SVIRKA TIKVI NA UVALI - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

SVIRKA TIKVI NA UVALI

Oceni ovaj blog
ili
mečkarsko dobošarenje

Dozirani staljinizam

"Ako je ombudsman Saša Janković kriv, kako je mogao da prođe bezbedonosne provere u dva režima? Ako ih je prošao, da li može biti kriv? A valjda je bilo tih provera."

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/dozirani_staljinizam_.1083.html?news_id=300848


U moru nerasvetljenih ubistava , te neobeleženih i zaboravljenih masovnih grobnica , simbola genocida nad sopstvenim stanovništvom - čiji tvoritelji decenijama ponosno nose ordenje i primaju dan dani nacionalne penzije , a njihovi potomci sa naslednicima i sledbenicima vrše svu vlast ; dakle u duhovnom ništavilu , zaista je sumanuto da jedan može štititi građane od takve vlasti . Jošte kad čovek zna , da ta vlast , koja je gle čuda , u vekovnom kontinuitetu , ne samo po krvi i delima , već i po duhovnom nasleđu , bira tog zaštitnika građanstva - onda zaista treba biti onoliko pokvaren , ili blesav , pa misliti da će takova vlast izabrati boljeg od sebe , isusovca , da ga razvlači na krst . Jesu oni ništaci , ali nisu toliko blesavi da izaberu boljeg od sebe na krst da razapinju . Jok more , sve je to predstava , prostačko ponavljačke reciklirane šešeljističke pameti , koja je u vojničkim cokulama izašla iz slobističkog šinjela - a ovaj iz komunjarskih palata vlasti , sazdanih na masovnim grobnicama nejači .
Čak i sam Bota , koji prebroja te grobnice , tek toliko da podseti i snova da zastraši , ničim nije zavrednovao poštovanje zbog nekakve predpostavljane i dugo očekivane različitosti u vladavini s'pukom kukavičkim . On , sin akademika oznaša , tvorca pravne filosofije na temeljima mudre jevrejštine , nije u belim rukavicama daleko odmakao od svojih predhodnika , a nit izmakao sledbenicima ; već kao i svi pokorni pešaci verno služio bezbedonosne službe u višedecenijskoj ilegali , koja u sadejstvu sa duhovnim rukopoloženim crkvenim velikodostojnicima , upravlja životima stanovništva koje izčiljuje .
Tu sponu , pupčanu vrpcu , između persona na vlasti i ilegalnih oznaških moćnika , iz tamne svakodnevnice , koji su vaspitavani na revolucionarnim staljinističkim doktrinama , u internacionalnoj kosmopolitskoj jugoslovenskoj verziji razbojničke države , do pošljetka rabiće svaka politička opcija !
Zato nije ni smešno , ni žalosno , čak nije ni mučno dobošarenje mečkara o takozvanom slučaju zaštitnika građana ! Nema tu ničeg čovečnog , časnog , poštenog - slobodarskog . Neće se iz toga izroditi poštenje , pravda za hiljade i hiljade davno pokopanih nevinih pobijenih , nit za opljačkane , ponižene , obeščašćene .
Konačno , to mečkarsko dobošarenje , neće razotkriti ubice gardista , nit će armadu obespravljenih radnika uzdignuti iz "tranzicionog siromaštva" , a taman posla da će otete penzije i plate radnicima vratiti . Ta sila boga nikad nije molila , nit je tu silu čast , poštenje i čovekoljublje volelo . Od te sile samo se naš kukavički soj , mi - narod , skrivao i pred njom puzao !
Zato je sve to svirka tikve na uvali !

Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na Facebook Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na Google Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na My Yahoo! Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na Live Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na MySpace Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na Twitter Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na Digg Pošalji "SVIRKA TIKVI NA UVALI" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  Retki su istraživači koji su istražili zašto tikve sviraju kad su na uvali ; zapravo čak i oni čobani , koji su iskusili taj fenomen , svirke svoje prazne tikve za vodu , na uvali , nisu u takvom mentalnom stanju da objasne taj fenomen - huk , jednoličan i monoton koji se čuje iz tikve - prazne.....ova metafora u vezi svirke tikve na uvali , ako se odnosi na ljude , povezana je sa botovima i njihovim mentalnim stanjima...a kakvo je to stanje , mislim da ovi zaključci kolumniste sve govore :

  "Statističari veruju da su svi ishodi mogući ako posmatrate dovoljno veliki uzorak. Recimo, milijardu majmuna opskrbite papirom, olovkama, rezačima, flomasterima i bananama, date im pregršt slobodnog vremena, i ako milijardu majmuna budu besomučno pisali i pisali - kasnije će se u gomili njihovih škrabotina pojaviti kompletna dela Vilijama Šekspira.
  Međutim, ako milijardu botova opskrbite kompjuterima, tastaturama, pametnim telefonima i sendvičima, date im sve vreme ovog sveta da besomučno pišu i pišu, sasvim sigurno nećete dobiti Šekspirova sabrana dela. Zato što,
  za razliku od majmuna, svi botovi pišu isto.
  Naravoučenije broj jedan: svaki majmun može da postane Šekspir.
  Naravoučenije broj dva: svaki majmun može da postane bot, ali svaki bot ne može da postane Šekspir.
  Naravoučenije broj tri: pre će milijardu majmuna napisati "Hamleta" nego milijardu botova.
  Naravoučenije broj četiri: majmuni su, dakle, kreativniji od botova. Svaka čast majmunima! "


  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/botovi_za_pocetnike.890.html?news_id=301617