SITNA PAKOST , VELIKA RADOST - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

SITNA PAKOST , VELIKA RADOST

Oceni ovaj blog
Sam đavo znat će , zašto sitna pakost , nanešena onima tamo , pa još ako su nekako nedodirljivi za ove ovde , izaziva toliku radost - čak i dobro raspoloženje , kod uboge sirotinje , koja se svakodnevno koprca u sopstvenoj nesreći .
Rekao bi razuman čovek , svakidašnje patnje i sudbinske nesreće , trebalo bi da izazovu razumno saosećanje za nedaće i pakosti koje se nanose drugima . Ama jok , baš naprotiv , one izazivaju radost , neku zlokobnu sreću i uživanje . I sve što je paćenik nedodirljiviji , sirotinji raji , te sve što je pakost minornija za te naoko nedodirljive - sve je sreća veća .
Eto , takvi smo !
Mala nesreća onih , koji se čine ma, pa i životno zaštićeniji u mnogim pogledima , pričinjava nekakvo unutrašnje zadovoljstvo , okrepljuje na neki način i osvežava od životnih nedaća !
Zna se da netreba se radovati tuđoj nesreći , nije da se nezna , ali eto , to se vidi kao kakva pravda , poravnjanje , štali . Sve to doživljava se , po onoj : ko s' đavolom tikve sadi , o glavu mu se obijaju ! Kao , šta je tražio i čime je zaslužio , odlično je prošao !

Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na Facebook Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na Google Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na My Yahoo! Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na Live Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na MySpace Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na Twitter Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na Digg Pošalji "SITNA PAKOST , VELIKA RADOST" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  Ne mogu sad da tvrdim , dal iz pakosti , il iz radosti , ali ovih dana sirotinja raja bruji o nekakvim paketićima , koje je naš prvi međ jednakia - uvaženi kancelar , evropejac uskratio ; ma šta uskratio , oduzeo svojim ministrima i njihovim satrapima ! Da uvaženi moji , oduzeo njima , novogodišnje paketiće - doduše one dečije . U ovim reformskim poduhvatima , kad se radnicima i ponzionerima uzima , bez njihove saglasnosti , takoreći iz ustiju , pazi molimte , oni , koji prvi treba da štede, razbacuju se ! Pazi majkumu ! I sve tako !
  Rekao bih , sirotinja raja zdušno povlađuje kancelaru , u tom poduhvatu ; mada Deda Mraz , jok ! On stalno nešto protestuje , rovari buška ! Možda se plaši da ne postane tehnološki višak ! Nema paketića za nedodirljive ( kako se to kaže :"untouchable" ) , sirotinja već i nema za leba a kamo li za paketiće , onda nema više ni Nove Godine ! Kome treba i ona , u ovim kriznim vremenima !
  I šta tedoh da kažem , a da , kaže Deduška Moroz , kancelar baca prašinu u oči sirotinji , koja zulum trpi , strpljivo udarnički . Rečeno jezikom šaljivđija i zajebanata ! Kaže , uzeo dečije paketiće , ali nije uzeo ministarske paketiće , torbice i džakove . Nije valjda lud da seče granu na kojoj sedi . Ono jest , iznosu se i kapom i šakom iz budžeta - sa znanjem i neznanjem ministarskim ! Ima pravo Deduška ! Ali opet , đavo će znati zašto sitna pakost učinjena nedodirljivima , velika je radost siromašnima !

  SAZNAJEMO Ministri ljuti, Vučić im ne da paketiće

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/515155/SAZNAJEMO-Ministri-ljuti-Vucic-im-ne-da-paketice
 2. Trinito (avatar)
  da si monah i jos resavac, gde bi ti bio kraj...
 3. 123loncar (avatar)
  Citat Original postavio Trinito
  da si monah i jos resavac, gde bi ti bio kraj...
  ---verovatno bi se sreli u kaci....sreća moja te nisam monah....
 4. SibirskiTigar (avatar)
  'Znam ja nas j*ebo ja nas!'