Хармонија

Сазвучје, сатреперавање, сагласност. Када се два таласа, били они звучни, електромагнетни или некакви други сусрећу у правилним временскин размацима, тада та два таласа остварују хармонију, сатреперавање,сагласност или сазвучје. Тако да што више инструмената свира једну композицију, она бива све лепша и лепша. И када један инструмент почне да фалшира он ремети хармонију целог оркестра. Ако бисмо друштво гледали као један оркестар, онда би сваки од нас ко покушава да оствари своју јединственост без да обраћа пажњу на остатак друштва, био тај инструмент што фалшира и ремети хармонију. У друштву, као и у оркестру увек има места да свако од нас оствари своју јединственост, и да притом не наруши хармонију друштва. Али у нашем друштву има превише оних који хоће да остваре своју јединственост на рачун друштва у којем живе, стварајући на тај начин музику која је неподношљива за слушање. То се у друштву осећа као један таман облак који се надвио над све нас и нико не види када ће тај облак проћи да и нама сунце гране. А истина је да сви ми кумујемо том облаку што се надвио над нама нашим неодговорним односом према друштву у којем живимо, нашим неморалом.Јер крадемо,лажемо отимамо од слабијих, продали би дупе за паре. А онда се чудимо зашто нам је такво стање у друштву. Откуд наркоманија, проституција,лоповлук,алкохолизам,коцка, безобразлук и шта све још.
Нажалост докле год људи који се ослањају на интелект а не користе разум воде ово друштво, не зна се када ће тај облак проћи. Не каже наш народ џабе: риба од главе смрди.
 
....sve je okej u tom orkestru sa muzikantima , ali izostavio si dirigenta......on nije muzikant , on je komandant...pa bi ta država kao kakav orkestar bila pod nečijom komandnom palicom - a to je lečke diktatura....oću reći u skladnom orkestru ne sviraju svi instrumenti stalno ili kad hoće se njihovim muzikantima , nego onda i samo onda kad im se izdiriguje.....u takoj državi , bolje je biti posmatrač dobre i skladne muzike , ako se već mora imati nekakav kontakt sa njenim skladom i harmonijom , nego biti umetnik muzikant.....
....a država kriminalaca , ima krimogene lidere , jer je dirigen glavni kriminalac.......kriminalna država u orkestru nema falšne muzičare - nema u njoj poštenih i časnih muzičara ; jer bi svojom čašću i poštenjem srušili kriminalnu harmoniju !
 
ne možeš tražiti harmoniju u društvu ako nisi stekao harmoniju u sebi.
kada stekneš harmoniju u sebi, tada ćeš tražiti i druge koji su to isto uradili, kako bi bio u harmoniji sa njima.
dakle prvo počni od sebe, pa ukoliko uspeš izbeći ćeš sve one koji tu harmoniju nisu u stanju da steknu.
tada ti kriminalci, narkomani i sl. neće ni padati na pamet jer nisu u harmoniji sa samim sobom, pa ne mogu biti ni u harmoniji sa tobom.
 
...coco bille , sve je to tačno , no pojam harmonije međ ljudima je rastegljiv , zavisi u mnogo čemu od potencijala muzičara....a svet je prepun falš muzičara , a opet svaki muzičar je nekako u sebi vrh vrhova - božanstven , tako ta se stvar komplikuje - postaje disharmonična....i tu sad jošte imamo mnogo dirigenata , koji jedini znaju šta je skladna muzika i harmonična....jošte kad o tome pričaju kao jedino bogom dani , onda mi stvar postaje sumnjiva , pakleno sumnjiva !...oću reći , mnogi se muzički i dirigentski gad namnožio , tako da su nemogući bar ovde veliki filfarmonijski orkestri ----izglada da smo skloni singlu !...sigurici !?
 
Saglasje je kad je misao svaka saglasna sa svejedinom misli i istinom i kad je svest svaka pojedinačna deo apsolutne svesti jer samo tako život ima smisla a život svakog čoveka je srestvo za postizanje tog cilja.
 
Погледајмо хармонију на нивоу породице: и ту ако нема жртвовања својих интереса зарад хармоније живот у породици постаје мучан. Свугде где влада себичност нема хармоније јер себичан човек не жели да жртвује ништа своје зарад других. Курвар закида породицу ради свог задовољства, коцкар такође, алкохоличар.... Свађе настају јер се интереси сукобљавају па нема хармоније. Без одрицања нема ништа од хармоније у породици.
 
...narodu ne treba cobanin, Grome,
narod treba pustiti da svoje izvrsava
i omoguti mu da se obrati za potrebe , saslusati ga jer njemu je cesce potrebnija
paznja od potrebe...
Vlast novijih datuma je nastrojena prema vani i svodi se samo na izvjestajima
a nikako da saceka narod ili podje u narod...da mu razbije famu vlasti kao misaonim pojmovima na koje treba samo pljuvati i ne znati ih...
 
Власт донесе законе, читај; постави електричну ограду и то је то. Узалуд овце чезну да осете траву с оне стране жице, Потребан је пастир, добри пастир који ће своје овце извести на гору да се наједу свеже сочне травице уместо концентрата, Законом се не уређује хармонија у друштву, то је само за неразумне овце. За оне које размишљају;за хармонију је потребно нешто више.
 

Back
Top