Смрт није од Бога - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Гром

Смрт није од Бога

Oceni ovaj blog
Citat Original postavio snouden Pogledaj poruku
život je od Boga i "smrt" je od Boga.
.
Смрт није од Бога јер Бог је Живот. Већ је смрт од ђавола. Пре пада Адам и Ева су били бесмртни, а грех је учинио да они умру. Све болести су последица греха, што ће рећи заслуга ђавола а не Бога.
Господ нас саветује да не бринемо, а ђаво у нас убацује брижне мисли. Да би живели не треба да бринемо, а наш интелект нас услед недостатка поверења у Бога тера да бринемо о свему и свачему.
И онда болест. Може ли човеку да скочи притисак кад гледа цвеће, слуша птице? Не. А кад је посвећен брижним мислима? Итекако. То је само мали пример како лоша осећања утичу на развој болести. И лако можемо увидети да притисак скаче услед активности нашег интелекта који је само модеран назив за ђавола.
Ево како описује интелект Св. Писмо. Назива га сјајном звездом даницом, херувимом који је био предиван на путевима својим док се не нађе безакоње на њему. Пазите, то се говори о нашем интелекту. Он је херувим помазан да заклања дрво живота. Бог је поставио херувима са пламеним мачем да се вије тамо амо, да људи не приђу дрвету живота и окусе његове плодове па вечно живе. Наш интелект је тај херувим што се вије тамо амо и заклања дрво живота у коме је разум и мудрост. Ту је и одговор зашто људи који се ослањају на интелект не могу да проникну у мисао верујућих. Услед немоћи да сагледају мисао верујућих, јер их интелект спречава да приђу дрвету живота, они мисле како су верујући глупи, залуђени и сл.Дрво живота је део нас самих, и оно је извор идеја какав не познају они који се ослањају на интелект.

Pošalji "Смрт није од Бога" na Facebook Pošalji "Смрт није од Бога" na Google Pošalji "Смрт није од Бога" na My Yahoo! Pošalji "Смрт није од Бога" na Live Pošalji "Смрт није од Бога" na MySpace Pošalji "Смрт није од Бога" na Twitter Pošalji "Смрт није од Бога" na Digg Pošalji "Смрт није од Бога" na del.icio.us

Ažurirano 28.04.2015. u 21:04, autor: Гром

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Hm...ha,ajde da kažem nešto i ja! U svakoj od tih priča,alegorija ima skrivena istina i poruka!Ko ima oči neka vidi,ko ima uši neka čuje....ko nema šta ću mu ja
 2. faraonn (avatar)
  ...u njihovom uvodjenju u Raj
  bilo je 'pisano'
  'prevarom će biti istjerani
  da li je Isus svojim patnjama na Krstu uspio uvjeriti
  neupućene
  jer lako je njemu bilo sve to pokidati
  sa 'spremnih' 12. mirijada andjela ratnika...
  ...zašto je Čuvar naših praroditelja 'prispao'
  kad je gmizala
  zmija stara...
 3. Гром (avatar)
  Греси се само смрћу могу обрисати. и то смрћу некога ко је без греха. Зато је он морао да претрпи страдање и исплати наше грехе. Уставари греси се крвљу перу и Христос је својом крвљу платио наше грехе. Оно што се десило пре двехиљаде година је само слика онога шта је Господ урадио за нас на духовном плану, Јер крв христова је осећање љубави, а када грешимо ми производимо осећања мржње. гнева, љутње итд. Ова лоша осећања може да поништи само осећање љубави за које ми нисмо способни јер смо грешни и способни само за мржњу. Зато је Христос излио своју љубав, пролио своју крв за нас да би наши греси били покривени.
  Ažurirano 10.05.2015. u 14:22, autor: Гром
 4. Гром (avatar)
  Добивши љубав од Њега ми почињемо да се мењамо и кроз покајање ми постајемо способни да и сами дајемо љубав, ону праву несебичну. Љубав је та крв коју је Господ пролио за нас. А да би смо ми то могли да схватимо он је страдао телом у материјалном свету проливши своју телесну крв, па сад ми на основу тог чина и његовог учења можемо да разумемо шта он за нас ради на духовном плану. Захвалио бих се Лончару на неумесном коментару који ме је натерао на размишљање и навео да допуним коментар да би се боље разумела ствар.