DUHOVNA BAŠTA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

DUHOVNA BAŠTA

Oceni ovaj blog
Šta mi zapravo baštinimo i čime se ponosimo !?
Uvek je to pitanje bilo problematično , vezivano sa izdajstvom i uvlačilo nas u pogubno ništavilo - postajali smo licemerni ćutolozi, prema sebi , okolini , pa i svom potomstvu - kako rođenom tako i nerođenom !
Slučaj Simonida !
Postavlja se pitanje dokle može da ide duhovna vodilja , crkva , zajedno sa zemaljskom vlašću , vladarima ! Koje zlo može ova kombinacija crkva-vladar da sačini nerođenom potomstvu - o donru , bar u ovom slučaju nema govora !

"Симонида (1294-1345) је имала само пет година када је њен отац, византијски цар Андроник Палеолог, послао на српски двор. Мала прицеза била је залог мира и невеста Стефана Уроша Другог Милутина, који је тада имао непуних педесет, неколико бракова иза себе и одраслу децу. Венчање је обавио охридски архиепископ Макарије у пролеће 1299."

http://srpskaistorija.com/2014/12/05...D%D0%B5%D0%BC/

Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na Facebook Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na Google Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na My Yahoo! Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na Live Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na MySpace Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na Twitter Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na Digg Pošalji "DUHOVNA BAŠTA" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. zxy (avatar)
    Pogledaj malo šta baštine drugi pa ćeš videti da smo mi još i dobri
  2. 123loncar (avatar)
    ...pa ne mora da budemo grđi od najgrđih !....
    ...sinoć slušam nekog profu koji priča kako smo silno izginuli u prvom i drugom ustahku , pa posle u I i II svetskom - kaže , izginuo sve zdrav muški porod , najbolji u svemu....neće čovek da kaže da iza tih pogibelji ostao sve sam "čovek škart"....veli , treba nam ceo vek da obnovimo biološko tkivo , pod uslovom da stvari krenu nabolje , da se više rodi nego umre ....a mi i bez ratovanja , ovako škartirani izgubimo svake godine po jednu veću varoš...evo , i ovu navršismo tradicionalno dobro , dadosmo nebesnoj srbiji oveću varoš.....opet smo se ugledali u druge i prevazišli smo ih !
    ....nije problem šta su popovi i vladari činili...ne može se unazad da se zlo ispravi,,,,stvar je u tome da znamo da su zlodelatnici i da se ne ugledamo u njih , a takve, kojima su ovo zlodelatni idoli , iz države iskorenjujemo....no mi takve tradicionalno forsiramo ....ta naša škartnost nas uništava ...to nam je veliki feler !