Dragi Dnevniče ( izvod) - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

mari47

Dragi Dnevniče ( izvod)

Oceni ovaj blog
Kao što se vidi, ja ne odustajem. Nagomilalo se svašta nešto ( to sam usvojila od unuka), pa da ne vrisnem i zbunjujem ionako zbunjene oko sebe, a ja pišem. Sebi pišem. Svaka budala ima svoje veselje, što rekla premudra moja, sad već pokojna, prijateljivca Dragica S. rodjena izmedju ona dva rata, tamo podno Kozarice.
E ,zbog nje ja ovo i pišem jutros.
S veseljem priznajem da je imala priličan uticaj na moje formiranje u ženu, majku, domaćicu....Bila sam godina njenih kćeri, živela daleko od svojih i vapila za njenim savetima o svemu. Nije znala slova, brojke donekle, ali kad ona presudi o nečem, presudjeno je
Trebalo mi je, doduše, neko vreme da se naviknem na njen način i rečnik, i sasvim malo vremena da shvatim da ne misli ništa loše kad kaže mom sinu: " Crk'o majci ovako lijep". Ja se u početku ježila od tih reči...A na muža da se požalim, sačuvajbože. Jednom, naidje ona a mi samo što se za guše ne podovatasmo. Ona sedi, mi se primirili, muž izadje a ja krenem da joj objašnjavam kako mi je teško, kako sam se zaletela u brak i ne znajući šta je to, te ovakav je, te on takav je... Imasmo po dvadeset i neku....Sluša ona ne prekidajući me.
- Čekaj, reče. Idi ti u k . . . ., neka bi išla za njega objeručke ...
Meni kao da se upalila neka sijalička u glavi. Pa, jeste, pa ne živim ja tako loše i čega sve nema u brakovima. A i lep je.
- Da si bila na mom mjestu '56, Kičevo, snijeg do ramena, moj muž na Šari vježba vojsku skijanju tri mjeseca a ja se porodila. U bolnicu me vodio Šiftar kod kog smo stanovali...Slušam stoput ponovljenu priču o Kičevu '56.
- Ne kaže se Šiftar, nego Šiptar, ispravljam je.
- Ma, ebo te on, to ti je isto.
I tako, gledam jutros sneg i led. Kukamo i samo buljimo u prognozu.Šta bi mi '56. u Kičevu. A snijeg do ramena....

Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na Facebook Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na Google Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na My Yahoo! Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na Live Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na MySpace Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na Twitter Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na Digg Pošalji "Dragi Dnevniče ( izvod)" na del.icio.us

Ažurirano 09.01.2015. u 18:21, autor: mari47

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Tamišarka (avatar)
  Jesmo lise razmazili ili nas je život tako izudarao da sad kukamo i za ono što nam se možda i nece dogoditi? Jedno znam i u to sam se vec više puto uverila, nije znanje ono što se u školi nauci, znanje je ono što cista pamet presudi. <3
 2. mari47 (avatar)
  Jeste, prodju ljudi kroz škole ali škola kroz njih, - jok. Biva toga.
  I hvala što si svratila na moja sećanja.
  "...umem da se sećam
  najlepše na svetu
  kad hoću"...

 3. 123loncar (avatar)
  Hvala !
 4. mari47 (avatar)
  Hvala Lončar, ja ovo zbog onog Dragoljuba69, dojadile mu ljubavne teme,
  pa mi dao ideju da zucnem nešto iz mog malog života a meni mnogo znači.
 5. LJILJA MMM (avatar)

  izvod a?
  evo jedna da ti ulepša dan, tj. noć......slamu ne mož' da pokupi
 6. zlatan0 (avatar)
  Lipo.
 7. mari47 (avatar)
  Citat Original postavio zlatan0
  Lipo.
  Aha, ima jedno mesto gde ja često pišem svoj Dnevnik, onako....
  I posle toga " Dobro sam.Kasno je za bolje".
  Grli te Mara, ova što ti ne kopa po dvorištu
  Ažurirano 10.01.2015. u 21:52, autor: mari47
 8. mari47 (avatar)
  Citat Original postavio zlatan0
  Lipo.
  Moje je

 9. zlatan0 (avatar)
  Mmmmm!Svasta si napisala,a ja ovako "mlad" nisam izgleda sve skapirao.
  Al probacu barem odgovoriti na ono sto "mislim"da jesam.A da,pokusacu i na ostalo.Nema nista,ako se neproba.
  Eto i ja imam jedno mesto gde pisem svoj "drugi"dnevnik.Drugi jos malo intimniji,i mnogo dosadniji od ovoga. On mi sluzi upravo za to "da mi bude bolje"(ali i ovaj ima istu svrhu),ali nebude uvek.Cak ,ranije,puno puta i nesmem pisati u njega to sto trenutno osecam,jel bude mnogo strasno,pa onda sacekam da sve malo prodje, i onda krenem sa utiscima ,sabiranjima,oduzimanjima,mnozenju i naravno deljenju.Al sve u svemu pomaze.
  E sad onaj manje razumljiv deo.
  Posto ja volim zagljaje jako mnogo,grlim i "Ja" tebe,a izgleda da ja pomalo kopam po tvom.Mislim ako je o tom kopanju rec?Pa ti stoga kazem,da ako imas volju za kopanjem,moje ti je skroz otvoreno,kopaj do mile volje,necu ti zameriti.Ono sto ne zelim da bude iskopano,ja i ne zakopavam u dvoristu,to je zakopano duboko u mom srcu.E za to kopanje bome trebaju jake dozvole,ali nisu nedobavljive.
  A ovo zadnje.
  Jeste tvoje,al je bome vrlo lipo.
  Ažurirano 10.01.2015. u 19:24, autor: zlatan0
 10. mari47 (avatar)
  Mladost ti, moj zlatane, nije izgovor da li nešto razumeš ili ne. Nego volja. Ajde, da te ne učim, tek ss poznasmo.
  Vidim da ti nejasno ovo oko kopanja po dvorištu: E, to ti je odgovor mojoj vrloj prijateljici Ljilji MMM, koju znam lično i porodično.
  I volim je preko svega, tim više što volimo pse i cveće. I sve je tu kako treba bilo, dok ona ne dade ime svojoj kuci bretonki Mara.
  A ja sam ustvari Mara, no se ovde pišem Mari, nekako mi francuskije a i sprame mog temperamenta.
  I sada, ta njena Mara pravi lom po njenom dvorištu, urniše sve živo, kopa oko cveća i svašta nešto. E, o toj Mari sam ja u komentaru...
  No, ne smeta, mislim da si me sada bolje upoznao. Jer, ja volim da pre svakog čitanja saznam nešto o autoru, čisto da znam s kim imam posla.
  I hvala ti za posetu blogu.
  Ažurirano 10.01.2015. u 21:51, autor: mari47
 11. zlatan0 (avatar)
  Interesantna ti je igra reci,tesko bih je razumeo i da se trudim,al nema veze,ispalo je smesno sa moje strane.
  ...
  Nema na cemu. Volim procitati tako poneki lepi tekst.