Da li je ovo prevoz budućnosti? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Razvodnik

Da li je ovo prevoz budućnosti?

Oceni ovaj blog
Za Smart Wheel, točak s elektropogonom koji možete ugraditi na bilo koji bicikl, i tako ga pretvoriti u električni, smatra se da je jedan od proizvoda koji bi mogao obeležiti 2014. godinu.[IMG]http://i57.servimg.com/u/f57/14/07/52/42/smart_10.jpg[/IMG]Iza ovog projekta stoji Slovenac Niko Klanšek, ali ideja i marketinška kampanja koja se vodi su planetarnih razmera.

Na ruku mu ide ekonomska kriza, koja ljude prisiljava na okretanje ekonomičnim načinima prevoza, kao i saobraćajne gužve u gradovima i sve razvijenija svest ljudi o potrebi očuvanja okoline.

Bicikl opremljen “Smart Wheel”-om može postići brzinu i do 30 km/h, a jedno je punjenje dovoljno za pedesetak kilometara vožnje. Valja dodati i to kako se točak sam puni kad se spuštate nizbrdo.

Uz “Smart Wheel” ide i aplikacija za smartphone, kojom ga je moguće upravljati i kontroliaati, a podržani su “Android” i “iPhone” telefoni.

Putem aplikacije je moguće podestiti tempomat kojim nameštate u željenu brzinu vožnje, možete zaključati točak i tako onemogućiti krađu bicikla, a ako vam ga i ukradu, putem ugrađenog GPS-a ga je lako locirati.

Još nije određena cena po kojoj će se “Smart Wheel prodavati”, ali iz kompanije koja priprema proizvodnju napominju da će biti znatno niža od cene prosečnog električnog bicikla.

Više o tome ovde:[video=youtube;_X4rZhOEHT0]http://www.youtube.com/watch?v=_X4rZhOEHT0[/video]Ali Niko Klanšek ima i vrlo ozbiljnu konkurenciju. Naime, postoji još jedan paralelni, praktično identičan projekat, koji se razvija u Kopenhagenu.

Pogledajte i ovo:[url]http://www.youtube.com/watch?v=S10GMfG2NMY[/url]Kako vam se čini?

Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na Facebook Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na Google Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na My Yahoo! Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na Live Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na MySpace Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na Twitter Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na Digg Pošalji "Da li je ovo prevoz budućnosti?" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari