MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED

Oceni ovaj blog
Šta se sve vezuje mitološki , politički , slavjano-ljubivo za ruskog medveda !
Русија за неупућене

ВЕЛИКИ МЕДВЕД ВАС ПОСМАТРА


" Управо је са Бајконура успешно лансирна руска ракета Протон М са три сателита који ће се придружити ескадрили од 14 Глоснаса. 2012. Русија ће са 24 Глоснас М сателита покривати целу планету! Мирнодопски аспект је важан, у сфери услуга и истраживања, али суштина је у војном праћењу и одбрани!"

"
пробудио се и велики медвед. Промешкољио се руски Мишка и кренуо пре неки дан преко Атлантика, у Карипско море, на позив васељенског љубимца, Уга Чавеза. Замолио је Русе да помогну у морској игрици против дрских пирата и терориста, који чине пакости Народној републици Венецуели. Из Североморска је кренула мала али одабрана флота, на челу са атомско-ракетном крстарицом Петар Велики, коју прате три брода. По снази, броју нуклеарних бојевих глава (500), ракета и торпеда, хеликоптера, артиљерије и других чудеса, ова 4 брода су моћнија од свих ратних флота јужноамеричких држава заједно, радује се тамнопути Робин Худ Чавез! Предахнуће у сиријској луци Тартус, која ускоро постаје руска војна база![/FONT][/FONT] "

http://www.czipm.org/veliki_medved.html

Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na Facebook Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na Google Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na My Yahoo! Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na Live Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na MySpace Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na Twitter Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na Digg Pošalji "MEDVED MIŠKA - RUSKI MEDVED" na del.icio.us

Ažurirano 25.11.2014. u 19:38, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  Putin: Ruski medved nikom neće dati svoju tajgu i to svima treba da bude jasno!

  http://webtribune.rs/putin-ruski-medved-nikom-nece-dati-svoju-tajgu-i-to-svima-treba-da-bude-jasno/#

  Руски "Медведи" на небу

  http://serbian.ruvr.ru/2014_10_13/Ruski-Medvedi-na-nebu-7319/

  RUSKI MEDVED (TENK T-90)

  http://www.youtube.com/watch?v=N-0roKET32Y

  Ruski medved - Aleksandar Kareljin

  Piše: Nikola Simić
  Čovek skoro nadljudske snage koji je godinama suvereno vladao svetskim rvanjem još je tokom karijere zaslužio titulu najboljeg rvača svih vremena. Tri zlatne i jedna srebrna medalja na olimpijskim igrama, više od 800 pobeda i samo dva poraza u karijeri samo su deo priče o legendarnom ruskom sportisti i velikom prijatelju srpskog naroda Aleksandru Aleksandroviču Kareljinu.

  http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/Ostali+sportovi/1575036/Ruski+medved+-+Aleksandar+Kareljin.html
 2. 123loncar (avatar)
  Велики медвед (лат. Ursa Major) је једно од највећих сазвежђа на северној небеској хемисфери (заузима 1280 квадратних степени). Ово сазвежђе је на нашем подручју циркумполарно (не залази за хоризонт због своје близине северном небеском полу). Велики медвед обухвата 149 голим оком видљивих звезда. Најсјајнија (алфа) звезда је Дубхе. Од седам најсјајнијих звезда, које чине најсјајнији део (код нас познат као Велика кола), њих пет се налазе у истој звезданој струји (бета (Мерак), гама, делта, епсилон и зета). Позната планетарна маглина М 97 се такође налази у границама овог сазвежђа. Велики медвед обухвата и велики број других небеских објеката.
  Мали медвед (лат. Ursa Minor) је једно од 88 модерних и 48 Птолемејевих оригиналних сазвежђа, видљиво на северној земаљској полулопти.

  Познато је по томе што се у врху „репа“ Малог медведа налази звезда Северњача, тренутно важећи оријентир за смер севера.
  У српском језику, астеризам који ствара његових 7 сјајних звезда се још назива и „Мала кола“.

  preuzeto : Iz Wikipedije , slobodne enciklopedije

  Ova sazvežđa , imena dobijaju iz helenskog mita o majci Kalisto i sinu Arkadu !

  Mitologija ( Wikipedija):

  Kalisto je bila Artemidina sljedbenica i zavjetovala se ostati djevicom. Ali u nju se zaljubio Zeus te su vodili ljubav dok je on bio prerušen u Apolona (za razliku od ove Heziodove, Ovidijeva inačica mita donosi da se Zeus prerušio u samu Artemidu). Kad se kupala s Artemidinim nimfama, otkriveno je da je trudna te ju je božica pretvorila u medvjeda, a u tom je obličju rodila i svoga sina Arkada. Druga inačica priče govori da ju je Hera pretvorila Kalistu u medvjeda da bi se osvetila zbog muževe prijevare.
  Mit govori da ju je njezin sin Arkad gotovo ubio u lovu kopljem, ali je Zeus to spriječio i oboje ih postavio kao zviježđa Veliki medvjed i Mali medvjed na nebu. Druga inačica mita govori da su lovci uhvatili i nju i njezina sina te ih doveli Kalistinu ocu Likonu, a Zeus ih je potom pretvorio u zviježđa.
  Heri se to nije svidjelo te je tražila Tetiju da joj pomogne. Tetija ih je proklela da zauvijek kruže nebom i da nikad ne zađu ispod obzora (zato su cirkumpolarni).
  Ažurirano 26.11.2014. u 18:23, autor: 123loncar
 3. 123loncar (avatar)
  mit o Malom i Velikom medvedu :

  Kalisto, lepa cerka arkadskog kralja Likaona (neki kazu Nikteja) bila je pratilja boginje lova Artemide. Da bi ostala stalno u drustvu ove boginje zaklela se na cednost i sasvim se posvetila lovu.
  Jednog dana kad je umorna od lutanja gorama legla na travu da se odmori spazio ju je Zevs i zaljubio se u nju. Da bi je lakse osvojio uzeo je na sebe lik Artemide (ili Apolona). Uglavnom posle tog susreta Kalisto je ostala bremenita. To je razljutilo Artemidu i ona je svoju pratilu oterala od sebe. Od tada je Kalisto sama lutala sumama. Zevsu je rodila sina i nadenula mu ime Arkad.
  Ali Zevsova zena Hera je saznala za neverstvo svoga muza i iz osvete je pretvorila Kaliso u medvedicu.
  Mnogo godina kasnije Kalisto, jos uvek oblicju medveda, tumarajuci sumom naisla je na Arkada. Odmah je u njemu prepoznala svoga sina i pohrlila mu u susret. Ali Arkad, strastan lovac, pred sobom nije video svoju majku, ves velikog medveda, zver koju treba da ulovi. Masio se svog luka i zapeo strelu.....
  Ali Zevs nije dozvolio da Arkad postane ubica svoje majke. Kako nije mogao da ponisti cini Here, u trenutku kad se Arkad vec spremao da odapne strelu, pretvorio je i njega, Arkada, u medveda. Oboje ih je zatim uzeo na nebo i postavio ih tamo u obliku sazvezdja Velikog (Kalisto) i Malog (Arkad) Medveda.
  Medjutim ovaj cin je uvredio Heru i ona je izmolila od boga Okeana da ove Medvede nikad ne primi u svoje vode. Zato zvezde ova dva sazvezdja nikad ne zalaze za horizont.

  Read more 0 Comments
 4. 123loncar (avatar)
  Sazvežđa Velikog i Malog medveda , pripadaju severnoj hemisveri ( mislim da se to tako kaže ) , pa verovatno , mitološki , severni narodi medvedu pridaju veliki značaj ! Ruska kinematografija , koristi medveda na razne načine , a izuzetno je važna njegova uloga prenosioca božijeg suda ! I sledećem klipu , koji vredi pogledati , a koji nije preporučljiv za malu decu , ruski Car daje lekciju sveruskom patrijarhu o sudu , sudijama i pravdi - na jedan , kako to reče sam patrijarh , paganski način !

 5. 123loncar (avatar)
  U filmu :
  Ярослав. Тысячу лет назад (Россия, 2010)

  koriste se medved , i zapravo rabi mit o njemu ......film se može naći na adresi : http://www.youtube.com/watch?v=titjgPISMBI&feature=related , a ako se podesi vremenska linija na 42:40 - mogu se odmah pogledi ti kadrovi ....

 6. 123loncar (avatar)
  "Hanti su mnogobošci, vrhovni bog je Torum, a poseban mitološki značaj za njih ima medved, kome se posebno klanjaju. "

  ...a posle su došli Rusi - čitaj dalje na adresi : http://www.blic.rs/Riznica/Razonode/517121/Ziveli-smo-u-raju-na-Zemlji-u-harmoniji-s-prirodom-a-onda-su-dosli-Rusi
 7. 123loncar (avatar)
  RUSKI MEDVED U MISIJI ZASTRAŠIVANJA natovske populacije....hladnoratovski geg , tek stvar se zakuvava...naravno u tom kulinarsko ratničkom podvigu , krvoločno taktičku ulogu ima ruski bombarder " MEDVED" ....

  "Velika Britanija je podigla svoje borbene avione "tajfune" kako bi presrela dva ruska aviona tipa "medved", koji su leteli u blizini britanskog vazdušnog prostora, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane u Londonu."
  http://www.blic.rs/Vesti/Svet/530356/TAJFUNI-NA-MEDVEDA-Britanci-podigli-lovce-na-ruskog-bombardera

 8. 123loncar (avatar)
  ...baš ni jedan komentar - a rekao bih da je Medved Miška značajan za našu sudbinu....ne verujete....dobro....ovaj klip pokazuje koliko je Medved Miška značajan za današnju kapitalističko buržoasku demokratsku Rusiju....direktan izveštaj sa lokalnih izbora !  "Ubedljivo najzanimljiviji trenutak izbora priredio je jedan čovek u Lenjingradskoj oblasti u blizini Sankt Peterburga, koji je na biralište došao sa svojim ljubimcem - medvedom. "

  "Još jedan medved, ovaj put divlji, pojavio se u neposrednoj blizini biračkog mesta u Omsku u jugozapadnom Sibiru. Životinja je viđena kako hoda ulicama Sedelenikova."

  http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/590532/Na-lokalnim-izborima-u-Rusiji-najvecu-paznju-privukli-su-MEDVEDI
 9. 123loncar (avatar)
  Simbol rusije na današnji dan , vuđen očima karikaturiste :