nepotpuno i nejasno,jer je grehom pomracena,a nauka Hristova potpuno i jasno.
Sta trazi od nas Gospod nas,braco?Trazi da kao sto su oltari nasi uvek okrenuti ka Istoku ,tako i duse nase da budu uvek okrenute ka dobru.Da ostavljamo zlo iza ledja,u senci,u ponoru zaborava ,u tami bivsega,a mi iz godine u godinu,iz dana u dan,da se pruzamo ka dobru:da mislimo o dobru ,da ceznemo za dobrom,da govorimo o dobru,da cinimo dobro.Gospod trazi zidare a ne rusioce.Jer ko zida dobro ,samim tim rusi zlo.Ko se pak okrene da rusi zlo,brzo zaboravi zidati dobro i pretvara se u zlocinca.
MRZECI NA ZLO ,DRZITE SE DOBROGA,uci nas apostol Hristov.Mrzi na zlo,no ne mrzi na coveka koji cini zlo,jer je bolesnik.Ako mozes,leci bolesnika,no ne ubijaj ga mrznjom tvojom.drzi se dobra i samo dobra,jer je dobro od Boga,i jer je Bog riznica svih dobara.
Vladika Velimirovic

Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na Facebook Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na Google Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na My Yahoo! Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na Live Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na MySpace Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na Twitter Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na Digg Pošalji "Beseda o zlu i dobru" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari