Nikola Tesla najveći haker svih vremena - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Razvodnik

Nikola Tesla najveći haker svih vremena

Oceni ovaj blog
Pre neku godinu na jednom od redovnih godišnjih skupova američkih hakera (ljudi za koje je vrhunski izazov ulazak u zatvorene i strogo čuvane kompjuterske baze podataka - Pentagon, CIA i slično), bez rezerve proglasili su Nikolu Teslu najvećim hakerom u istoriji. U obrazloženju je, između ostalog, pisalo: Videli smo mnogo sjajnih hakerskih poduhvata, ali još nismo čuli da neko postavi svetski rekord u proizvodnji munja i čitav grad ostavi bez struje.”

Kompjuteri su osetljive sprave. Srce kompjutera, mikročipovi, koriste struju od pet do dvanaest volti. Ukoliko bi jača struja probila kroz njihov izolacioni sloj, čip bi bio nepopravljivo uništen. Takva opasnost stalno kruži oko kompjutera u obliku statičkog elektriciteta, čiji je naboj između 20 i 50 hiljada volti. Ova opasnost se otklanja uzemljenjem, pa se tako suvišna struja, kao u slivnik, šalje u tlo. Ali, kako bi neko, kao što je uspelo Tesli, učinio da tlo u okolini kompjutera postane izvor elektromagnetskih talasa? Struja bi se putem za odvod statičkog elektriciteta vratila u kompjuter - i to bi bio kraj. Možda kraj nekog sistema “Rata zvezda” ili kraj tek započetog teledirigovanog načina ratovanja u svetu, ali svakako početak nove priče o Tesli.

Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na Facebook Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na Google Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na My Yahoo! Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na Live Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na MySpace Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na Twitter Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na Digg Pošalji "Nikola Tesla najveći haker svih vremena" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari