Na današnji dan pre 15 godina - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Zoran Jov

Na današnji dan pre 15 godina

Oceni ovaj blog
Na današnji dan pre 15 godina oterali smo najveću stoku sa vlasti u Srbiji u istoriji naše države. Zapalili smo Skupštinu, da bi u njoj izgoreli glasački listići na kojima je pre glasanja bilo zaokruženo ime najvećeg smrada koji je vladao ovom državom i pre takozvanog drugog kruga glasanja. I danas ima degenerika koji nam prebacuju da je šteta što je Skupština izgorela tog dana, iako je obnovljena posle pet meseci, a nije im šteta što je Srbija pre toga bila deset godina pod sankcijama, izgubila pet ratova, gomilu teritorija i dobila po nosu od svih zaraćenih strana. Kakva jadna i bedna zamena teza.

Na današnji dan pre 21-dne godine bio sam redar u srednjoj školi. Bila je neka velika oktobarska vrućina, tada sam jeo čokoladu, jer sam bio mlad i lud (sada bojkotujem meso, mleko i jaja, kao i svu industrijsku hranu sa kodom HACCP, kafu, duvan, alkohol, drogu i lekove, jer mi se može tako), čokolada mi se istopila, i ja je uzmem i od nje onako gnjecave napravim loptice i valjke, zakačim ih jednu na drugu, i tako napravim čokoladno “gowno”. I, sad, to gowno od čokolade stavim lepo na salvetu i na profesorkin sto. I ulazi profesorka sociologije, totalno luda žena, a u državi se 1993. godine sve raspalo, imali smo novčanicu od 500.000.000.000 dinara, a plate ljudi su iznosile oko 1 ili 2 današnja € (za čime i dan-danas čeznu degenerici koje smo 2000. godine oterali sa vlasti), nadrndana zbog krize i bede u koju je uvaljena protiv svoje volje... još kad je na stolu videla čokoladno gowno na salveti... totalno je pukla. Nije mogla da veruje. Nije znala šta da radi. “Šta je ovo?!”, počela je da vrišti i histeriše. “Redar!” I ja iskočim i kažem da sam ja redar. “Ne brinite, profesorka, sad ću ja to da regulišem.” I uzmem ono čokoladno “gowno” i pojedem ga u slast, a salvetom obrišem njušku. Ha ha ha. Posle sam je jedva ubedio, ja, relativno primeran učenik i pritajeni huligan, da je u pitanju šala i da se niko nije iskenjao na njen sto. Ta čokolada sada košta oko 0,60 € (i ne jedem je, kao niti bilo koju čokoladu ili bilo koju industrijsku hranu iz kesica i kutija, jer bojkotujem HACCP i svu industrijsku hranu kojom cionisti truju ljudsku populaciju), a onda je iznosila pola plate, i bila je nedostupna za većinu nas. I bila je ukradena u prodavnici. Obe čokolade koje sam ukrao u celom svom životu bile su ukradene 1993. godine.

Tako je to bilo... ne ponovilo se...

Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na Facebook Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na Google Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na My Yahoo! Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na Live Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na MySpace Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na Twitter Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na Digg Pošalji "Na današnji dan pre 15 godina" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Da li smo?
  A što se tiče onoga čokoladnoga msm da smo pojeli i puno toga stvarnoga i je demo još msnščini i sada,bar pojedini al to ne smeta ni većini.Navikli
 2. Zoran Jov (avatar)
  Tu i tamo...

  Samo da dodam...

