ŠESNAEST GODINA TUGE I BOLA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

ŠESNAEST GODINA TUGE I BOLA

Oceni ovaj blog

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  DA NE ZABORAVIMO !

 2. mari47 (avatar)
  Ne ponovilo se.
 3. 123loncar (avatar)
  Vrati se da krečimo ,
  šta se bre zlopatiš u paničnom strahu , u bratskoj , nikad prežaljenoj tuđini !
  Bombardovanja neće biti !
  To samo slavodobitnici obeležavaju šesnaesto godišnjicu , njegovu ; gde za divno čudo dominiraju Blerovi izabranici , oni što bejahu te bombarderske godine njegovi ratni neprijatelji - mislim na one , što su profitirali od bombardovanja do današnjih dana , onoliko !
  Pre bombardovanja čovek bio gologuzan , alabukač , grobar patriotski glasnogovornik mržnje ; posle bombardovanja postao zemljo posednik , veliki kuće vlasnik , ktitor , doktor nauka - nadaleko čuveni kazandžija - predsedatelj.
  Za njegove i da ne zborim , koliko su se zaimali ! A tek prevrtači , bog te pita !
  Kažu naplatili obeštećenje za pretrpljeni strah i duševni bol !
  Od koga ?
  Pa zna se , od sirotinje raje !
  Ma od postanka , pa naovamo , u nas za nekog NATO bi darodavna vila , požrtvovana majka , a nekima pak dobra maćeha - pa sad mogu da mu oproste a sve ne zaborave !
  A i ne treba da zaborave , kako su se okoristili , zaimali i po bombardovanju profitirali ; dok je za srpsku sirotinju NATO oduvek bio , zlotvor i okupator , koji je uspostavljao ništačku vlast , pa makar i kad je bombardovao kao oslobodilac i ubijao one koje eto božijom promisli oslobađa ropstva !
  Zato vrati se , neće ti kancelar ništa ! Samo obeležava godišnjicu početka svog uspona , kad je srpskim nebom jahao , gvozdenu kobilu - milosrdni anđeo !

  " Sačuvao sam obraz, uzdigao sam se iznad slabosti prirode, pomislih nakon što sam parkirao auto i posle dvadeset i četiri godine, ne bez uzbuđenja, kročio u jedan čisto hrvatski restoran. Htedoh da poručim kafu, da odem u zahod, da se pomokrim i da posle, uz kafu i cigaretu pregledam hrvatski tisak, ali se u zao čas setih da nemam ni jednu jedinu kunu, tako su Hrvati, nakon što su sa odbacili dinar, nazvali svoju monetu. Imao sam, doduše, nekih pedesetak evra ušivenih u postavu kaputa, ali sam odranije - iz štampe - znao da je zamena evra u kune na neovlašćenim mestima u Hrvatskoj teško krivično delo, a nije mi tog dana bilo do krivičnih dela. "

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/usputna_odmorista.881.html?news_id=299276
 4. SibirskiTigar (avatar)
  ebem im mater
 5. 123loncar (avatar)
  Beograd - " Fond za humanitarno pravo (FHP) poziva Vladu Srbije, povodom 16 godina od NATO bombardovanja, da prihvati činjenice da su pripadnici vojske i policije Srbije pod okriljem "odbrane srpske teritorije od NATO agresora i šiptarskih terorista" u roku od 78 dana počinili teške ratne zločine protiv albanskog civilnog stanovništva. "

  http://www.danas.rs/danasrs/ukratko/fhp_o_bombardovanju_po_cinjenicama.83.html?news_id=90748

  Sve je to lepo od humanista ovoga fonda ; ali manje više je neljudski , kad se diskriminatorski , natovski , ponaša ta humanost u vezi srpskih žrtava - koje su pale u međunarodno bespravnoj ratnoj odmazdi , kao i od ovekovaca u separatističkom orgijanju , pre i posle bombardovanja ( a o ubijanju zarad organa , koji su prodavani u natovskim državama , gotovo legalno , da i ne govorim ).
  Zašto ti humanitarci , ne traže pravdu i za ove žrtve , tako glasno , jasno i bučno , od međunarodnih čimbenika , uz iste zahteve kojima traže pravdu za kosovsko albanske žrtve !
  Zar to nije u skladu sa etikom i njenom humanošću - na današnji dan !?
 6. 123loncar (avatar)
 7. zxy (avatar)
  I...tek će da boli,menščini
 8. Роло Томази (avatar)
  Citat Original postavio SibirskiTigar
  ebem im mater
  Подржавам дискусију друга Тигра...
 9. 123loncar (avatar)
  ....kad čovek pogleda u nazad i vidi onu stradalu nejač , javi mu se nekakva , s'početka seta , koja prerasta u nelagodnost i počinje da se oseća krivim , pred tim i tolikim nevinim žrtvama - pomalo izdajnički krivim što je ostao živ...sa tom krivnjom čovek korača , iz dana u dan - nosije sa sobom svuderde , kao deo sebe ....ona , krivnja ,u njemu , čoveku , izronila je spasonosno iz one bespomoćnosti , koju mu višnji prijatelji bombama i ubijanjima svakodnevnim , usadiše u njegovo biće !