Balkanski princip - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

NOVINARSKO PISKARALO

Balkanski princip

Oceni ovaj blog
Utakmica izmedju Crvene Zvezde i Bajerna iz Minhena dodatno ce biti obezbedjena snimanjem i fotografisanjem ucesnika - receno je u Ministarstvu unutrasnjih poslova Srbije. Jednostavno se moram zapitati sta se ovim cinom pokusava. Da li se mozda pokusava smanjiti nasilje na terenima? Ili se mozda radi na sprecavanju unosenja pirotehnickim materijala? Ili je, jednostavno, rec o tome da srpska policija daje do znanja navijacima da je tu i da je spremna?
Verovatno je da su sve tri slutnje istinite. Ali, da budemo iskreni, zar se stvarno misli da ce nekoliko kamera i fotoaparata spreciti ono sto je, nazalost, vec "tradicija" srpskog fudbala? Tesko! Kako znamo? Jednostavno... Ako se setimo jednog od prvog slucaja kada je sigurnosna kamera snimila "slavlje" navijaca koji je zapalio baklju, trebalo bi da se zapitamo sta se desilo sa tim "vatrenim" navijacem. Da li otisao u zatvor? Da li je platio kaznu? O cemu onda govorimo? Da li govorimo o spremnosti policije da "regulise stvar"? Tako sto ce u slucaju potrebe "primeniti silu". To bi verovatno trebalo da znaci da ce se neka od tribina "survati". Doduse, sigurno nece "pasti" onako kako je pala ona u Pioniru.
Da li se secamo kako su engleski navijaci "navijali" pre nekih desetak do petnaest godina? Znamo kako sad bodre svoj tim - u pravom navijackom duhu tik uz teren. Bukvalno mogu pljunuti na teren! Kako je Engleska to uradila? Kamerama? Najavama? Nece biti! Primenila je jednostavno resenje. Novac je novac. Izvoli, plati svoj nacin navijanja. Jos, ako se uz to doda i malo "lezanja" - svakako lek koji deluje odmah po primeni.
Po cemu mi uvek moramo da se razlikujemo? Nije stvar u kamerama, vec o tome da se ljudi pretresaju i da se ne dozvoli da udju odeveni kao strasila jer se ne zna sta sve imaju ispod jakni. Nije stvar u fotoaparatima, vec u pravom "balkanskom principu" - lupi po dzepovima!

Pošalji "Balkanski princip" na Facebook Pošalji "Balkanski princip" na Google Pošalji "Balkanski princip" na My Yahoo! Pošalji "Balkanski princip" na Live Pošalji "Balkanski princip" na MySpace Pošalji "Balkanski princip" na Twitter Pošalji "Balkanski princip" na Digg Pošalji "Balkanski princip" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Nemir (avatar)
    U cemu je problem u kamerama ,"po dzepu "
    pretresanju ili snimcima pojedinacno ?
    Ja mislim da je to ok da bi se izbegle neke ruzne situacije ali mi nije jasno zasto bas sa Nemackom - razumem da su Englezi i tako malo te divlje nacije huligana - mada
    kad razmislim bolje - ima i Nemackih huligana dosta pa je moguce da je i pametno to uraditi...