  Nikada u istoriji, osim u dva evropska slučaja u XX veku, nije javno iznošena nečija dijagnoza. Dijagnoza je tajna i ona ostaje između pacijenta i bolesnika. Ali... U Hitlerovom Trećem Rajhu, tokom tridesetih godina prošlog veka, javno su iznošene dijagnoze Hitlerovih političkih protivnika. Hitlerov Rajh je pao i sa tim je bilo završeno za oko pola veka. A onda je u Srbiji 90-tih gamad koja je bila na vlasti javno iznosila dijagnoze svojih političkih protivnika. Šešelj ili neki drugi politički pigmej iz SPS-a i/ili JUL-a dođe na televiziju sa papirima i kaže, otprilike, Vuk Drašković se lečio na psihijatriji tad i tad (i ima tu i tu dijagnozu), ili Vesna Pešić je u mladosti bolovala od te i te polne bolesti... Pih. Bruka. Dakle samo u nacističkoj Nemačkoj i Miloševićevoj Srbiji. Vidite li sa kim smo 90-tih imali posla? Stoka jedna. Fuj.
 3. 123loncar (avatar)
  ...čudi me da nisi uočio , verovatno iz straha , ili pak bezbedonosnih razloga , da ta kao revolucionarno oteta vlast , kako reče : "pre 15 godina oterali smo najveću stoku sa vlasti" , vraćena je istima , koji su nadživeli tu deceniju ipo ....samo su oni sad spasioci evropskog kalibra....evropejci , viđeni ljudi...a mi , stoka neradnička , lenja i pokvarena - koja nije spremna da se žrtvuje za državu i sad njeno evropejstvo !

  ...baš čudno , za jeddnog huligana sa čokoladnim govnima !
 4. RocketQueen (avatar)
  Cime se danas hranis?
 5. Zoran Jov (avatar)
  Citat Original postavio 123loncar
  ...čudi me da nisi uočio , verovatno iz straha , ili pak bezbedonosnih razloga , da ta kao revolucionarno oteta vlast , kako reče : "pre 15 godina oterali smo najveću stoku sa vlasti" , vraćena je istima , koji su nadživeli tu deceniju ipo ....samo su oni sad spasioci evropskog kalibra....evropejci , viđeni ljudi...a mi , stoka neradnička , lenja i pokvarena - koja nije spremna da se žrtvuje za državu i sad njeno evropejstvo !

  ...baš čudno , za jeddnog huligana sa čokoladnim govnima !
  Lončare, davno bilo i prošlo... bez uzvičnika - recidivom histerije (ženske bolesti) i shizofrenije. Nema straha, jer ne jedem meso i ne unosim u sebe životinjske strahove. Revolucija jede svoju decu. Stoka se vratila još 2008. godine. Sve sam objasnio.
 6. Zoran Jov (avatar)
  Citat Original postavio RocketQueen
  Cime se danas hranis?
  Samo voćem i povrćem... i to dugi niz godina. RAW vegan.
 7. 123loncar (avatar)
  Vegan - svaka čast....ipak prebranac a rebarcima suvim od debele krmetine , zaista ne bih propustuio u životu !

  ...no kad pominješ strah , koji se seli iz tela u telo , ipak biljke su suptilnije i nežnije od životinjskog oblika preživljavanja ( gde u lancu ishrane stoji čovek na vrhu , kao lovac koji nije probirač ) ... i baš ta nežnost , biljkama je ugradila večnu osećajnost i strah za opstankom....protivu biljaka sve se urotilo ...kako noć tako i dan...u svakoj sekundi bilo šta iz bilo kojih razloga može im prekinuti život....one su toga svesne.....ta svest da kratko žive ispunjava ih velikim strahom , koji opet multiplicira kratkoću života , jer pogoduje obolenjima - pa biljke čini još nežnijima i neotpornijima....
  ...po toj tvoj logici , po kojoj strah se prenosi iz živog ublika u živi oblik i preko ishrane , vegani su prestravljena bića , napeti i opterećeni sopstvenim opstankom....šta znam , ali mislim da ta teorija nije tačna ili se pogrešno zaključuje !
 8. Zoran Jov (avatar)
  Neće biti. Kad čovek kolje stoku, recimo kravu, svinju ili kokoš, nesrećna životinja sav svoj strah nabija u mišiće; i sad treba da jedeš to meso. Pih. Da ne govorimo o klanicama koje rade „linijski“, gde se svinje ubijaju po redosledu i gledaju nasilnu smrt drugih svinja. I nemoj da dozvoliš da te neko slaže da je, recimo, konjska kobasica zdrava... Ha ha ha... Ja još nisam čuo da je neko ubio mladog i zdravog konja zbog kobasice. Ne, nego uvek ubiju mrcinu od matorog i bolesnog konja... ili on ugine pa ga prodaju u mesaru. A da ne govorimo o Kinezima, koji imaju Kinesku četvrt, ali nemaju kinesko groblje, jer mrtvi Kinezi završavaju u njihovim restoranima; pa kad neko naruči govedinu - dobije meso od Kineza. Ha ha ha. Šta ćeš.

