Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo ! - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !

Oceni ovaj blog
" - Nepotizam potiče od latinske riječi “nepos” što znači potomak ( sin, brat, rođak ) i grčke riječi “tizmus” što znači uvaliti, progurati ( ovdje se misli npr. progurati na neku funkciju, poziciju, posao). Glavni cilj nepotizma jeste da se sva rodbina, prijatelji, poznanici zaposle. Ne na običnim, već na visokim funkcijama ( pri tom se misli na direktore, profesore, doktore, itd.. ).
Naša država je jako bogata ovim zaista neobičnim zanatom. Prema nekim statistikama čak smo vodeći u Evropi. Stoji ona stara “svaki trud se isplati” pa tako su naši predstavnici se zaista potrudili da nam osvijetle obraz i da zauzmu ubjedljivo prvo mjesto. Stvarno smo vam zahvalni."

"
nepotizam (lat. nepos: nećak), nastojanje nekih papa, u nekim razdobljima crkvene povijesti, da časti i posjede dijele članovima svoje obitelji (15–16. st.); pren zloupotreba službenoga položaja u korist svojih rođaka i prijatelja."

"
Nepotizam (iz latinskog. nom. nepos, gen. nepotis unučad, potomak, te nećak) je termin kojim se označava popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite obitelji ili davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima. Kriterij stručne ili osobne sposobnosti za određenu funkciju pri tome ne igra odlučujuću ulogu."

Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na Facebook Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na Google Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na My Yahoo! Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na Live Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na MySpace Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na Twitter Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na Digg Pošalji "Ko će kome , ako neće rod rodu , da sipa vodu - na vodenično kolo !" na del.icio.us

Ažurirano 03.04.2014. u 20:55, autor: 123loncar

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  I to spada u našu tradiciju,neprikosnovenu....
 2. 123loncar (avatar)
  ...imamo veliko tradicionalno bogatsvo ove vrste....svet nam na njemu zavidi !?