Ruska pamet - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

Ruska pamet

Oceni ovaj blog
Ovih dana mediji su preplavljeni temama o rusima / "za" i "jok" / , posle premudrog izlaganja na beogradskoj akademiji za diplomatiju , ruskog ambasadora , prozvanog srpskim gubernatorom. Naime slavjano rusofilska publika aplaudira , dok pro evropska se kao nešto zgražava ; a oni smrtni nesrećnici sa zebnjom sve prate.
Prvi bi da s'ljubavlju grle velikog baćušku , verovatno u želji da se poistovete s'njima i kao takvi pred drugima sebe da učine većim , važnijim , močno zastrašujućim -a opet kao patriotskim . Drugi isti čine , samo bi kao nešto i od standarda tog zapada , pa još i da zavist izazivaju kod svih a naročito u svom komšiluku --- kako se ono kaže , ako nisi velik u očima komšija , džaba te ceo svet fali!
E ovi treći, oni su ti koji mrse konce sa svojim strahovima i upozorenjima. Oni u toj svračijoj pameti vide i ovo , kao dominantnu stvar ; pa ko vele , da takvu pamet ne potrebuju :

bulevarska vest : "na jednoj svadbi Rusi - svatovi , hteli su da zaigraju ruski rulet, ali su u nedostatku revolvera koristili pištolj sa okvirom. Jedan od igrača uperio je pištolj sebi u slepoočinicu, ali ga je u povlačenju obarača sprečio pevač.
Isti Rus, veseli svat , repetirao je pištolj i dodao ga čoveku pored sebe, koji ga je, bez razmišljanja uperio sebi u glavu i ovaj put povukao obarač "Taj pucanj u sopstveno čelo, bez razmišljanja , ta pamet nekako ne prima se kod ovih koji neće ni na zapad ni na istok !
A baš je onako , kako da kažem , duhovno i duševno , duboko hrišćanski- sama dostojevština !

Pošalji "Ruska pamet" na Facebook Pošalji "Ruska pamet" na Google Pošalji "Ruska pamet" na My Yahoo! Pošalji "Ruska pamet" na Live Pošalji "Ruska pamet" na MySpace Pošalji "Ruska pamet" na Twitter Pošalji "Ruska pamet" na Digg Pošalji "Ruska pamet" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  Možda je retardirani ruski rulet i bolja stvar - mislim pametnija od Jugozapad običajnog prava : Italijanskog kriminalca živog bacili svinjama!

  http://www.pressonline.rs/svet/globus/292887/stravicno-italijanskog-kriminalca-zivog-bacili-svinjama.html
 2. orfej sa ibra (avatar)
  Mi smo više na magnetnom pravcu jug - jugoistok...
 3. 123loncar (avatar)
  ...tamo javno seku ruke , uši, glave ...vrći skazaljku sa kompasa !
 4. 123loncar (avatar)
  ....vidi ovo , šta rade ti sa jugoistoka :  "Pripadnici militantne grupe sirijskih pobunjenika po imenu Islamska država Iraka i Levanta (ISIL), povezane sa Al-Kaidom, likvidirali su pripadnike druge, umerenije pobunjeničke grupe, tako što su sedmorica ljudi koji kleče pred dželatom jedan po jedan pogubljeni hicem u potiljak, a događaj je zabeležen na amaterskom video-snimku, najverovatnije načinjenom mobilnim telefonom." http://www.blic.rs/Vesti/Svet/423674/Mucan-snimak-pogubljenja-islamista-u-Siriji-UZNEMIRUJUCI-PRIZORI