  Biljke nemaju aktivne strahove koji idu u plodove, a jedu se plodovi, a ne nečija creva. Sve si pobrkao.

  Sve što imate u mesu imate u voću i povrću. Ali za razliku od mesa, kad konzumirate voće i povrće ne unosite u sebe bol, smrt i nečiju patnju... I polako, i pažljivo, telo će vam vremenom samo odbaciti sve otrove, pa i meso. Negde na višem nivou svega ovoga (iza 42:00 solarne joge, a ide se do 45:00) izgubićete osećaj za sve ukuse i arome, zgadiće vam se sve materijalno, pa i sopstvena životinjska vrsta, a to ne mogu da preporučim baš svakome. Najzad, ili ste prosvetljeni ili ste razumne ili nerazumne životinje; nema sredine... Ili ste na nižem ili na višem nivou svesti...

  Jačina glasa najčešće odaje nivo Edipovog i Elektrinog kompleksa (adolescenti) i kompleksa inferiori, te posesivnosti (odrasli)... Prisutno u neurasteniji, ali i u nekim psihozama (histerična vika)... A na Internetu “Caps Lock“ slova i uzvičnici.

  Za početak, možete da ostanete na ribi, jer riba je glupa i kad umire ne umire nasilno i u agoniji, zato što se uplete u mrežu i ugine bez vode. Ali ima i tu jedna stvar koja ne valja, odnosno zbog koje se riba može smatrati lošijom od mesa biljojeda. Riba ugine na suvom i sva njena krv ostaje u njoj, dok se biljojedi kolju i krv im se proliva vani iz tela. Dalje, ribe uglavnom jedu druge ribe i zato njihovo meso ne valja, jer spada u takozvanu četvrtostepenu hranu. Prvi stepen hrane je Sunčeva prana (ko se “hrani Suncem preko solarne joge” i jede malo voća i povrća). Drugi stepen hrane je jedanput prerađena Sunčeva energija, a to je biljna hrana. Treći stepen hrane je dva puta prerađena Sunčeva energija, a to je meso biljojeda. Četvrti stepen hrane je tri puta prerađena Sunčeva energija, a to je meso mesojeda. Peti stepen hrane je četiri puta prerađena Sunčeva energija, a to je meso strvinara. Ne znam nikoga ko bi konzumirao meso hijene, na primer, ili orla lešinara. I izbegavajte kineske restorane, jer je tamo svo meso sitno seckano, pa ne znate čije je. Najverovatnije je od umrlih Kineza. Zašto? Pa logično je. Neće da plaćaju sahranu, a prodaju leševe restoranima. Uzgred, Kinezi u nas i svim državama izvan Kine imaju svoje kvartove, takozvane “Kineske četvrti”, ali nemaju kineska groblja. Zašto? Pa zato što svoje leševe prodaju u svoje restorane za sitan novac. Prijatno.
 9. RocketQueen (avatar)
  Ok, svaka cast na zdravoj ishrani, ali opet to voce i povrce je zdravo samo ako ga ti licno gajis, jer koliko sam upucena (a to nije bas mnogo, priznajem) i to se prska raznim otrovima. Ozbiljno sam zainteresovana za nacin na koji se hranis, jer ni ja ne jedem meso, ali i voce i povrce mi ne izgledaju zdravo bas, bar ne ovo sto ja mogu da nadjem po prodavnicama. Ili imas neko tajno mesto gde se snabdevas?
  Hvala na odgovoru.
 10. Zoran Jov (avatar)
  Citat Original postavio 123loncar
  ...verovatno da sam ja pobrkao , mislim te fakirske stvari....nisam samo pobrkao to da su krave svete i da umirem od joge na svetoj reci , moleći boga da me neko human spali da pređem u sledeći nivo....
  ...no ti o životu imaš još mnogo da učiš - naročito o biljkama .....
  ...konačno tvoje je pravo sa svojim telom da radiš šta hoćeš...nekad je bilo teško krivično delo kad neko zlostavlja svoje telo...danas je to zlostavljanje iz krađansko sodomskih sloboda....štaćeš....tako stoje stvari....
  ...čovek mora negde , u nekoj sveri duhovnih prostranstava da fanatik.....jako je malo onih koji znaju šta to znači umerenost u svemu.....
  ...stoga nije ni važno ko je vegan , ko mesožderac ili kako se već pa takvi zovu - ćinjenica da nema osrednjosti pa ni dugovečnosti !
  Uhhh... mnogo toga je GMO: paradajz koji ima mali krug na mestu gde se bere, a lepo izgleda, velik i crven, bez uboda insekata, a kad ga presečeš nožem ima samo “meso”, a malo ili nimalo semenki... nektarine u većini slučajeva, one silne pomorandže što ih žene donose na veganske radionice i konzumiraju i pored toga što sam im rekao da su GMO, jer nemaju semenke... prirodne pomorandže imaju semenke... isto važi i za limun i mandarine... kivi koji ima svetlo-zelenu boju i vrlo malo ili čak nimalo semenki... ananas koji ostaje tvrd dugo vremena, a ima ukus plastike... sve velike i na oko lepe jabuke (i kruške), koje izgledaju kao da su fotokopirane, imaju čak i kvrge na istom mestu... generalno svo lepo voće i povrće... lubenice koje imaju roze boju iznutra i vrlo malo (gotovo nimalo) semenki, koje neće da niknu kad ih baciš u saksiju... dugačke i na oko lepe banane koje dugo zadržavaju lepu boju i izgled, a tvrde su na zagriz... velike šljive koje nemaju nijedan ubod insekata (izgledaju lepo)... velike breskve, kajsije, kao i one breskve što imaju koru kao jabuke... grožđe koje ima veliku pucad i dugo ostaje sveže, kao da je tek ubrano... jagode koje imaju kvrge (nešto što liči na ljudske prste, što su pune ljudskih gena, pa ko ih jede ne da nije vegan, već je ljudožder), a imaju bljutav ukus... ogromne kelerabe... ogromne glavice karfiola koje dugo ostaju sveže... ogromne glavice brokolija koje dugo ostaju sveže... ogromne šargarepe koje su dugo sveže (sve prirodno brzo uvene)... crni i beli luk koji nikada ne izbacuje klice (ja kupujem samo onaj koji klija), a beli luk ogroman... neprirodno velike glavice cvekle... neprirodno velike glavice kupusa i kelja, koje dugo ne venu... dinje koje dugo ostaju sveže a imaju malo semenki... pirinač 85% (nemoguće je naći onih 15% na tržištu)... kukuruz 90% (nemoguće je naći onih 10% na tržištu)... sva soja i svi njeni proizvodi (nemojte se igrati da konzumirate tofu sir ili bilo šta od soje, recimo sojino mleko, što propagira Nina Martinović, ali i ostali nabeđeni vegani koji “ne konzumiraju GMO”, ali i izvesni samozvani Facebook sungazing guru CyberMikan, koji proždire meso, mleko i jaja, kao i masu industrijskih proizvoda, a laže budale kako nikada ništa ne jede)... itd... itd... jedino što 100% nije GMO, i to ne može biti, jeste kokosov orah, jer ljudi nemaju šanse da ga modifikuju, odnosno nemaju vremena za to, pošto drvo koje rađa plodove mora biti staro 50-ak godina... Malo više o kokosovom orahu Maja Volk je lepo objasnila ovde: http://www.youtube.com/watch?v=Y6oQ6Rz2T7k&t=07m17s . U zdravlje i čuvajte se. Namaste.