Крв Христова духовно вино љубави - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Гром

Крв Христова духовно вино љубави

Oceni ovaj blog
Када људи не читају Библију и немају откровења Божја и спознају истине онда је лако да буду преварени. Као пример узео сам проповед Дерека Принца на тему Христове крви. Погледајте јер има ту и корисних ствари за научити.


Реч Bожја је храна за душу, Како је хлеб храна за тело тако је његово тело, Реч Божја, храна за душу. Није тачно да је он хлеб претворио у своје тело, Ту нас овај проповедник мало заварава.Мада се мени чини да он искрено верује у ово што говори, Има ту и доста добрих ствари за научити, али остаје недоречен по питању Крви и тела Христовог. А за чашу вина Господ је рекао: пијте из ње сви; Јер је ово крв моја новога завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха.
Вино симболише осећање љубави, Што ће рећи да је крв Христова осећање (емоција) љубави. Када чинимо љубав према ближњима од своје воље, с љубављу ми тада, и само тада пијемо Христову крв, (осећамо у себи Љубав), А када читамо Св. Писмо тада једемо Тело Христово, и то је онај прави причест на који нас Христос позива. Како рече Св, Јован Богослов, Реч постаде тело. Реч Божја, св. Писмо се у Христу претворила у тело. Свето писмо је тело Христово. И ко с вером чита Св. Писмо у њему је посејано семе и из тог семена се рађа Христ у њему, Реч Божија почиње да живи у њему.
И да се вратим на Духовно вино које ће се пролити за многе: Љубав Божја ће се пролити за многе јер она је крв којом се спасавамо. И ко не живи у љубави са ближњима неће окусити спасења.
Одемо у цркву и причестимо се хлебом и вином за које верујемо да су тело и крв Христова, и то нам не доноси никакву добит: Јер не живимо у светлости, не чинимо оно што је Христос говорио. Јер кад чинимо добро ближњима из љубави, тада се у нама јавља осећање љубави према тој особи и то осећање је крв Христова. То осећање је дар Духа Светога. То осећање, крв Христова нас пере од греха и спасава од зла. То осећање је вино, духовно вино, којим ће се опити онај ко верује у Спаситеља. Овом проповеди као да бивамо заведени да не чинимо љубав према ближњима: једноставно верујемо да нас спашава и очишћава Наводна крв Христова коју пијемо на причешћу у цркви, И више није потребно да чинимо добро које је Христос препоручио да чинимо. Ко се у то поузда биће заведен и неће примити спасење , ни ослобођење од демона, нити ће се спасти од проклетства. Чини се да Дерек Принц и није свестан да својим проповедима заводи људе да се не спасу и не оперу у Христовој Крви.

Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na Facebook Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na Google Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na My Yahoo! Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na Live Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na MySpace Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na Twitter Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na Digg Pošalji "Крв Христова духовно вино љубави" na del.icio.us

Ažurirano 06.02.2016. u 18:16, autor: Гром

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Prvo da raščistimo jedno ,Stari zavet je jedno a Novi zavet nešto sasvim drugo i po svojoj suštini njemu suprotno.E a sad pitanje ,kako je moguće da ti stalno pišeš o ovome a ne razumeš tajnu liturgije
 2. Гром (avatar)
  Citat Original postavio zxy
  Prvo da raščistimo jedno ,Stari zavet je jedno a Novi zavet nešto sasvim drugo i po svojoj suštini njemu suprotno.E a sad pitanje ,kako je moguće da ti stalno pišeš o ovome a ne razumeš tajnu liturgije
  Само име каже да је литургија тајна и да је може разумети само онај коме то Бог открије. У овом тексту ја откривам тајну онако како је Отац мени открио. Ако ти имаш неко друго разумевање изволи изнеси. Ево ни Лончар није разумео , није страшно, већ је то катастрофа колико људи немају разумевања за духовне ствари. Али ја и не пишем овде ради оних који се неће спасти већ ради оно мало њих који траже спасење.
 3. Гром (avatar)
  И није толико тешко за разумевање. Бог је Љубав; и ако Св Писмо каже да је се крв Божја пролила заопроштење греха; није тешко разумети да је љубав Божја та крв која нас спашава. Ми смо сгрешили а Бог ради себе и своје љубави према нама, опрашта нам грехе.
  Погледајмо пример воде: постоји вода у материјалном свету и постоји духовна вода. Вода пере све у материјалном свету а духовном водом, ВЕРОМ, смо опрани од греха.
  Крштење водом је слика духовног крштења Вером.
  Док је Петар проповедао у Корнелијевом дому; сиђе Дух Свети на незнабошце и говораху језицима. Видите; они су поверовали и били су крштени Св. Духом. Бог ту јасно показује која је то вода која пере наше грехе. Јер Свети Дух неће доћи тамо где је прљаво: Значи они су били опрани, опрани духовном водом.
  Па ко може бити толико неразуман да тврди да Реч Божја није духовна храна?
  У рајском врту постоје многа дрвета и неко ће помислити да тамо стварно постоји дрвеће; али дрво је слика духовно узрасле особе. Дрво живота је слика Исус Христа или разума а дрво познања добра и зла је слика сотоне или интелекта.
  Све што постоји у материјалном свету има свој извор у духовном свету, своју слику. Тако звезде представљају Свеце.
  Тако и крв има своје одраз у духовном свету а то је љубав, И та крв, љубав, ће се пролити за наше спасење оног тренутка када се покајемо од свог зла и почнемо чинити добро. Видевши нас у тренутку кад се окрећемо добру Бога ће преплавити љубав према нама и опростиће нам све грехе.
  Замислите оца који има сина барабу и када се тај његов син покаје од зла и врати оцу извињавајући се и говорећи да више неће чинити зло. Неће ли милост и љубав преплавити оца, неће ли му све опростити и безакоња његовог сина више неће спомињати. Надам се да сам успео сликовито да објасним Крв Христову као Божју љубав.
  Ažurirano 28.09.2015. u 21:09, autor: Гром