Фрактална уређеност Божанског бића - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Гром

Фрактална уређеност Божанског бића

Oceni ovaj blog
Појава фракталне математике нам пружа једну нову слику у созерцавању Божанског бића. Да видимо једну просту фракталну једначину, да мало појаснимо ствар. 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8, 5+8=13 .... и тако бесконачно баш као што је и Божанско биће бесконачно.што већи бројеви то ће се појављивати делови решења који су слични, као рецимо 2478 и 36247854. ево овде можемо видети графички приказ једног фрактала.
https://www.youtube.com/watch?v=czVkT-JrXd0
https://www.youtube.com/watch?v=BTiZD7p_oTc

А овде можемо погледати целу причу о фракталима. Ја сам уживао, нећете протраћити време ако погледате. А верујем да ће помоћи у разумевању Божанског Бића као једног холограмског фрактала у више димензија.
https://www.youtube.com/watch?v=G0iYI-Vqkm8

Из претходног прилога се намеће да је Божанска Математика, фрактална математика. У целој васељени можемо видети примере фракталног уређења свемира. Модел атома подсећа на сунчев систем, сунчев систем је у настанку личио на галаксију, онако распршена прашина пре него се материја груписала у Сунце и планете.
Погледајмо како Божанско биће личи на фрактал. Исус Христос је Син Божији и као такав представља ум Божији. А Св. Ап. Павле каже да смо сви ми уди Христовог тела. У то време није постојала свест о ћелијама али данас је већ јасно да су у питању нервне ћелије. Јер ако смо ми сами умови а део смо,уди смо Христовог ума, јер се мисли на духовно тело. Значи Христов ум је подељен на много милијарди малих умова. Е сад, логика каже да ако смо ми створени по слици Божијој а Божији ум је подељен на много малих умова, то следи да је и наш ум подељен на много малих умова. Видимо да је наш нервни систем сачињен од десетак милијарди нервних ћелија. те умове нашег ума ми видимо у материјалном свету као своје нервне ћелије. Можда се и остале ћелије воде под умове нашег ума али нисам сигуран. Па наше ћелије такоће имају ум састављен из много умова сведочи нам и днк-а спирала где је сваки ген као засебан ум. Дакле Ум нашег Господа је подељен на много умова а то смо ми, а сваки наш ум је подељен на много малих умова, наше ћелије, па су и оне подељене на много умова, гени, и тако у недоглед јер Божанско Биће је бесконачно. Препознајемо у овој слици фрактално уређење Божанског Бића. Ако сте погледали прилоге и схватате како изгледа фрактал сада би требало да из те слике створите слику Божанског Боћа као једног холограмског фрактала.
С обзиром да је материјални свет слика духовног јер из њега извире то не чуди што је фрактално уређен.
Имајмо на уму да је фрактална једначина бесконачна, баш као што је и Бог бесконачан, јер нема ни почетак ни крај.

Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na Facebook Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na Google Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na My Yahoo! Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na Live Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na MySpace Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na Twitter Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na Digg Pošalji "Фрактална уређеност Божанског бића" na del.icio.us

Komentari

 1. coco bill (avatar)
  1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8, 5+8=13
  Ovo je Fibonačijev niz i on je otkriven mnogo pre fraktala.
  Fraktali su otkriveni 80. godina 20 veka dok je Fibonačijev niz otkriven u 12 veku.

  Polazeći od brojeva 0 i 1 svaki sledeći broj je jednak zbiru prethodna dva. Ova jednostavna osobina daje neobične rezultate: ako podelimo svaki broj Fibonačijevog niza sa njegovim prethodnikom dobijamo niz brojeva koji konvergira broju Phi (1.6180339887499…) Broj Phi zovemo i zlatni presek.

  Legenda kaže da je do ovog otkrića Leonardo Fibonači došao posmatrajući ponašanje zečeva, čije je razmnožavanje pratilo dinamiku ovog brojčanog niza.

  Još jedan način prezantacije Fibonacijevog niza je crtanjem kvadrata određene površine. Počinjemo sa dva kvadrata dužine stranice 1, koje nacrtamo jedn do drugog. Zatim iznad ta dva kvadrata nacrtamo kvadrat dužine stranice 2 (1+1=2). Zatim pored tako dobivenog pravougaonika, nacrtamo kvadrat dužine stranice 3 (1+2=3) . Ako nastavimo sa dodavanjem novih kvadrata na sliku, takvih da je stranica novog kvadrata jednaka zbiru dužina stranica prethodna dva, dobijamo kvadrate čije su dužine stranica jednake brojevima Fibonačijevog niza.

  Ako u tako dobijene kvadrate ucrtamo pravougaone kružne lukove, dobijamo spiralu, koja je veoma dobra aproksimacija spirala koje se pojavljuju u prirodi kod puževa, školjki i u rasporedu semenki kod biljaka.
  Ažurirano 16.02.2015. u 12:03, autor: Гром
 2. Soradze (avatar)
  Spira mirabilis......Hvala i pozz
  Ažurirano 16.02.2015. u 12:03, autor: Гром
 3. Гром (avatar)
  Управо тако, будући да материјални свет извире из духовног то нас он само подсећа да је и духовни слично уређен Тако да научна достиднућа могу врло лепо да послуже да се сагледа духовни свет и његова фрактална уређаност.
  Хвала!
 4. Soradze (avatar)
  Veoma mi se dopada sve o čemu pišete i način kako o svemu tome pišete. Za poštovanje je Vaš stil posanja, lagan za razumevanje. Hvala i pozz
  Ažurirano 16.02.2015. u 16:05, autor: Гром
 5. Гром (avatar)
  Драго ми је да ти се допада и да успеваш да схватиш шта ја то покушавам да пренесем кроз ове текстове!
  Некако све имам осећај да остајем недоречен и да нисам добро описао оно што покушавам да пренесем.
  Пуно ми значи кад видим да неко успева да провиди кроз мој опис у оно шта описујем. ХВАЛА!