Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

u prolazu...

Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica

Oceni ovaj blog
Siguran sam da mnogi prema naslovu znaju šta će biti tema ovog mog prvog teksta. Dakle, urbane legende! Priče koje se decenijama prepričavaju, a (verovatno) nikada se nisu nikome zaista i desile. Kažem "verovatno" jer ipak želim da verujem da se bar nekad nešto od ovoga i stvarno desilo ili bar događaj koji je bio povod za nastanak legende.
Još iz detinjstva (od kog sad ima već 2 decenije) sećam se legendarne priče o onom liku koji je švercovao bicikle preko granice, tako što je uvek nosio džak peska sa sobom. Carinici pretrže svaki put pesak, i ne nađu ništa, a on uvek novi bajs!
U to vreme sam se divio dosetljivosti tog čoveka, ali sam onda kasnije u neko doba malo i razočarao kada sam shvatio da su to ustvari urbane legende i da možda i nikada nije taj čovek na taj način švercovao bicikle, ali mi je bilo drago i jer sam saznao da je puno takvih priča o malim i velikim herojima.
Kao što i dan-danas rado pogledam Terminatora 2, James Bonda iako sam i tada kao klinac znao da su izmišljeni, isto tako su mi dragi i ovi heroji urbanih legendi za koje uvek mogu da ostavim negde malu rezervu da su se ipak negde i stvarno pojavili ti likovi za razliku od Terminatora i ostalih drugara.

Ne zamerite što ste neke (a verovatno i sve) od mojih omiljenih urbanih legendi koje ću napisati već čuli/pročitali, ali to je upravo i poenta urbanih legendi da se prepričavaju pa na taj način i postaju i opstaju kao "legende", a naravno mozda ima i maldjih koji prvi put čuju neke od ovih priča, pa ih nije zgoreg ponoviti jos jenom. Internet (pa i sama Krstarica) je put ovih i sličnih priča, ali bi ovom kompilacijom legendi dao svoj skromni doprinos tome da one i dalje nastave da se prepričavaju.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Verovatno su mnogu čuli za lika koji je na pismenom zadatku u srednjoj školi na temu "Šta je hrabrost?", kao ceo sastav napisao "Ovo." i dobio peticu! Naravno to se dogodilo baš u vašoj školi samo što je taj lik završio školu pre par godina i sad je specijalac... ili je u legiji stranaca, a u nekim verzijama i vatrogasac.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Isto je sigurno i mnogima poznato da je moguće da se nemački jezik nauči perfektno iz gledanja crtanih filmova. Baš su od "prijateljice kevine koleginice" dete od 6 godina odveli da prijave na kurs za decu i kad su došli tamo, popriča profesor sa detetom, a klinja na C1 nivou nemačkog! kaže ćale:
- On stalno gleda crtane na satelitu!
Inače, u to vreme, nekih '90ih (kada sam ja prvi put cuo tu pricu), statusni simbol je bilo imati satelitsku TV sa gomilom nemačkih, turskih, arapskih i sl. kanala koje niko ziv ni reč ne razume, al bitno je da se vidi na krovu/terasi da imaš satelitsku.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Mile JNA" jel ima nekog ko za ovo nije čuo?! Svi su čuli, samo što nikad niko nije odgledao taj pornić u kome se pojavio ovaj balkanski pastuv. '80ih godina prošlog veka, kada su mangupi iz SFRJ odlazili za zapad da šljakaju, bilo je puno priča poput one Bos il hadžija, a uglavnom ova lenegda kaže da se u jednom švapskom porniću pojavio lik koji firca sve u 16, a na ruci neizostavna tetovaža iz vojničkih dana: MILE JNA!

ako neko ima ovaj film, molim da postavi torrent za download

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jedna studentska legenda kaže da je na nekom faxu (u legendi se, naravno, bas na Vašem to dogodilo), bio profa koji je na ispitu jednom studentu koji nije pojma imao gradivo postavio "bonus" pitanje da kaže koliko ima sijalica u amfiteatru. Ako odgovori tačno dobija prolaznu ocenu. Lik prebroji i kaže:
- 24.
- Kolega, nažalost odgovor nije tačan! Ima 25 i vadi jos jendu sijalicu iz fioke.
Posle nekog vremena, ponovo ispit, situacija se ponavlja... isti ili neki drugi lik drugi lik dobijaju isto bonus-pitanje za prolaz na ispitu. prebrojavanje sijalica ponovo, student kaže:
-25.
- Kolega, ali ovog puta nisam poneo sijalicu.
- Ali ja jesam! i vadi sijalicu iz torbe.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Volite da pravite palačinke?
Eelem, dovoze u hitnu momka i devojku, ona ima opekotine na levom obrazu i leđima, a on povredu jelte... one stvari, tačnije ugriz. oni njima pruže hitnu pomoć i pokušaju da odgonetnu šta se tu desilo. Dolaze do sledećeg zaključka:
on je pravio palačinke, a ona ga je oralno zadovoljavala. on okreće palačinku, ne uspe da je uhvati, pada njoj na leđa, ona ga zagrize, on nju refleksno udari tiganjem da pusti...

Iako je mala šansa da se desio ovakav sprelt okolnosti, za svaki slucaj, ne pokušavajte ovo kod kuće!
Ja prvo napravim palačinke za sebe i devojku, pa kad pojedemo, onda već vidimo štaćemo...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Moje omiljene priča o pandurskom stojadinu kog je slučajno ukrao pijani vozač se isto sećam još sa početka '90ih. Sećam se kada je to mom ćaletu pričao kum, a ja tad kao klinja bio oduševljen tim celim događajem (naravno, tada i dalje nisam znao šta su urbane legende). ako ima onih koji ne znaju o čemu se radi... priča kaže da se, naravno u vašem baš gradu, u sred noći, dešava se da je patrola zaustavila lika odvaljenog od alkohola. Panduri su tada vozili plavo-bele Zastave 101, a junak priče plavog keca. i zaustave ga oni, on se jedva izvlači iz auta koliko je pijan... koma! ne vidi pola metra ispred sebe. počnu tu oni priču sa njim i događa se sudar 20m od tog mesta. panduri otrče tamo on gleda... nema pandura, seda u auto i pali kući.
ujutru dolaze panduri kod njega, zvone na vrata:
- dobro juto.
- dobro jutro.
- vi ste taj i taj?
- ja sam taj i taj.
- imate plavu zastavu, registrske oznake te i te?
- imam.
- gde je?
- dole u garaži.
- jel možemo da pogledamo?
- može.
Silaze dole, on otvara garažu, a ono pandurski auto!

Navodno je toliko bio pijan da je seo u njihov auto i odvezao se kući.

Iskren da budem, voleo bih da je ovo istina i da upoznam glavnog aktera! Ako neko zna kome se to desilo, neka mu kaže da mi se javi ovde preko Krstarice da ga častim bar jednim pivom... ako nije posle toga ostavio alkohol

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

i za kraj evo jedne priče koju sam danas i ja prvi put pročitao... našao sam je ovde na Krstarici, dok sam se podsećao kultnih priča za ovaj text. Ovo dalje je copy/paste i zahvaljujem se članu medved_bg na pozajmljenoj priči... baš sam se lepo nasmejao... dakle:

Bila devojka iz Zrenjanina u tadašnjoj Čehoslovačkoj na zimovanju.
I na stazi njoj se pripiški, reši ona da zaroza onaj skafander i da čučne u žbunje, a drugarice čuvaju stražu. Čučne ona, onako na skijama, al na nizbrdici...i krene da klizi, polako pa sve brže, izleti iz žbunja, dobije zalet i golog doopeta na stazu, niz stazu među silan svet i zabode se u grupu koja je čekala na žičaru. Razbije ih ko kegle i ona se polomi.
U bolnici, gips i sve što ide (ko god čuje priču umre od smeha)...da je oraspolože, spakuju je u sobu sa momkom iz Beograda, koji se isto polomio na skijanju, kao Srbi su pa će im biti lakše zajedno.
Pričaju oni tako, momak je pita u jednom trenutku kako se polomila, ona neće da mu priča, blam je i negde on nju ubedi i ona mu otvori dušu...Momak vrisne od smeha, ona u plač, skupe se sestre, haos u sobi....kad momak ispriča svoju priču:
Vozi se on tako na žičari sa ortakom, kad ugleda ispod sebe devojku golog doopeta kako piči po stazi. Ne verujući svojim očima, on se nagne da bolje vidi i .... ispadne sa žičare i razbije se ko zvečka.

Priča se završava hepiendom: navodno su se smuvali i na kraju venčali...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadam se da vas nisam udavio dužinom texta i da, ako niste ništa novo pročitali, da ste se bar podsetili nekih zaboravljneih priča. Ako imate nešto interesantno na ovu temu da dodate, slobodno napišite u komentaru...

Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na Facebook Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na Google Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na My Yahoo! Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na Live Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na MySpace Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na Twitter Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na Digg Pošalji "Mile JNA, oral-palačinke, pandurski stojadin i sijalica" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  ...hvala ....lepe urbane priče...

  ...trebaš da pronađeš one urbane priče sa ciglom u kutiji ; lepo zapakovanoj , sa mašnicom - kad je varoška asvaltna baraba , prodaje seskom jolpazu ( kaže Vasić , novinar , pisac knjige <Atentat> , da su i đinđiću mangupi prodali ciglu ) ; pa i onu kad se nacrta na prometnom mestu na trotoaru , takva kutija , a seljačine iz navike šutiraju volej...e ove priče su bile stvarne šezdesedih , sve do kraj osamdesetih....ova poslednja vasićeva cigla , zenu nas sve početkom dvehiljaditih - sad se svi cerekamo ko pandur u zološkom vrtu !
 2. Marija (avatar)
  Ovu sa zimovanja prvi put cujem, hvala sto si me nasmejao.
 3. canavaro (avatar)
  Citat Original postavio 123loncar
  ...hvala ....lepe urbane priče...

  ...trebaš da pronađeš one urbane priče sa ciglom u kutiji ; lepo zapakovanoj , sa mašnicom - kad je varoška asvaltna baraba , prodaje seskom jolpazu ( kaže Vasić , novinar , pisac knjige <Atentat> , da su i đinđiću mangupi prodali ciglu ) ; pa i onu kad se nacrta na prometnom mestu na trotoaru , takva kutija , a seljačine iz navike šutiraju volej...e ove priče su bile stvarne šezdesedih , sve do kraj osamdesetih....ova poslednja vasićeva cigla , zenu nas sve početkom dvehiljaditih - sad se svi cerekamo ko pandur u zološkom vrtu !
  da to sa prodavanjem cigle je '90ih bila široko rasprostranjena pojava na našim prostoima!
  izađe neki klinja ponudi da kupiš ciglu... ako nećeš, onda se odjendom pojavi još njih 10 sa palicama, pa onda obično svako kupi ciglu!
 4. canavaro (avatar)
  Citat Original postavio Marija.S.
  Ovu sa zimovanja prvi put cujem, hvala sto si me nasmejao.
  služimo narodu!
 5. 123loncar (avatar)
  ...a znaš onu sa novčanikom, na trotoaru , iz koga vire krupne novčanice ( naravno kopije ) ; nikog nema naokolo ; čovek se savije da uzme novčanik , sav ozaren srećom - a on tek odjednom izmakne ispod ruke ....jadničak puzeći opet ; a novčanik opet...uporni grabežljivi puze metrima, dok ne vide nit lastiša ili dilbere kako umiru od smeha....