VOLANDOV TEATAR - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

VOLANDOV TEATAR

Oceni ovaj blog
Случај заштитника


Ако се користе полицијски досијеи стари двадесет и три године, онда је јасно да се ради о бруталном политичком обрачуну, који изгледа има елементе превентивног деловања (спречавање да се понови случај „Саша Радуловић”) и показне вежбе за сваког ко се перципира као проблем или противник.

http://www.politika.rs/pogledi/Missa-Djurkovich/Slucaj-zastitnika.sr.html

To što vi smatrate pogubnim otvaranje i javno korišćenje policijskih, vojnih i bezbedonosnih dosijea, pogubno je kao i zalaganje zaštitnika za ozakonjivanje uništavanja porodice i sodomiranje društva- koje je uzravni put ka uspostavljanju molahove države, kao Volandovog teatra. Ovim ne branim politički čopor vladajućih stranaka, u ovakvim situacijama, nit spočitavam opozicionim parazitima košaranje u mulju ovog slučaja. Hoću samo da podvučem jedno, sve je to jedna te ista ujdurma- kad zaštitnik skreće pažnju sa otvorenog sodomizma trivijalnim događajima , sa njegove javne demonstracije, ili kad političke persone bacaju prašinu građanstvu u oči u vezi moralnih dilema sa personom koja, jelte, štiti građanstvo.
Sad nakon svega, može se izraziti otvorena sumnja, pa se može reći , da je slučaj batinjanja kancelarovog brata, izveden u organizaciji vladara u senci- takozvanih , samostalnih patriotskih bezbedonosnih snaga. Kako se ono kockarski kaže, da je slučaj batinjanja došao i pao kao kec na desetku! Pravi dimnu zavesu i zastršuje!Sluđuje sluđene !

Da smo pre tri decenije otvorili sve arhive i ptanko proučili njihove spise - naročito tajne arhive , bili bi kao sav normalan svet bliži pravdi i poštenju , zasigurno pljačke i pogibelji ne bi bilo - a oni i ovi vlast ne bi imali , nit bi građanstvo ovakvi od njih štitili , a ovakvo novinarstvo i njegov intelektualizam ne bi bio ni u mišijim rupama , a taman posla da nam drži lekcije i sluđene sluđuje !

Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na Facebook Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na Google Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na My Yahoo! Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na Live Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na MySpace Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na Twitter Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na Digg Pošalji "VOLANDOV TEATAR" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
 1. 123loncar (avatar)
  Рајска јабука

  http://www.politika.rs/pogledi/Boshko-Jakshic/Rajska-jabuka.sr.html


  Zaštitnika građana biraju vladajuće političke opcije; pa kakvi su oni, sigurno je da zaštitnik po karakternim svojstvima i osobenostima nije bolji od njih. Zbog ove činjenice, da zaštitnik nije isusovac, lako je njega na moralni krst srama razapinjati, jer je, gubitnički ubiti od sebe boljega. Znaju ovo oni što ga razapinju, kao i oni što ga brane. A ništavilo je kad se manipulativnom maglom javna demonstracija sodomizma gura u zaborav, a ističe nevažan događaj i celu godinu biva u prvom planu i pored toliko problema- pa se nameće osnovano sumnja da je sve politička montaža, u kojoj će vlast da "popusti" , pod pritiscima stranih faktora i donese zakone protivu tradicionalne porodice, koje zagovara zaštitnik već celu jednu deceniju. Živi bili pa videli. Zato nije časno ovo sluđivanje, oni su u dilu. Iz cele stvari izaćiće grbavo stanovništvo, a vlast će imati opravdanje za legalizaciju sodomizma. Zaštitniku sledi novo nameštenje, a medijskim mmanipulantima profit i priznanja .
 2. Trinito (avatar)
  zutu pilulu da popijes
 3. 123loncar (avatar)
  Vazda je ljudski problem uhlebljenje.....ceo vek sirotinja nastoji da iščeprka sigurno i dobro uhlebljenje.....neki pak uhlebljenje vide u profesionalnoj vojnoj profesiji - kao ratni psi ; drugi pak u poljoprivredi na sopstvenoj zemlji ; treći u sopstvenim radionicama , ali buržoaska revolucija utvrdila je da najbolje uhlebljenje je na državnim jaslima....zahvaljujući toj buržoaskoj opšte narodnoj tekovini , komunjare su rušili države u takozvanim klasnim borbama i sebi obezbeđivali uhljebljenje na državnim jaslama...to uhlebljenje , potrebuje preporuke , koje se stiču zaslugama za počinjena dela...oće reći , nije važna obrazovna kvalifikacija , te veštine i umeća stečena obrazovnim sistemom - već dokaz o učinjenom , jerbo diplome se ovako i onako kupuju....komunjare , koje su u klasnim borbama otimale , ubijale i zlostavljale klasne neprijatelje , imale su najbolju preporuku za uhlebljenje na državnim jaslama....i tako je to trajalo...ako hoćeš uhlebljenje na državnim jaslama , moraš se dokazati kroz svesnu klasnu borbu ( otimaj , zlostavljaj , a kad od tebe klasna borba zahteva i ubijaj )...to pravilo važi i ovih dana , za izgleda sve uposlenike na državnim jaslama - inače kako ovo razumeti :

  "Četvorica osumnjičenih za praćenje zaštitnika građana Saše Jankovića zaposlena su u državnim organima i svi imaju kriminalni dosije"

  http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/jankovica_pratio_savetnik_u_mupu_.55.html?news_id= 301424

  ...a kako razumeti to , što novine bruje od političkih izjava u kojima se tvrdi da taj građanski zaštitnik i sam ima nekakav "kriminalni dosije"....ispočetka beše i onih koji su tvrdili da nema , pa su kasnije reterirali u izjavama , kao navodno nije dokazana zaštitniku nikakva kriminalna radnja , pa onda dosije i nije kriminalan već opanćivački....u furtutmu su se uključili moralisti , pa su posle branitelji se vadili na način , kao ako je i bilo kriminalnih radnji zastarele su pu našim patriotsko demokratskim zakonima....
  ...i šta sad onaj silan puk argatora koji je ostao bez posla , pa samim tim i bez uhlebljenja , šta on da misli gladnim stomakom...pa naravno trbuhom za kruhom , krenuće na državne jasle i skontaće da za ostvarenje tog nauma treba mu kriminalni dosije...a ono konkurencija velika , mislim ima mnogo neuhlebljenih, te stvar vadi samo debeo kriminalni dosije !
 4. 123loncar (avatar)


  Ažurirano 19.05.2015. u 13:47, autor: 123loncar
 5. 123loncar (avatar)
  "I - šta kaže Overlord? Kaže da nema smisla da se više delimo oko ideologija koje su završile u ropotarnici istorije i da bi konačno trebalo da se - onako džumle, jedinstveni i složni - okrenemo izgradnji moderne Srbije."

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/srpstvo_plavstvo_i_zelenstvo.881.html?news_id=3018 08

  GRAŽDANSKA DŽANA

  Jest more , to je građanska rehabilitacija , vele alkosi ispred dućana , gde SVOJ 'leb nasušni kupujem ; a to mu dođe , kao nekakav povraćaj nevinosti . Zato Boža Debeloprd , prvi hipi rabadžija iz male , veli : " rehabilitacija je kao povraćaj džane , posle velike redaljke , nad raspusnom pevaljkom , rado dajkom , iz železničke kafane na stanici u Prčevcu " .
  Posle kažu zlobnici , da je u nas "nevinost bez zaštite" .
  Jok more , došla stiroporska narodna vlast , i eto , vraća svima onima nevinost , graždansku , koju izgubiše u velikoj svetskoj redaljci , u kojoj glavni silovatelji behu : nemci , janglezi , francuzi , italijani, ameri , bugari , rusi , japanci - karađorđevići , brozovci , ljotićevci , nedićevci , pavelićevci i još tma i tušta silovatelja .
  Do skora se mislilo da je to bilo po onoj : "lud zbunjenog" , gotova stvar , zaboravi !
  Ama jok !
  E moji sapatnici , odsad ima da se zna , sud presudio , svi bejahu protivu jednog , a to vam je fakat redaljka sa silovanjem . Ko to ne utuvi u svoju ošišanu glavicu , platiće cenu novo utvrđene graždansko politkom nevinosti .
  Džana je džana , silovanje je silovanje , te samo sud ima pravo da stvar vrati u pređašnje stanje.
  Apropo tog pređašnjeg stanja , ovde i na mnogim drugim mestima pobrojanih , u vezi pogibije učiteljice i mnogo drugih pobijenih nevinih , nezaštićenih , mučki , iz potaje - i tako to . Ima da vam rečem , da utuvite za vjeke vjekova , samnom , oni su pali od "prijateljske vatre" i uzgredna su šteta ! Mnogi su naši pali i od drugih prijateljskih vatri , te postali žrtve u uzgrednoj šteti .
  Sledstveno ovoj pameti , moguće je nacionalno pomirenja četnika i partizana , i u svakidašnjem životu , kao što vidite ; a sa njim , pomirenjem , otvaraju se poglavlje pomirenja - svih sa svima ; kako silovatelja sa silovanima , tako što je daleko važnije , silovatelja sa silovateljima !
  Jerbo po onoj vladičanskoj , silovatelj nad silovanim svoje pravo ima , k'a vuk na ovcu , il' zmija na žabu !
  Pa izvolte gospodo političari , ako izgubite graždansku džanu , kad tad pravedni , naš sud , vratiće vam je uz obeštećenje !
  Đavo mi neda mira , a javlja mi se , pa ću vam reći i ovo !
  Posle povraćaja ove "graždanske džane" , kako je krsti Boža Debeloprd , mislim da Brozu i brozovcima neće biti suđeno , posmrtno , za one silne masovne grobnice , razasute širom ove naše lepe , doduše skučene , otadžbine ! Onda mu ova rehabilitaciona ojdurma , nije zapravo ništa drugo , do priprema za podvlačenje crte i pečaćenje istine !
  Imamo vala preča posla od istine !
 6. 123loncar (avatar)
 7. 123loncar (avatar)
  Malo morgen , što reče onomad veliki vožd , da smo u paganskom svetu "u kome vladaju plemenska pravila" . Da je tako , većinski svet , rulja , ne bi bila stalno akana strana , do stojedan i nazad !
  Mi živimo u državi razbojnika , a umišljamo ošišanih mozgova , da smo pleme , te večno sanjamo plemensku raspodelu dobara . Otuda to naše akanje , životno prostituisanje , u beskrajnim kruženjima bede !
  Đavoljev teatar - eto šta je ova naša lepa , zemeljsko nebesna država !

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/supkarikaturalnost.881.html?news_id=302058
 8. 123loncar (avatar)
  Kad jedna elita svojata tuđe belodane istine , koliko juče ignorisane , odbacivane i prezirane , tad ta ista elita zalazi u dekadentnu duhovnost i metastazira njena poniznost , poltronizam - podguznost ! To rasvetljava njen prevrtljiv karakter , te nagoveštava skorašnju , moguću propast , vladajućih persona !
  Ovo siromaštvo duha , njegova podguznost , kad je sveprisutna kod duhovne elite jednog naroda , onda u tom svom narodu postupcima , toplo - hladno , projektuje , ugrađuje i virusno širi apatiju , tupoumnost ; jednom rečju - duhovnu bedu !
  Tad je taj narod ne samo u spirali duhovnog siromaštva i bedovanja , već je i u dubokom razčovečenju . Mihailovski rečeno : TONE U BEZDNO !
  A RAZČOVEČEN NAROD , izčiljuje , biva odstranjen iz vaseljene , kao strano kužno telo , koje pravi gnojnu ranu !

  "Utuvite već jednom, đuturumi, da je opšte siromaštvo vrhunski cilj srpske državna politika. Jer bez siromaštva nema ni frustracija."

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/srdja_po_drugi_put_medju_srbima.881.html?news_id=302664
 9. 123loncar (avatar)
  Teza, o biološkom čuvanju naroda od ratne pogibelji, ne samo što je manipulativna, već je perfidno uperena protivu tog istog naroda, o kome je reč. Čemu su onda služile "oslobodilačke" ratne operacije jednog malog naroda ,vojno uništenog, kad nisu ni mogle da oslobode evropu okupacije i unište zavojevača. Znajući kakvi su bili okupatorskii ratni zakoni, svakom je jasno, kako onda tako i sad, da su te ratne operacije bile direktno uperene protivu tog istog naroda - diktirane iz londonsko moskovskih radionica! Nelogičnost ove teze podupiru i zločini, koje su ti isti oslobodioci raznih fela počinili nad tim istim stanovništvom, u raznoraznim odmazdama. Krvave su ruke tih branitelja- do ramena. Po svojoj prilici, zlo će nadživeti i ovaj vek, neprokazano istini i čovečnosti, naročito kad časna elita javno pripoveda, kako su zločinci sa manjim brojem žrtava časniji, od onih sa većim! Rat se za nas nije završio, žrtve su svakodnevne!

  Револуција важнија од народа


  http://www.politika.rs/rubrike/Komentari/Revolucija-vaznija-od-naroda.sr.html
  Ažurirano 03.06.2015. u 22:50, autor: 123loncar
 10. 123loncar (avatar)
  "Ni srpskim državnicima nije lako u julu, mesecu genocida"
  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/mesec_genocida.881.html?news_id=303352

  Mnogo značaja pridaje se beznačajnim stvarima , u vezi odluka koje će doneti naši čelnici , kad je reč o genocidu i genocidnim radnjama , koje su zadesele sve bivše SFRJ-otovske "bratske" republike ! A ovo govorim , jer taj prostor SFRJ-otovski , prepun je masovnih genocidnih grobnica , na genocidnim ratovanjima je izrastao , pa i sa genocidnim ratovanjima se raspao . Genocid je na svim tim prostorima , državo utemeljivačka stvar , bila , a nedaj bože i da ostane TAKO . Sobzirom da se niko nikad nije nešto posebno štrecovao , za ovo genocidiranje SFRJ-otovca , naročito preživeli ( a o saveznicima i da ne govorim , a taman posla priči kad su neprijatelji ) , ubeđen sam da i sa ovim , gotovo jučerašnjim , tako stvari stoje - glumatanje u vezi beznačajnih stvari ! ( Ovde moram da kažem , lično mislim da je svaki ljudski život svetinja - saosećam sa preživelima koji su pukom srećom izbegli pogibelj , naročito saosećam sa familijama žrtava , no stvari na ovim prostrorima takve su , da se svetost svemu proverava oduzimanjem života , rušenjem i uništavanjem - nažalost , tako je to vekovima , pa tako stvari stoje i danas na prostorima SFRJ-otovskim , a i šire . U tom pogledu , zapadnjaci i istočnjaci , južnjaci , pa i severnjaci , vnogo su veće tragove ostavili i ostavljaju , po kojima im nečovečnost smrdi !)
  Doduše jeste neprijatno , pljuvati sebi u lice , ali , koji to politčar , pa jošte balkanski , nije pljuvao sebi u lice , a da to pljuvanje nije preboleo , te da od puka , mandatski nije bivao nagrađivan ! Nema ga majci , pa će tako i sa ovima vazda biti !
  Irinejisani stiroporci , današnji gospodari , dobili su oprost za sva prošla , sadašnja i buduća činjenja puku - tako da ta stvar u vezi svekolikog genocidiranja , svega čega se dotaknu , pa i plata / penzija / životnog standarda / časti / poštenja / pravde - čini ih uspešnim , evropski nadaleko hvaljenim , državnicima .
  Sva ta medijska magla ,oko genocida , zapravo je politička bomba , dimna zavesa - koja treba da uveća bilo koju , bilo kakvu , pa čak i neljudsku odluku koju donesu , irijenisani stiroporci. Jednostavno , reč je o sluđivanju , već sluđenog puka !
  A koliko smo sluđeni i koliko nas sluđuju , kazuje i medijska kampanja , koja je vođena bestijalnim - gotovo neljudskim novinarskim perima , u vezi nesrećnog događaja sa detetom iz Opova , ii poslednji slučaj u reci Karaš . Nezavisno od upozorenja grupe časnih ljudi , uzgred , koje nije naišlo čak ni na ljudsko odobravanje , puk je tako surovo bio obrađivan i rasčovečivan , da ovo samo je priprema za obelodanjivanje velikih odluka , velikih patriotskih sinova ! Teških , bolnih , ali visoko patriotskih , koje dosad puk nije nosio na svojoj grbači !
  Sirotinjo - bedujemo , zato smo i svevišnjem teški - stoga ne računaj na putinovku i njeno svekoliko blagotvorno udesenjije ; od putinovke samo si pijana , i u političkom dilirijumu omamljenija - uzgred , koja se strogo kontroliše i dozira !
  Ažurirano 17.06.2015. u 16:50, autor: 123loncar
 11. 123loncar (avatar)
  "Pomenuti prekorečni Srbi su, inače, na pomenutim teritorijama bili autohtono stanovništvo, ne neki uljezi i - kad malo bolje razmislim - bolje bi uradili da su se oslonili na sopstvenu pamet umesto što su, kao omađijani, slušali nebuloze moravskih čokalija i papričara, nadaleko poznatih po prevaranstvu. A eto, nisu! Pouzdali su se u patku da majka Srbija misli o njima."

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/elite.881.html?news_id=303767

  Pričo mi jedan čo'ek , bog da mu duši prosti , kad je poćorekovska armada isforsirala Dunav , sa Kovinske strane , da su Gergijeve gedže , moravski paprikari , treće pozivci , pobegli glavom bez obzira , put niškog carigratskog druma ! Elem tri dana su poćerokovci držali Georgijev grad u opsadi , patrolirajući gradskim atarima u plavim uniformama . Bile su to dobre uniforme , više se takve ne prave .
  No , izviđači , paprikarske vojske u taktičkom povlačenju , stalno donose vesti o kretanju švabskih patrola , pa čak referišu i šta pričaju . Drugog dana opsade , paprikarski glavno komandujući , čete u taktičkom povlačenju , ljutito pita izviđače , oklen oni znaju švapski !
  Čuj , oklen , isti ko naški , samo neke švabe otežu , ko ovi pribogu prečani , a neki sve u onoj graditeljskoj osnovi , ko pribogu ovi prekodrinaši - jak ti taj švapski , sve ih razumemo !
  Trećeg dana stignu još dve brigade iz Kostolca i Valjeva , pa kad se i oni uveriše da razumeju taj švapski , okupatorski jezik , nagrnuše na poćerokovce i sve satrše do podneva u jednom jurišu !
  Što nije znalo da pliva , od te švapske vojske , odnela dunavska krvava voda - a bogami , dosta je njih zahvaljujući glavudžama i bačenim aljinama , voda , polu žive izbacila niže , nizvodno , na suprotnu stranu reke !
  Zbog ove pogibelji , posle onog drugog rata , na obali reke , tik uz Georgijev grad , bejaše odmazda oslobodilaca kosmopolitsko internacionalnih , koji dođoše preko drine , pošto crvena armija zajuri nemce - kažu namćorasta zlopamtila ! Krvava , surova u ime klasne borbe , vele istoričari .
  Okolni moravski paprikari , zajedno sa varošanima , bejahu danonoćno streljani . Komisija , tadićevka , otičke , lane , imentovala je oko dvesta ubijenih , bez suđenja - onako klot frket ! Mesni namćori vele , bez nekoliko 'iljada , stvar se nije svršila !
  No , mesto pogibelji moravskih paprikara , nekako je palo , baš na onom mestu , gde su poćerokovci bacali aljine i bežeći gologuzi , uskakali u mutnu reku !
  Bilo kako bilo , meštani i dan dani tvrde da su švabe u onom kraljevskom ratu , govorile bogumi , isto kao prečani , a mnogi kao ovi današnji izbeglički prekodrinci .
  Verovatno otuda i podozrenja , današnjih naraštaja , paprikarskih , u vezi tih i takvih bratskih naroda i narodnosti , te pogibelji obostranih . Mnogo je masovnih grobnica zaliveno , betonom , a ostalo mutno pamćenje koje se prenosi sa koleno na koleno , pa se možda i preuveličava , mislim na to bratstvo . Naročito kad ovi prekodrinci sa ovim prečanima tvrde , kako su oni srbi , pravi , a moravski paprikari , srbijanci .
  A oni , ponositi srbi , u svojim atarima , tamo u svojoj domovini odaklen junački izbegoše , imali su svoje jance , čitava stada , koje su klali o velikim praznicima . A sad eto , paprikuju ! Mada , pričaju zli jezici , neki se i gospodare !
 12. 123loncar (avatar)
  ...možda je ovo slučajnost ili dobra namera sa sodomskim posledicama , ali eto , sinhronizovana akcija daleko se čuje :

