BASARISANJE - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BASARISANJE

Oceni ovaj blog
Nije to ono , šatorsko muziciranje na vegeru , uz okidenje i zvuke praporaca. Ama jok . To je cigansko moje polemisanje sa nesrećnim književnikom koji seču knjiga , državnih činbenika , vidi kao vandalizam ; kao varvarsko njihovo spaljivanje ispred Rajstaga !

"Radoš Ljušić ponovo projahao gradom i to na nožu za sečenje hartije. Po beogradskoj kulturnoj mahali ovih se dana pronela vest da je Jahač Ljušić iz Glasnikovih knjižara povukao određeni broj naslova i poslao ih na takozvano sečenje u makulaturu, što je, po meni, žalosni eufemizam za spaljivanje knjiga. U javnosti se pojavio i procureli spisak naslova osuđenih na nož. I - kakvi su ti naslovi? Loše neke knjige? Šund? Ma jok, uopšte ne.


Daleko od toga. Da ne bih nabrajao, dovoljno je reći da su se na Radoševoj listi našli i Šopenhauer i Niče."

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ljusiceva_lista.881.html?news_id=289118#sthash.hIxa8dMX.dpufE baš preteruješ čoveče , jak posao ima taj tvoj omiljeni kancelar !? Legalistički orobljuje nejač - šešeljevkama udario na kljasto , bolesno , opljačkano i poniženo ! Jako je to hrišćanstvo i ta čovečnost , kojoj se ti obraćaš - a ona sirotinji raji , otima iz ustiju i poslednji zalogaj hleba !
On će te spasiti !
E čoveče , ušao si ti sa demokratskom većinom , u pogrešnu crkvu da se moliš ! Mnogi se mrtvi , pre tebe tu molili !
No , ako ti je do prosvetiteljstva , put pod noge bratac - mani se " Kafaneske Srbije" . Zaboravio si kako prolaze prosvetitelji , koji su miljenici , na jaslama krčmarske države .
Bože , koliko juče , onaj oktobarski Sergej , izgubi glavu - usred krčmarske Moskve ; i koliko juče , od njega samo osta stih :

Žao im je što Oktobru ovom
dopustiše da ih sve obmane
i oštri se već sa snagom novom
nož u čizmi skriven cijele dane.

Koliko još Serjoža treba da položi svoje čupave glave , da se prosvetitelji opamete i sa rsavom silom vlasti ne pregovaraju , već barjak slobode i prosvetlenja da danose na barikadama !

Pošalji "BASARISANJE" na Facebook Pošalji "BASARISANJE" na Google Pošalji "BASARISANJE" na My Yahoo! Pošalji "BASARISANJE" na Live Pošalji "BASARISANJE" na MySpace Pošalji "BASARISANJE" na Twitter Pošalji "BASARISANJE" na Digg Pošalji "BASARISANJE" na del.icio.us

Ažurirano 18.09.2014. u 20:53, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  JESENJIN :

  I meni je otežala glava,
  zalio sam oči vinom sada,
  od toglica da me prođe strava,
  da pobjegnem od svojega jada.

  Zauvijek je nešto izgubljeno!
  Maju sinji! I junu moj plavi!
  Zar se zato vonj lešine lijeno
  nad propalom terevenkom javi?
  .................................................. .....
  Svaki pogled nešto zloga priča,
  nepokorne preglasne su riječi.
  Žao im je tih glupih mladića
  što ubiše sebe ne misleći.

  Žao im je što Oktobru ovom
  dopustiše da ih sve obmane
  i oštri se već sa snagom novom
  nož u čizmi skriven cijele dane.

  Gdje ste vi što odoste iz vida?
  Da l' vam svjetla naše kobi?
  I špiritom svirač triper skida
  u kirgijskoj stepi što ga dobi.

  Takve nećeš zgnječiti bez traga
 2. miwka (avatar)
 3. Роло Томази (avatar)
  Ма, Басари смета што је Љушић тамо завео ред, па не може као пре да штанцује своје празнословље.
  Мрзи, да не би морао да поштује.
  Малициозна природа.
 4. 123loncar (avatar)
  "Evo vam, drkadžije, dugoočekivanog odgovora zašto moja malenkost navodno ne plajpiči njegovu svemoćnost, Overlorda Vučića, ili ga bar ne plajpiči u meri koja bi zadovoljila visoke standarde ovdašnjih lažnih pravednika. "
  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/kraj_istorije.881.html?news_id=290096#sthash.hfy1ryjN.dpuf


  Moja onanistička malenkost , uočila je zajedničku noticu - karakternu crticu , osobenost , koja krasi sve bivše , pa i sadašnje serbske ambasadore , koji su pisanom političkom rečju nadahnuti , bili , ili jesu i danas angažovani . Ta karakterna osobenost , gotovo nikog od tih zanatlija nije mimoišla , tako da sa sigurnošću možemo na nju da se oslonimo , još u mnogim vekovima , ako ih bude bilo ispred nas . Tako je to u serpskoj , ambasadorskoj , naučno književnoj praksi !
  Tako da kad pogledamo jučerašnju pogibeljnu stvarnost , ovi jučeranji ambasadori , jedva dočekaše vaskršnje irnejsko jaje ; koje dođe sa oprostom i sve srpskim pravoslavnim blagoslovom ; koji vazdignu šešeljiste u reciklirana nebesa srpskih spasitelja - pa udariše ovi jučeranji ambasadori, od naučne i pisane reči , da talambuse spasilačke ode ; te da opanćavaju Botu ( koji vaistinu , ruku na srce , sve je uradio protivu sebe i graždanstva - po nalogu ilegalnih patriotskih bezbednosnih snaga ), zasluženo , ali ničim izazvani .
  S'vremenom , kato biva , vuk dlaku menja a ćud nikako ( već što je stariji postaje lukaviji , perfidniji ali i krvožedniji - pa izede magarca ), Gospođa bivša ambasadorka okrenu ćurak naopačke , kao što i priliči disidenskom plaćeništvu , pa se po pitanju sloboda uskopistila na recikliranu irijenisanu vlast i vladare ! Žena ko žena , rećiće muškarčine , prevrtljiva ! Ali vlast ko vlast , lice uvek pokaže , pa ove doslednije muškarčine , vade se iz disidensko plaćeničke kaljužne namere , prizivanjem manipulativne prošlosti upomoć .
  Pa otud to - pu , pu , daleko bilo ; znali smo mi da tu nema spasa , jer je stvar propala pre i nego smo se mi na ovaj svet obrli ! Muljež do mulježi , intelektualni trulež do truleži .
  Pa što se sine , onoliko , nekođ ćera sa njima ; što se bećkovišeš , kad si znao da je stvar propala pre tvog postanka !
  Ajd majku što lažeš , majka svašta voli i trpi , no što svet mažeš i filuješ - koliko juče , a ne stidiš se !
  Tako će reći mnogi !?
  Jok ja - more ; nema tog čoeka , po meni , od pera , koji jeo pogaču sa medom , na državnim jaslama , da je protivu vlasti , bilo kakve , a da ne poželi jasle njene !
  Kako se ono kaže : ko jedamput umoči prst u tuđ med , vazda taj prst liže i svaku košnicu koja meda ima hvali !

  Nije majka grdila sina što se kockao ; već zato što je obraz i čast prokockao , vadeći se iz kockarskih dugova ! Tako to biva poštovani kolumnistički ( umalo ne rekoh : komunjarski ) besedniče !
 5. 123loncar (avatar)
  "plajpičim (mada ne izmišljam) ljude po novinama, a plajpičenja na moj račun sportski podnosim, ama mi Žarkovićeva (i ne samo njegove) insinuacija o mom povlašćenom (a Žare misli i papreno plaćenom) položaju na Overlordovom dvoru"

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/i_zare_i_pare.881.html?news_id=292400#sthash.FJb9wlZb.dpuf

  Prostačko palanačka , vlastodržačka tiranija , kakva je svaka naša vlast u minulom veku , opstaje na poltronizmu , ulagivanju , cinkarenju , kliktanju , opanćavanju , dojavljivanju - i svesrpsko dodvorivanju i ničim izazvanom umiljivanju - podmićivanju. Od svega toga , najopakije je duhovno podmićivanje , sa prosvetiteljske pozicije . To je gorivo palanačke vlasti , energija , vladajuća hrana koja život znači - svakoj vladi ! To se plaća suvim zlatom , naročito prosvetiteljsko kliktanje čelu vlade !
  Korist od ovih rabota , naročito kod duhovnog podmićivanja ; ne mora biti vidljiva , direktna - valutom isplativa , ili položajem izražena ! Ona može biti čak i teško uočljiva , ali efikasna i profitabilana !
  Recimo , korisno je kad vas vlast zanemari , ignoriše , neuočava i ne sankcioniše . To je mnogo korisno . Korisno , za svako živodno delanje , pa i profitabilno unosno , kad se ima privid , da ste bliski vlastima a nedodirljivi svakoj vladi - disidensko opaki u potaji .Svetina palanačka , tome se divi , tome teži , to nagrađuje i plaća !
  Duhovno podmićivanje , opako je oružje , sa kojim se manipuliše višestruko i višeslojno . Njemu nemože da se odupre ni vlast ni rulja koju ta vlast teroriše ; i svi ga višestruko plaćaju !
  Naše knjževne svete krave i sveti bikovi , ovo su razradili , mislim to duhovno podmićivanje , do savršenstva ! Ovo sad što imamo , naspram ovih , deluje nekako kao ubogi amaterizam , kao palanačko ubogo medijsko prepucavanje - šta li !? No , izdašan je kancelarov dvor kad je reč o duhovnom podmićivanju i "disidenskom" kliktanju ! Preizdašan !
  Ažurirano 14.11.2014. u 11:40, autor: 123loncar