Марти Ашиптари - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Koschei.Besmertnii

Марти Ашиптари

Oceni ovaj blog
Ahtisariju 40 miliona

22. jun 2007

Sumnje da je albansko rukovodstvo na Kosovu “kupilo” konačni plan Martija Ahtisarija, koji definitivno ide u korist nezavisnosti i otcepljenja pokrajine od Srbije, potvrđene su u izveštaju nemačke obavnjštajne službe BND, upućene generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu.
Ovo senzacionalno otkriće, objavljuje banjalučki dnevni lista “Fokus”, koji tvrdi da je BND “otkrio da je na Ahtisarijev privatni račun prebačen iznos od dva miliona evra, te da su u nekoliko navrata isplaćene višemilionske cifre u gotovini, za koje se pretpostavlja da se kreću i do 40 miliona evra”.

Izvor ovog lista je brigadir nemačke tajne službe BND Luk Niman, direktno zadužen od nemačke Vlade da deo obaveštajnog aparata stavi u službu UN, a po nalogu i molbi generalnog sekretara UN. Tako je Ban Ki Mun dobio informacije o korupciji specijalnog izaslanika za Kosovo Martija Ahtisarija.
Nakon što su upućeni na Kosovo, agenti BND su otkrili jasnu i učestalu vezu i komunikaciju između vodećih ljudi albanske mafije, njihovih posrednika i Ahtisarija. Prema nalazima agenata, nekoliko poziva prema zgradi specijalnog izaslanika za Kosovo upućeno je sa brojeva koji pripadaju šiptarskom milijarderu Bedžetu Pacoliju, navodi “Fokus” i dodaje:
- Sadržaj razgovora s ovog broja odnosio se na nepoznatu transakciju novca u iznosu od dva miliona evra, s jedne švajcarske banke u Bazelu, s računa 239700 - 93457 - 00097, zaštićenog kao “of-šor” podračun prema šifri DžS52- KOLER, čiji je vlasnik Ekšet Borija, desna ruka lidera albanske mafije, prema direktnom računu 3459346699004533, šifra računa VOLANND, Kiparske banke. Pri podizanju novca sa ovih računa, na šalteru je dovoljno bilo samo izgovoriti imena ovih šifri i novac bi bio predat.

List dalje navodi da su agenti BND zapazili da je 12. februara ove godine u 6.23 časova džip registarskih oznaka PR 443-22 CD, koji pripada albanskoj vladi, stigao ispred zgrade specijalnog izaslanika za Kosovo. Iz džipa su izašla dva čoveka s dva kofera srebrne boje, za koje je kasnije iz izvora u zgradi utvrđeno da su bili puni keša i da su predati Ahtisariju. Sličan slučaj dogodio je dvanaest dana kasnije u 17.44 časa, kada je primećen dolazak crnog mercedesa bez tablica, sa Ekšet Borijom, koji je u pratnji dva telohranitelja i s dva kofera srebrne boje doneo drugu višemilionsku isplatu Ahtisariju na ruke.

Agenti su otkrili kako su sva četiri kofera, naknadno zaštićena diplomatskim markicama, bez provere otpremljena u Finsku na kućnu adresu Martija Ahtisarija.


DEVOJKE

Poslednjeg dana februara, u 23.47 časova, primećen je dolazak džipa KFOR-a, iz kojeg su izašle dve devojke u pratnji jednog Borijinog telohranitelja. Devojke su bile u Ahtisarijevim odajama do 05.17 časova, kada je zabeležen njihov odlazak istim vozilom, upratili su agenti BND.

Pošalji "Марти Ашиптари" na Facebook Pošalji "Марти Ашиптари" na Google Pošalji "Марти Ашиптари" na My Yahoo! Pošalji "Марти Ашиптари" na Live Pošalji "Марти Ашиптари" na MySpace Pošalji "Марти Ашиптари" na Twitter Pošalji "Марти Ашиптари" na Digg Pošalji "Марти Ашиптари" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. opanak (avatar)
  E.......neće njega *slatka smrt*...mislim od devojaka..............a inače nešto mi nema kući Misirca.................a što se tiče koferčića i kod SPS ima KOFERČETA....................
 2. Cicoka (avatar)
  Vala ta ljudska nakaza pojesce ga kuga,nece mu ni pare pomoci.
 3. srna4 (avatar)
  Kada je predlozen za Nobelovu nagradu, mislila sam da se radi o pukoj formalnosti, da G-dinu zamazu oci, zapravo nsam ja bila u teskoj zabludi. Drskost nema kraja ! Gde je tu ponos Srbije?
 4. zoxxon (avatar)
  DABOGDA MU OTPALA ONA STVAR