  Ombudsman: LGBT populacija u Srbiji nije dovoljno zaštićena

  "Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je danas povodom Međunarodnog dana ponosa, koji se obeležava 28. juna, da LGBT populacija u Srbiji još nije dovoljno zaštićena i podseća na obavezu organa vlasti da neprekidno rade na zaštiti prava manjinskih grupa."
  http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/570765/Ombudsman-LGBT-populacija-u-Srbiji-nije-dovoljno-zasticena

  GLIC pozvao Vladu Srbije da legalizuje gej brakove

  "Gej lezbejski info centar (GLIC) pozvao je danas Vladu Srbije da promenama ustavnih i zakonskih odredbi, legalizuje brak osoba istog pola."

  http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/570989/GLIC-pozvao-Vladu-Srbije-da-legalizuje-gej-brakove

  ...da Dr. Voland nije umešao prste i aktivirao Sem-ovu decu , onda bi ova dva oglašavanja mogla i da prođu kao slučajnost , ovako zasigurno je sinhronizovana po blagoslovu prvog međ jednakima u vlasti - nedovršeni koji zna sve !
 13. 123loncar (avatar)
  " U mnoštvu srpskih posebnosti jedna je posebno interesantna, mislim tu na pomalo čudnu okolnost da glavni srpski „izdajnici“ uopšte nisu bili izdajnici, počev od rodonačelnika srpskih izdajica, Vuka Brankovića, koji - saglasno dostupnim istorijskim dokumentima - uopšte nije „prodao veru za večeru“, nego se među prvima namestio osmanlijskoj mečki na rupu, ali šta je Vuk Branković u poređenju sa Smajlovićkom, nepogrešivim detektorom izdajnika koja - ovo je udarac ispod pojasa, ali neka je - nikada cenjenom publikumu nije objasnila otkuda to da se preziva - Smajlovićka.
  Ne bi li Smajlovićka - u kretenskom slučaju da joj se prezime nabije na nos - povikala: ju, ju, ju, politička nekorektnost, zadiranje u - je li - intimu i tako to. Bi, jašta bi, do neba bi se čulo..." http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ljiljina_nedelja.881.html?news_id=303911
  Kažu , prezime u balkanskim plemenima ide po muškoj liniji , pa bih po pitanje prezimena rekao da je prekodrinaško ! Mislim na prezime počitovane , glavne urednice lista , koji se štampa ćirilicom .
  Odmah da se izjasnim , shodno toj kampanji ćiriličnog oslobađanja od poreza , ne pridružujem se tom klanu , pa ne tražim oslobađanje od poreskih i svih drugih nameta , naročito ne tražim olakšice u otimačini ličnih primanja , i ako čitam sve što mi dopane u ćiriličnoj formi ; a i ne tražim obeštećenje što čitam sve napisano latinicom - što doskočim i otmem latiničarima !
  Pa da nastavim , ima poslednjih godina nekakva teorija o prekodrinašima , da su oni , onako svi od reda , naročito ti bosanci sa izvedenim prezimenima , pripadnici Haplogrupe I . A to prevedeno na naški , paprikarsko moravski , oni mu dođu kao nekakvi semiti .
  Elem , mnogo su belaja ovom svetu ta Sem-ova deca , zadala ipriredila . Dostojevski , svojevremeno tvrdio je , da Sem-ova dece hoće da sodomiziraju europu , ondašnju , a veljo po ničem ne mogu tvrditi da to ne važi i za današnju ! Jošte je govorio , da mnogo ljube novce , i skloni su mnogim mutljavinama sa tom nadčovečanskom silom - novcima .
  A drže se ti semiti kao jedan . Okneš , onako duboko , na nekoga od njih na južnoga pola , skoči ti onaj listom , kao oparen , sa severnog pola , sve vičić, kao da mu oči vadiš .
  Elem , poučen tim kazivanjima ovoga ruskog baje , blago preporučam svakom da se mane kavge sa Sem-ovom decom . Opak je to soj !
  Šapuće se po kinotekama , da je onog amera , Gibsona , kad se lani iz zajebancije nakačio na Sem-ovu decu , zatvora spasla institucija za lečenje od alkoholizma - tobož , čovek alkos , pa nije bio pri svesti , kad je olajavao Sem-ovu decu po bircusima . Sad nesretnik , jedanput nedeljno , dobrovoljno se javlja rabinu iz njegove jevrejske opštine - verovatno na doradu u vezi ozdravljenja , od alkoholizma !
  Ažurirano 27.06.2015. u 01:47, autor: 123loncar
 14. 123loncar (avatar)
  "A za kraj utuvite ovo: Srbija neće biti normalna zemlja sve dok je Smajlovićka glavna urednica "Politike", lista koji bi u Srbiji trebalo da bude ono što je u Engleskoj Tajm, ili u Francuskoj Le Figaro."

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/objasnjenje.881.html?news_id=304050

  Pa nemoj mo preterivati u vezi lista Politike . Mislim na to očekivanje i upoređivanje sa pariškim , londonskim , pa i svakim drugim javnim glasilima , evropskih metropola . Daj mo se malo koncentrirat , u vezi toga !
  Njen osnivač , nju je konstruisao , dimenzionisao , izgadio , udahno joj svrhu i oživeo . Kažu upućeni , da je to učinio po dolasku iz oktobarske Moskve .
  I ne treba da čudi što je Politika prevashodno , pro moskovsko glasilo , pa posle toga nacional serpsko , bajagi levičarska kulturna novinčina .
  Zašto je to tako , osnivač učinio - e to je mnogima nepoznanica ; a upućeni tvrde , da su mu staljinisti podmetnuli žensku - nežnu , svilenu dušu slovensku ! Doduše obučenu i verziranu u poslu svojemu , kominternovske partijske tajne bezbedonosne agencije ! I kako to biva , u moskovskim belim večerima , čoveku pamet stane ! I eto , afera je rođena ! Napravljen je slučaj ! Da slučaj ne stigne u rođinu , i ne uruši porodični kredibilitet , osnivač je pristao na moskovske diktate , a dosije je arhiviran sa čuvenim : strogo pov - minje njet !
  I tako mašina funkcioniše , sa kolena na koleno ! Marljivi neka provere sva novinska izdanja , ako neveruju.
  I nije tu pitanje glavnih urednika , oni se uvek dovedu na svršenu stvar , pre postavljenja ; mislim , ruska ambasada sa ilegalnom službom bezbednosti naše rođine , dogovoreno arhivira dosije po poznatom principu : strogo pov - minje njet ! To je pitanje takozvane misije samog lista , definisanog u moskovskim belim noćima imperijalne rusije ! Tako da ta stvar ne treba da žulja nikog !
  Mene sve više brine , rukom ispisane obznane , na staklima pekara i slastičara po mnogim varošima naše rođine : Imamo sarajevski burek !
 15. 123loncar (avatar)
  I dok se "intelektualna - patriotski tradicinalna konzervativna elita" bakćala oko fingiranog "slučaja zaštitnika građana" , stigla nam tepsija sarajevskog bureka - da se vlasi ne sete , samo je to ćetnićko partizanska gibanica ; jašata , masna , samo da klizi kroz prste ko ona stvar u pogrešnu rupu !

  Jeste , VRANA VRANI OČI NE KOPA !

  I kao što na početku rekoh :
  Hoću samo da podvučem jedno, sve je to jedna te ista ujdurma- kad zaštitnik skreće pažnju sa otvorenog sodomizma trivijalnim događajima , sa njegove javne demonstracije, ili kad političke persone bacaju prašinu građanstvu u oči u vezi moralnih dilema sa personom koja, jelte, štiti građanstvo. Gle čuda , borci za manjinska pravasodomizma , probili led sa Prednacrtom građanskog zakonika : " Zakonik definiše brak kao zajednicu muškarca i žene. Budući da istopolne zajednice ne bi nužno morale da budu bračne, već bi mogle da budu i vanbračne, u tom slučaju ne bi morala da se menja ni ustavna, ni zakonska formulacija po kojoj je brak zajednica suprotnih polova. Propisi bi, međutim, regulisali prava i obaveze istoplonih partnera, način podele i nasleđivanja imovine. Odnosi istopolnih partnera mogu da budu regulisani, mimo braka, na više načina, među kojima je i - ortakluk."

  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:555465-Istopolni-polubrak-i-u-Srbiji
 16. 123loncar (avatar)
  "Ne umanjujem ničiju odgovornost, daleko od toga, ali - ruku na srce - nikakvog plana ovde nije bilo, jer da je nekakvog plana bilo, ne bi ni bilo onoga što je bilo. Situacije koje izmiču kontroli nastaju najpre iz pomisli, potom iz jezika koji su izmakli kontroli. Ako Overlord iskreno misli - a sva je prilika da stvar stoji tako - da se sa Bošnjacima miriti mora, onda bi - pre nego što sledeći put ode u Potočare - trebalo da svrati u Banjaluku i da zašije usta Milu Dodiku. "
  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/genocid_nad_premijerom.881.html?news_id=304744

