OGOVARANJE I REKLA KAZALA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

OGOVARANJE I REKLA KAZALA

Oceni ovaj blog
Dupli | 08/07/2014 07:07
"
"U Basarinim godinama jedna godina ti je kao u deteta - za godinu dana mnogo toga se promeni (za dete nabolje). Pre godinu dana ovo je bila samo njegova proevropejska fasada. Ispod nje se sada ( a i ranije je bilo) pokazuje miks (naški: mutljag) ideoloških, narodnjačkih, prodemokratskih, pronaprednjačkih, književnih, životnih itd. navika i kojekakvih marginalija tipa: jesam za Evropu, opet nisam za nju. Kao Bora (pokoj mu duši) u onom filmu: jeste li vi muzičar? Nisam. Niste? Jesam. Itd,"

Koliko vidim , mačka odskitala po letnje konkurdno teranje - šta li već ; a miševi koli vode - reklo bi se , vode reklokazivanje o njoj ! Pa ko velim, ajd i ja po onoj : gde sva raja tu i nikakvi Mujo !
Tako ja dumam li dumam , i izdumah , da je naš genetsko čisti melez , produkt jedne bosanke i srbina , kako to otoičke ispripoveda ; dakle , on je kosmopolitski sofist , internacionalac - čovek od pera i besede , što mu kao zanimanje omogućuje blagougodan život u ovoj balkanskoj roptarnici za isprane mozgove , najvne i lakoverne argatore.
A pod tim , kosmopolitski sofist - internacionalac , krije se oni baja , koji slatko rečivo razložno crno pretvara u belo i obrnuto , umećem pripovedanja - zavino koliko šta vlast plaća ; bolje rečeno , koliko padne sa vladarske trpeze , za intelektualne kosmopolitske sofističke opšte vaspitne besede.
A padne , padalo je i padaće !
To plaćeno disidenstvo i njegov internacionalizam sa svojim kosmopolitizmom , ima prođu vazda , te je dobro plaćen posao , bio i ostao ovdi !
Sad je upražnjeno mesto "svete književne krave" , pa naš kolmunistički mačak , otišao na miru da piše svoju konkursnu biografiju ( preuzeo kao svaki evropejac , od evropejske vlasti , internet CV-obrazac - sad konta šta da utrukuje kao pogodnost i kako da potre ranije konkursne izrečene nepogodnosti ). A bogami nije mu lako !? Velika je i zajebata konkurencija , A njegov publikum kakav je zajebat , sve pamti !

Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na Facebook Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na Google Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na My Yahoo! Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na Live Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na MySpace Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na Twitter Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na Digg Pošalji "OGOVARANJE I REKLA KAZALA" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari