KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO

Oceni ovaj blog


Imamo tako nekakvu pamet , njenu svest , pa i takva nam je savest ! A kažu , da ljudska savest kazuje kakav je ko ! Stoga ljudima se sudi i presuđuje po njihovoj savesti !
Zašto naša savest ne želi da se seća prošlosti , koja nam determiniše budućnost ; tek treba da pričamo o tome. Da vidimo od kakve istine bežimo , i zašto je potiskujemo i krijemo ! U čemu je naša krivica , ili na koji način smo sa krivicom povezani .
Danas živimo u svetskom političkom sistemu , koji se međuzavisno povezuje i uslovljava . Svako uslovljavanje proističe iz nekakvog suda - a kao što rekoh , sudi se po savesti sudija na osnovu savesti onog kome se sudi . Dakle , naša savest bitno utiče na sud onih koji nam sude .

Malo , malo , pa na svetlost dana , izbijaju argumenti prošlosti , koje naša savest potiskuje , negira - krije u ime ovoga i onoga . Tek svet ugledaju obelodanjeni masovni zločini , nad sopstvenim stanovništvom ! Da , zločini nad nevinim ljudima . Ređaju se imena žrtava . Na hiljade ! Na destine hiljada !
Samo , još se kriju imena počinitelja . Mnogi od njih su živi . Mnogi žive u inostranstvu , formiranom od bratskih narodnih država, Mnogi primaju dan danas , nacionalne penzije ove države u kojoj su počinili zločine ; ali o tome se ćuti !

"Нимало случајно, по жељи аутора изложбеУ име народа! Политичка репресија у Србији 1944-53” историчара др Срђана Цветковића подаци о томеколико је људи и на који начин ликвидирала тајна полиција у другој половини 40-их година прошлог века јавности су обелодањени у некадашњој згради Озне, Агитпропа, ЦК КПЈ у којој је данасИсторијски музеј Србије............Ово је први пут да су јавности показане књиге стрељаних и изложена сведочанства жртава пред смрт. Чланови тајне полиције, из личних освета или због партијског напредовања, ликвидирали су око 56.000 људи. Од тога, више од 30.000, стрељањем.Око 3.000 њих страдало је након фарсичних судских процеса у којима су унапред били осуђивани, а остатак је завршиоу логорима и затворима, у Градишки, Билећи, Столцу, на Голом Отоку, Забели у Пожаревцу (кроз коју је прошло више од 40.000 људи), Рамском риту где се налазио логор за жене… Највише њих страдало је у логорима у Војводини између 1944. и 1946.године – открива аутор изложбе."

http://srpskaistorija.wordpress.com/2014/06/15/озна-убила-56-000-југословена-између-1944-и-1953-го/

http://www.telegraf.rs/vesti/1102305-otkrivamo-ozna-ubila-56-000-jugoslovena-izmedju-1944-i-1952-godine-foto

Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na Facebook Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na Google Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na My Yahoo! Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na Live Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na MySpace Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na Twitter Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na Digg Pošalji "KAO DA NIKOG NE ZANIMA , PA ONDA KAO I DA NIJE BILO" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
 2. 123loncar (avatar)
 3. zxy (avatar)
  Koliko sam ja ukapirao
  oduvek se to znalo
  bez obzira dal se pokazivalo ili skrivalo
  ali većina lako zažmuri na sve to
  kao da se nije ni desilo
  tako su radili tada ,tako rade i sada
  ništa novo što bi nešto promenilo
  s est la vie mon ami
  a znaš šta mene više zanima
  šta nas čeka sada
  od sad pa nadalje i ubuduće
  Ažurirano 15.06.2014. u 13:53, autor: zxy
 4. gost 349039 (avatar)
  Moguce je kad bi neko gledao rodoslov egzekutora , da su im unuci u nekoj partiji bliskoj vlasti.
 5. 123loncar (avatar)
  Citat Original postavio zxy
  Koliko sam ja ukapirao
  oduvek se to znalo
  bez obzira dal se pokazivalo ili skrivalo
  ali većina lako zažmuri na sve to
  kao da se nije ni desilo
  tako su radili tada ,tako rade i sada
  ništa novo što bi nešto promenilo
  s est la vie mon ami
  a znaš šta mene više zanima
  šta nas čeka sada
  od sad pa nadalje i ubuduće
  ...pa znaš ZXY , kažu mudraci :

  " Nepručena , nepoznata prošlost , nema neku budućnost , jer se ona ponavlja na ovaj ili onaj način "

  ....to mu nekako dođe volj na kolac , volj u jaram - crno se piše....
 6. 123loncar (avatar)
  Citat Original postavio Damian Stark
  Moguce je kad bi neko gledao rodoslov egzekutora , da su im unuci u nekoj partiji bliskoj vlasti.
  ...mnim da ih ima i u poziciji i u opoziciji - a krunski savet , e tu ima apisovaca kolko oš !
 7. 123loncar (avatar)


  "Šefovi Ozne revnosno izvršavali naređenja Naređenja za streljanje “narodnih neprijatelja” su se dalje prenosila po strukturama Ozne. Za Srbiju je šef Ozne bio Slobodan Penezić – Krcun, a ona se dalje granala na četiri odseka. Šef Prvog odseka je bio Mile Milatović, drugog Radovan Grković, trećeg Slobodan Krstić – Učo i četvrtog Svetolik Lazarević. Naređenja su nadalje išla preko lokalnih komandanta okruga od kojih je najvažniji bio Beograd, na šta ukazuje činjenica da je prvi beogradski šef Ozne bio sam Slobodan Penezić, koji je istovremeno bio i šef Ozne za Srbiju. On za svog naslednika u Beogradu imenuje Miloša Minića, koji je kasnije postao državni tužilac, pa onda dolazi Veljko Mićunović, koji je ubrzo otišao za šefa crnogorske Ozne. Njega je septembra 1945. nasledio Jovo Kapičić (90), koji se nedavno javno hvalio kako je ubijao ljude: „Nismo imali milosti, bili smo okrutni jer smo čistili smeće… To je tada bilo kao da sam Bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete… Šta ja sada da se mirim sa nekim kome sam brata ubio... Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović”, rekao je Kapičić za dnevni list “Blic” 17. septembra 2009. U istoj izjavi Kapičić je spomenuo i ubijanje nemačkih zarobljenika, zbog čega je Ambasada Nemačke tražila proveru tih navoda, kako je za CINS rekao jedan srpski zvničnik koji nije želeo da ga imenujemo."

  http://knjazevac.soup.io/tag/Tenderi
 8. 123loncar (avatar)