  Svojevremeno se učilo , da događaj ako ne može da se predupredi , onda treba da izbegne , i tako sve njegove negativnosti se mimoiđu ; a kad se otkriju sile nepoeljnog događaja , te kao znane i osvojive spregnu , onda rade za dobrobit tvoju ! Iz ovog modela razmišljanja , izrodile su se takozvane "negativne medijske kampanje" , koje donose pozitivne rezultate !
  Hoću da kažem , medijski događaji se projektuju . Naročito događaji sa rakozvanom "negativnom kampanjom" . U tim događajima , njihova žrtva dobija podsvesne simpatije . kod sveta, puka , pa i odobravanja !
  Dobro projektovan događaj sa ovom tehnikom je uskršnji štrajk - glađu !
  Za njega može se reći , da je predobro projektovan , sudeći po korisnim rezultatima koje uživa njegova žrtva !
  Potočarsko kamenovanje , je kec na desetku , za dobre medijske projektante . Čak sam događaj je projektant , svojevrsan !
  U kojoj meri će žrtva kamenovanja profitirati u ovom nesrećnom događaju , velike rialiti predstave , zavisi od njegove propagandne službe ! Konačno , saznaće se i to - mada će mnogi i osetiti , kako duhovno tako i telesno !
  Stvarne žrtve zbog kojih je i upriličen ovaj događaj , sem njihovih bližnjih , ama baš nikog i ne zanimaju ! Toliko je masovnih grobnica na balkanu , da im se broja nezna , samo iz prošlog veka ; a o onima pre njega da i ne govorimo - pa one ne donesoše mir na ovim prostorima .
  A i kako da donesu mir , kad se na nemiru mirotvorci bogate i stiču slavu - rekao bih večnu !
 17. 123loncar (avatar)
  Gospođa Neprcović

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/gospodja_neprcovic.881.html?news_id=304854

  Što 'no reče , onaj oznaški , ođe neprežaljeni kolumnista , veliki novinar , Vasić ( vika li se tako ): "Mala bara , mnogo krokodila " - a ciglu niko ne kupuje , od momaka sa asvalta ; provaljen fazon !
  I šta onda imamo , ovde na našem malom književno novinarskom nebu : ujedanje !
  Sreća , svi smo vakcionisani , mislim zaglupljeni onoliko , pa nema opasnosti od nekakvog intelektualnog tetanusa !
  A sve je ovo počelo sa onim sarajevskim ćiriličnim burekom !
  Samo da se ne završi rokanjem ?

  Културна политика
  Политикантска некрофилија и простаклук Светислава Басаре

  http://www.nspm.rs/kulturna-politika/politikantska-nekrofilija-i-prostakluk-svetislava-basare.html
  Ažurirano 15.07.2015. u 00:19, autor: 123loncar
 18. 123loncar (avatar)
  " Na samom ulazu u Ser je skretanje ka manastiru Sv. Jovana Preteče. Do manastira vodi prelep planinski put od desetak kilometara, i vraća vas u davni 13. vek, na mesto koje bi poželela i Sveta Gora. U crkvi se mogu videti freske cara Dušana i carice Jelene, velikih ktitora ovoga manastira, kao i predivan ikonostas.
  Kad ste već u Seru, lepo je popeti se i do tvrđave, akropolisa, iznad grada, obeleženog na putokazima kao "Vizantijska tvrđava". Vizantijska, a naša! To je, elem, i mesto na kojem se car Dušan proglasio carem svih Srba i Grka (da li bismo i mi sad pregovarali sa Šojbleom da smo ostali u istom carstvu? Opet, s druge strane, ne bismo morali da se izvinjavamo premijeru, i još bismo dobili vaučer!), a i mesto proglašenja Dušanovog zakonika!
  "

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/diktatura_mediokriteta_2.881.html?news_id=305148

  ...joj majko serpska , malo li nam beše Lazarevog carstva , kako nebeskog , tako i zemaljskog - umal izgubismo i geografiju , pa se evo sad laćamo ćoravog posla , da se gornjamo sa Dušanovim .
  Da se taj Lazar , svojevremeno , blago izvoleo i na vreme manuo nebesa i srpske kolevke , pa da je , onako patriotski sve misleć na buduća pokoljenja , pohitao , kao što nije , pa na vreme stigao na Maricu , javlja mi se , da štošta bi ostalo od Dušanovog carstva , i dan dani !
  ....mož misliti , moj prekrasni turistički vodiču , kakva bi istorija bila , da nije bilo maričke pogibelji i izdajstva , kukavičkog ! Garant , mnogih gradova na balkanu ne bi bilo , pa tako ne bi bio i nešvil , a pouzdano tvrdim , ni sarajevskog bureka - ni za lek , a o ćiriličnoj raspravi i da ne govorimo !
  Jadna li si nam majko naša !
  Namnožio se mediokritetski patriotski genijalac , pa zemlja da pukne od silnih ***ana !
 19. 123loncar (avatar)
  "Sećate li se onog - u "Famoznom" višekratno pominjanog - žandarmerijskog narednika koji se beše nameračio da naguzi neku pristalu snašu iz Gornjeg Pičkovca? "

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/letnja_skola_2.881.html?news_id=305595

