Bhagavad-gita 11:47 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Razvodnik

Bhagavad-gita 11:47

Oceni ovaj blog
[img]http://www.bhagavad-gita.com.hr/images/uploads/gita_p11_stih47.jpg[/img]sri-bhagavan uvaca
maya prasannena tavarjunedam
rupam param darsitam atma-yogat
tejo-mayam visvam anantam adyam
yan me tvad anyena na drsta-purvam


Svevišnja božanska osoba reče: Dragi moj Arjuna, sa zadovoljstvom sam ti svojom unutrašnjom moći pokazao ovaj vrhovni kosmički oblik u materijalnom svetu. Niko nikada pre tebe nije video ovaj izvorni oblik, neograničen i pun blistavog sjaja.

Bhagavad-gita 11:47


Arjuna je želeo da vidi kosmički oblik svevišnjeg gospodina i zato mu je gospodin Krishna, da bi ukazao milost svom bhakti Arjuni, pokazao svoj kosmički oblik, pun sjaja i obilja. Taj oblik je blistao kao Sunce i njegova mnogobrojna lica su se brzo menjala. Krishna je pokazao taj oblik samo da bi zadovoljio želju svog prijatelja Arjune. Taj oblik je manifestovao svojom unutrašnjom moći, koja se ne može shvatiti ljudskom spekulacijom. Niko pre Arjune nije video taj oblik, ali pošto je bio pokazan Arjuni, druge bhakte na rajskim planetama, i drugim planetama u kosmosu, takođe su ga mogli videti. Drugim rečima, svi bhakte u gospodinovom učeničkom nasleđu su mogli videti kosmički oblik koji je Krishninom milošću bio pokazan Arjuni. Neko je rekao da je taj oblik bio pokazan i Duryodhani kada ga je Krishna posetio radi mirovnih pregovora. Na žalost, Duryodhana nije prihvatio mirovnu ponudu, ali Krishna je tada manifestovao neke od svojih kosmičkih oblika. Međutim, ti oblici se razlikuju od ovoga koji je bio pokazan Arjuni. Ovde je jasno rečeno da niko nikada ranije nije video taj oblik.

Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na Facebook Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na Google Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na My Yahoo! Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na Live Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na MySpace Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na Twitter Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na Digg Pošalji "Bhagavad-gita 11:47" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari