Созерцавање - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Гром

Созерцавање

Oceni ovaj blog
Зерцало је огледало. Созерцавање је видети духовни свет, небо, посматрајући материјални свет. Материјални свет је одраз духовног света и у материјалном свету постоји све оно што постоји у духовном свету. Тако да ми можемо посматрајући материјални свет да схватимо односе у духовном свету. Дакле посматрамо свет и као у огледалу видимо духовни свет. Оно што је невидљиво, духовни свет па и сам Бог за нас постају видљиви кроз слику у материјалном свету. На пример; Бог је извор светлости у духовном свету, на небу а ми на Земљи имамо Сунце које осликава како то изгледа на небу.
Исус Христос је узео дете за пример и рекао њихово је Царство Небеско. Созерцавајући ми видимо да малој деци ништа није прљаво, она не знају за прљавштину. Онда схватимо да на небу нема прљавштине јер нико не види ништа прљавим, Схватамо да видимо ствари прљавим јер су нас родитељи тако научили да сагледавамо свет. Школа наших родитеља је упрљала наш доживљај света. Ако брашно падне на наше нове панталоне ми ћемо рећи да смо се испрљали: па је ли Брашно прљавштина? Пикавац је пикавац, али ако је на тротоару онда је прљавштина. Тако на небу ништа није прљаво па се ови што су се навикли на ''чистоћу'' на небу лоше сналазе. Децу није срамота као ни Адама и Еву што није било стид док нису јели са дрвета познања добра и зла. Деца брзо праштају. Пуна су вере. Кажеш детету: дај да пољубим па ће да прође и дете стварно прође бол, то је вера на делу, дете је поверовало да ће га проћи и прошло је. И многе друге ствари можемо да научимо од деце.Тако ми посматрајући децу созерцавамо какав треба да буде човек да би његово било Царство Небеско. Созерцавајући ми провидимо у Царство Небеско и имамо откровења о томе какви су односи у духовном свету.

Pošalji "Созерцавање" na Facebook Pošalji "Созерцавање" na Google Pošalji "Созерцавање" na My Yahoo! Pošalji "Созерцавање" na Live Pošalji "Созерцавање" na MySpace Pošalji "Созерцавање" na Twitter Pošalji "Созерцавање" na Digg Pošalji "Созерцавање" na del.icio.us