ŠTA TREBA DA NAUČIMO - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

ŠTA TREBA DA NAUČIMO

Oceni ovaj blog
Istina potrebuje čast , pa zato i nema istine tamo gde nema časnih ljudi ! Ljudska duša u teškim vremenima, koja rađaju monstrume , zna da se prestravi i sakrije u paklene muke . Tad nastanu vremena bezčašća i monstrumskog ništavila !
No , svaka sila i njeno zlo za vreme ! Sve nesreće su prolazne ! I dobro je tako , jer u miro može se suditi o svemu - čak i posmrtno , zarad spasenja istine i rađanje časti.
I nije dobra ona naša ; " o mrtvima sve najbolje " , jer većma monstrume veliča nego što svece čuva !

O MRTVIMA ISTINA I SAMO ISTINA !

Samo sa istinom može se časno suditi . A da je tako pokazuje i ovaj slučaj :

"Bečka filharmonija posthumno oduzela počasti nacistima iz svojih redova"

http://www.pressonline.rs/zabava/kultura/294967/becka-filharmonija-posthumno-oduzela-pocasti-nacistima-iz-svojih-redova.html

Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na Facebook Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na Google Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na My Yahoo! Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na Live Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na MySpace Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na Twitter Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na Digg Pošalji "ŠTA TREBA DA NAUČIMO" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  Bolje ikad nego nikad ! Verovatno veruju da istina rađa čast , a čast gradi ljudsko dostojanstvo ! Zato hoće sebe da upišu međ časne i speru sa sebe duhovni zločin svojih predhodnika! A međ takvima , samo istina o mrtvima i po njoj se sudi o njivim delanjima .
  Posmrtno suđenje , časno i pravično , ne može se izvesti na našoj milenijumskoj mudrosti : " O MRTVIMA SVE NAJBOLJE ". takva pamet ne može sa sebe skinuti ljagu prošlosti , pa stoga ne može izgraditi ni časnu stvarnost i još časniju budućnost !
 2. 123loncar (avatar)
  "Нема историјске личности о коју су се мит и народна предања више огрешили од Вука Бранковића (1345 – 1397), српског великаша који је имао ту “несрећу” да преживи Косовски бој. И дан-данас је његово име синоним за издају иако је, мимо популарног веровања, целог живота био трн у оку Турцима."

  http://srpskaistorija.wordpress.com/2013/12/26/вук-бранковић-и-косовска-издаја/#comment-280

  Mitove , narodna predanja proizvode i šire obrazovne institucije , koje su pod državnom upravom ! Narod kao društveno biće nema svest o ovome ili pak onome ; one ne može da prepozna istinu ! Za ovakvu prevaru , više vekovnu , ne može se kriviti narod , a ni njegov prosijak , rudar , zidar - orač . Narodni učitelji utuvljuju u narod ono što im se programski odredi , našta oni pristaju oberučke u našem narodu - jer samo sa takvim programima opstaju .
  Mitove i narodna predanja proizvode i šire obrazovne institucije , koje su pod državnom upravom ! Pa kakva nam je državna uprava , takvi su nam mitovi i predanja - takva nam je pamet i njena čast ! Personalnim vladajućim postavkama , kako onda , tako i sad , ne odgovara veličanje časti , poštenja i ljudskosti ! U njima, nikad nije bilo prosvetiteljskog duha ! Naša popečitaljstva , prosvetna , nikad ni jednim gestom nisu oborila ovaj zločinački mit o Brankovićima , a obilato svako nastoji da laž i kleveta opstanu o ovim velikašima , i mnogim drugim ljudima koji su sebe ugradili u državnost koju ta ista vlast baštini !
  Brankovići su održali srpsku despotovinu u životu , daleko posle tog bajagi sudbonosnog boja na kosovu , sve dok je despot Stefan Tomaš - bosanac , koji je u njoj primio vlast kao zet unuke Đurđa Brankovića , nije prodao turcima za suvo zlato !
 3. 123loncar (avatar)
  “Ako sijete poštenje, požnjet ćete povjerenje.

  Ako sijete dobrotu, požnjet ćete prijateljstvo.

  Ako sijete poniznost, požnjet ćete pravu veličinu.

  Ako sijete jednostavnost, požnjet ćete trajnu radost.

  Ako sijete otvorenost, požnjet ćete respekt.

  Ako sijete odanost, požnjet ćete uspjeh.

  Ako sijete oproštaj, požnjet ćete pomirenje.

  Ako sijete iskrenost i ljubav, požnjet ćete vječnu radost i sreću.

  Zato, pazite što sijete, jer to će nam odrediti što ćemo kasnije žnjeti.”