  Nema teksta u nas , bez mitomanske muljaže ! Pa tako i ova priča o lukavom žandru , koja više puta reprizirana i od nadaleko čuvenih televizijskih serija .
  No nikom ne pada napamet , da ako je neko lukav , mora biti i promoćuran , pa onda mora imati i nekakvih znanja ! A zašto bi takav bio žandar onda , i u kom svetu žandari imaju toga , što imaju lukavi ?
  Samo u mitomanstvu književno novinarske srpštine , žandari mogu biti lukavi , promišljeni i pametni - i više nigde ! Toga nema čak ni u filmovima LA policijske produkcije !
  Elem , jedna baka - zvana tarifa , učila je vandredne đake u svojoj čkoli najstarijeg zanata na svetu , isključivo ženskog roda - pazi ovamo , da je seljanka bačila merak na lepog i žandara ! Da ne rečem , ono što ide uz svaku uniformu , a naročito žandarmerijsku , potrebivalo je posebnu obradu i dobru strategiju !
  Tako ona znajući skim ima posla , prvo ga privoli , lepog žandara , da stvar sasluša , pa tek onda da se kune u čast , poštenje , službu i kralja !
  Nije snaša , da rečem , bila svakidašnja , nije bila ni retke lepote , ali je kažu bila izuzetno lepa , zgodna i pritom pametna do zla boga - tako da se lepom žandaru , njen plan učini dobrim , mnogo dobrim , a i bogme sigurnim ! Pa tako i učini !
  Ostalo znate ! Stalno je snašu obilazio zarad istrage i dopune iskaza - koji su bivali sve duži i sve izdašniji !
  Ostalo nije ni važno !
  Otad , pa sve do današnjih dana , praktikuje se , da se žandarima sve nacrta , izšemira , pokaže i potanko razjasni !
  Evo hvale se da su navatali u kratkom roku , i rasvetlili nekoliko višedecenijskih ubistva ; naravno , uz svesrdnu pomoć ličnih prijatelja ubica , koji su im sve nacrtali , izšemirali i razjasnili !
  Pa vi sad vidite u vezi ovoga šta je logičnije !
 20. 123loncar (avatar)
  "Još je Platon, pišući o idealnoj državi napominjao da bi filozofi-državnici morali strogo da vode računa o muzici, to jest da ne nipošto ne dozvoljavaju bilo kakva odstupanja od jednom za svagda utvrđenog kanona."
  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/arsen.881.html?news_id=306614

  Naivnost i pokvarenost , idu ruku podruku , kao ludi brat i sestra k*rava - iz visokog društva!
  Da , tako beseti majstor , koji je napravio Margaritu !
  Elem , čaršijom kruži priča , da je onaj podvučeno žutim , slovenac , odobrio državnoj SFRJ-ot , bezbednosnoj agenciji , da stvori muzičku scenu - naravno , po ugledu na velike imperijalne sile , koje sa njom , muzičkom scenom , dobro kontrolišu , usmeravaju i upotrebljavaju vazda "buntovnu i navek revolucionarno spremnu " mladež !
  Tako u tim vremenima , sa Đokista , Mikista i ostalih državnih klubista , dođosmo i do ovih nostalgičnih šlagerista , sa kojih je UDB-a , mekano prešla na rokere i ostale kalakurnice , koje su i dan dani u "menadžerskim koncima" , republičkih službi bezbednosti , naravno novo nastalih balkanskih država !
  Oću reći , čitali su Platona i bezbednjaci SFRj-otovski , ali čiatli malkice više , pa i resavili podosta , sa prepisivačkim silnim greškama - što namernim , što slučajnim , oca posleratne američke bezbedonosne agencije !

  Muziku naših autora ne slušam , od one čuvene beogradske sednice - koja je krenula sa raspravom o Vojku i Savlu , a kamda će se završiti ovif dana , uz puno sreće junačke i zdrave pameti , sa MMF i povećanjem plata i penzija ; mada , sudeći po svirci sa zvaničnog mesta , čisto sumnjam . Mzički , sve mi bi jasno o onda , kad niko nije smeo da bije ovaj narod ; samo "on" , samo "on" - naročito kad sam načuo , da je mnogo pre te sednice , državna bezbednost SFRJ-ota , rešila da na sarajevskom muzičkom nebu napravi novu zvezdu , Bregu , sa razvojnim putem koji će ga dovesti do ovog nivoa , muzičkog , kakav ima danas ; pa je za te potrebe tad , angažovala sedam aviona , u jednom danu - koi su iz svih krajeva one lepe naše , po jednog tekstopisca , dužnika državnoj bezbednosti , naravno sa izraženim patriotizmom , na noge sarajevskoj ispostavi bačili .
  Vele u pućeni , da je u jednom od tih aviona bio i Arsen . Da čovek ne poveruje !
  Elem , ti bardovi muzičke scene , trebalo je iz dužničko patriotskih razloga , da se odreknu autorskog prava na pojednom tekstu - naravno , sa zadatom temom , u korist stvaranja novog elitnog , uzrnog rok muzičara i muzičkih zvezdi , pod njegovom kapom !
  Sve u svemu ispada , da po kakvoći dominantne muzike na muzičkoj sceni države , bilo koje , može se prognozirati razvojni put te države , pa i standard puka koji se u njenim taktovima veseli !
  Sudeći po ovoj današnjoj muzici , našoj , naročito ovih dana , ako nisi bosanac , najbolje je da budeš albanac , ili azilant , po mogućnosti muhamedanac ( mada i ovo poslednje da se lako urediti - ne košta a koristi ). Sve ostalo ne pije vodu , naročito ako si domorodac , panovićki rečeno , starosedelac !
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja