TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI

Oceni ovaj blog
Ratovanja , velike tiranije , masovni zločini , velike pljačke , katastrofe i sve ono što prouzrokuje nevine , nečovečne ljudske žrtve , a ostatak preživelih , masovno uvlači u spiralu siromaštva i bedovanja , neviđena je prilika da se kosmopolitsko internacionalni filosofi , književnici , intelektualci , duhovnici , dušebrižnici i svi oni humanitarci , masovno javno i prenaglašeno oglase , i svojim angažmanom vazdignu u nebesa čovečnosti ! I kao što biva u takvim prilikama , žrtve ovih nedaća osim štete , retko kad korist imaju od ovih homanista , ali zato njima i na kraj pameti nije da se reklamerski okorišćavaju o tuđim nesrećama , a ponekad i lepo zarade , a o prigodnim provodima i da ne govorim ! Tako je nekako od vajkada !
No zabrinjava to , što takove u ime malih naroda , njihovi vladajući dušebrižnici , proglašavaju još za života njihova , velikanima ! Onda im se odaju raznorazne počasti , organizuju slavlja , a nakon svega , kad im slavan život mine , sahranju na groblja velikana , tog istog naroda ! Tek onda , tako ustoličena i za vjeke vjekova njihova slava biva ukoričena , te oni bivaju vazda slavljeni i u svakim nedaćama prozivani , upomoć . Moli im se sav dušebrižni svet , a po skončavanju nesreće , slavnima se slava uvećava – nezavisno od toga što nesreće odnose danak , koji slavljenički narod smanjuje i unižava !

Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na Facebook Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na Google Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na My Yahoo! Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na Live Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na MySpace Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na Twitter Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na Digg Pošalji "TRULEŽNA MISAO U SVETOJ NEĐELJI" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. mizaca (avatar)
    Siri dalje i prosvjecuj narod!Odlicno!