Ne sudi po liku i obliku... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Kristijan40

Ne sudi po liku i obliku...

Oceni ovaj blog
Nakon večerašnjeg, za mene nepoznatog razloga, tiskanja, guranja, gaženja i otimanja po prodavnicama i marketima (svi to rade, pa ajde i ja), svratio do kafića «euforije» na jednu peticu točenog Staropramena. Čitao magazin CASAVIVA, popušio brdo cigareta i skapirao da sam ogladneo. Po inerciji ustao i otišao do obližnje pekare, jer za picu je već bilo kasno,. ******, čitanje časopisa mi je oduzelo dosta vremena, al sam bar sve pročitaoa i niko mi nije smetao. Muzika je bila tiha, nije bilo puno gostiju a na TV-u nije bio Eurosport već Fashion week. Jako zanimljivo?

Nakon mog ne tako pametnog izbora nerazgovetnog danskog peciva i dijetalnog jogurta (drugog nije bilo), doduše pecivo niti je bilo pecivo a još manje Dansko. ***** ga bilo lepo na oko, a mora da je dansko jer je bilo tako tvrdo da je i moguće da su ga iz Danske doneli. Znate gde je Danska?

To me je podsetilo kada sam nedavno u Sofiji bio u Kineskom restoranu sa sestrom. Nakon krupne svađe mojih prstiju i kineskih štapića i izrečitog zahteva da dobijem viljušku jer zaboga balkanac je balkanac a sada mi je sasvim jasno zašto su tako kinezi sitni? Pa ko normalan može da poraste hraneći se štapićima. Viljuška je zakon. No da se vratimo klopi!

Dakle imali smo: prženu piletinu, prženi hleb ( ako je to upopšte bio hleb ), neki komadići svinjskih medaljona, salatu od bambusa i tamno teget pečuraka ( kako god bilo otrovne nisu jer ja ovo ne bih pisao ) i pirinač – normalno, u nekoliko činijica na različite načine pripremljen.

Dakle desert !! Došli do duvara...Hmmmm. Sestra zna a ja samouk u čitanju kineskih znakova a još manje uporednog engleskog objašnjenja sadržaja porcija? Ako je prevod, jelte, iole tačan – čisto sumnjam? Valjda su to napisali na engleskom da mušterije moguli objasniti lekaru u hitnoj šta sau okvirno jeli ?!?. Pronašao nešto što je je imalo normalan izgled na fotografiji a i jedna reč mi je bila poznata - Tajvan.

Dobio sam porciju tzv. kompota sa par okruglih stvarčica koji plutaju u njoj sa dodatkom nekih listića, liči na koprivu, ***** ga, a da ... dobio i kašičicu.

Polako sam zahvatio tečnost iz posude i prineo ustima. Bilo je slatko, nešto kao ušpinovani šećer za tulumbe. Hmmm....Hrabro momak, nije opasno. Zahvatio sam i plutajuću kuglicu koja je imala pomalo izgled zelenih jagoda sa listićem ali bez perifernih semenki i stavio u usta !?!?!

Bore na mom čelu su se skupljale, usta su počela da se puće i otvaraju. To nisu bile jagode, to su bile Tajvanske ljute papričice ukiseljene i ušpinovane u šećeru. Znoj je krenuo sa čela, a suze iz oka. Nisam imao kud, morao sam da progutam. Kakav užitak? Mislite da sam odustao? Ma kakvi, pojeo sam svih – pet papričica. I pokusao sav šerbet i dotukao pola litere belog.

Živeli. Treba probati ali ne sudite po liku i obliku?

© 2013 Christian Forty

Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na Facebook Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na Google Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na My Yahoo! Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na Live Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na MySpace Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na Twitter Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na Digg Pošalji "Ne sudi po liku i obliku..." na del.icio.us

Ažurirano 31.12.2013. u 07:43, autor: Kristijan40

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Nina (avatar)
  Bas tako ..da kada naidjes u zivotu na nekun papricicu znas da je to to a ne jagoda..
 2. Kristijan40 (avatar)
  Citat Original postavio Nina
  Bas tako ..da kada naidjes u zivotu na nekun papricicu znas da je to to a ne jagoda..
  tako nekako.
 3. Zakasneli (avatar)
  može li se voleti i jagoda i papričica?
 4. Kristijan40 (avatar)
  Citat Original postavio Zakasneli
  može li se voleti i jagoda i papričica?
  itekako može ako se lepo sve uklopi. Tipičan primer su ti žene , one su i slatke i ljute .