SRBIJA KAFANA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

SRBIJA KAFANA

Oceni ovaj blog
"Sedim preksinoć u mojoj kafanici u kojoj je televizor stalno uključen, a ton vazda isključen ........Sede momci u studiju u dresovima i gaćama, odgovaraju na pitanja, ćaskaju, o čemu pričaju - ne znam, ton isključen. Pa dobro, gde je tu snižavanje kriterijuma? Na istom mestu gde je bilo i vo vremja kada su vaterpolisti bili in i kada im je neka majka invencije nabila državni grb na kupaće gaće, pravo na Crvene Banove. Dres i gaće su, čestnejši moji, legitimna odežda na košarkaškom terenu, ali nisu na ulici i u TV studiju. Možda bi i bila kada bi se voditeljke pojavljivale u brushalteru i tangama. "

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/dres_kod.881.html?news_id=289075#sthash.mCQUi3AT.dpufDa u bircuzima i pičvajs kafanicama , ima tona , štogod ljudskog , po odavno bi kogod ufasovao da spikerke i spikeri , na našem pravu da znamo sve , pa tako i u lokalnim medijskim kućama , duhovno su goli ; bez ikakave odežde , čak i bez tangi , i bez majičica . Takva su vremena , odkad su šešeljevci postali medijska senzacionalna atrakcija , a ništa nije bolji bio botizam , koji je reciklirao šešeljizam , pa i koštunizam nije zaostajao za šešeljizmom , samo je nosio bezgaćano bele rukavice !
Sad kad su na vladi , šešeljisti , doduše reciklirani evropejskom inovativnom tehnologijom , svo to duhovno bezgaćanstvo je in - kul , akademski . Reklo bi se , opštenarodna švercersko taljigaška kultura ispunila nam sve životne pore i vazdigla do nebeske srpštine - međ sinje sokoliće i orliće !
Pa zar prvi međ jednakima , nije doca ; a majkumu božiju imperijalistićku , i cela im narodna uprava , pa i glavni odbor , svi megatrendirli , doktorirali ! Piše mića iz vrancusku , kako su svi pod njegovom naučnomkućom sperirali i visoko akademizirali ! Pa dićeš više !
Konačno , sve se pretvorilo u veliki opštenarodni kafanski pičvajz . Država nam taman tolika , koliki nam je kafanski život na železničkimstanicama ! Srbija kafana , sergejski rečeno , ima golu sliku , ali nema ton ! Nije iztonirana , poprilično davno , jerbo nije molerisana - apisovana, mislim ljudski !
I šta ima tu da se kusa i raspreda o duhovnom bezgaćanstvu , kad smo svi moralni nudisti , bez šešira !
A i taj adžuvanluk , pa i on je naš domaći , prekodrinski ! Pa zar nije sa šešeljizmom došao , direk iz KP Zenica !?
Onaj Dr. Nele , pevao , pevao o tome , da prersvisne čovek ! Sad piše memoare , o guzonji i buzonji ! A mi niš ne kontamo , ko bosanac kad mu odža čita zapis !
A da smo se naguzili , 99-ta svedoči ; a da guzičarimo jošte , onako po naški - kafanski , svedoče ovi što sede na vladi !
Radi bratac "Srbija kafana" ko drgstor , non-stop ! Ne može nam niko ništa , jači smo od sudbine - kaj ,ne !
Pa izvolte , šta troši gospoda ; po svojoj volji !
Danas služimo reš pečen evropeizam zaliven nato bombama ; a imamo prepržen jučerašnji rusofilizam na serbski način ! Četnikuša nije nam danas baš valjana , a partizanština kuvaru pregorela ; dok je karađorđevizam jedanput , rane da poližeš - onako , sav krvav ko američki biftek ! Sve ovo po bakatelnoj ceni ! Samo da se radi !

Pošalji "SRBIJA KAFANA" na Facebook Pošalji "SRBIJA KAFANA" na Google Pošalji "SRBIJA KAFANA" na My Yahoo! Pošalji "SRBIJA KAFANA" na Live Pošalji "SRBIJA KAFANA" na MySpace Pošalji "SRBIJA KAFANA" na Twitter Pošalji "SRBIJA KAFANA" na Digg Pošalji "SRBIJA KAFANA" na del.icio.us

Ažurirano 17.09.2014. u 10:29, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Роло Томази (avatar)
  Ти си ми се, пријатеље, кан'да, здраво јако наједио...?
  А није да ниси у праву...
  Радило се на томе да Србија постане бирцуз, онај за матрапазе и надничаре.
  Ту се оваква господа, каква су данас, осећају као господа.
  Јер, онда, кад бесмо другови- нису били ни близу.
  Сад знамо и зашто.
  Добар си...
 2. SibirskiTigar (avatar)
  Raznovrstan meni,nema šta.Ja bih dodao još
  specijalitet kuće 'preplašeni stari ministri u novoj odeždi"
  Ažurirano 18.09.2014. u 01:33, autor: SibirskiTigar
 3. Trinito (avatar)
  a da se profesionalno bavis pljuvanjem i lepljenjem etiketa?