Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Duh Sekire

Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam

Oceni ovaj blog
Koncert Partibrejkersa održan je u okviru Sinergije koju organizuje Microsoft, a ja ovaj skup interno nazivam još nekim imenima koja neću navesti... ko zna ko ovo čita... Kako je pre toga bila neka „žurka“, dozlaboga trula, počeli smo sa šala kako je vreme da neko parti razbije, odnosno brejkuje. Naravno već tu je bilo piva, Efes i Vajfert, a kasnije se nastavilo sa time u još jačem tempu.
Svirka je bila u hali 9 novosadskog sajma. Sama hala me je podsetila na autopark (garažu) kakve sam imao prilike da vidim u vojsci, a jednog kolegu na konušnjicu. Odlično mesto za rok koncert! Piva je bilo u solidnim količinama, pa se i raspoloženje popravilo. Još pre svirke slikali smo se naslonjeni na prljavi zid – kao sa omota nekih starih ploča.
A onda je počeo u svojstvenom stilu. Distorzirana slika sveta. Prepoznatljiv Canetov glas i rezanje Antonove gitare. Nešto malo novih stvari, kažu biće album skoro, i naravno masa starih hitova. Moji favoriti Ulični hodač, Put za jug, 1000 godina (jedan poziv menja sve – koliko puta ponovljena fraza...) i naravno Mesečeva kći (sa ortacima sedim i ispijam pivo – dobro je imati tog napitka uz sebe kad urlikne taj stih).
Cane je naravno bio u svojstvenom elementu. Ovde bi zgodno bilo setiti se jedne anegdote. Pričala mi je drugarica kako je neki njen ortak nešto dogovarao sa njim. Ovaj ga zove na gajbu, kako ga nije bilo ostavi poruku gazdarici
- Gospođo recite mu da ga tražio Cane.
- Ko, Sane?
- C gospođo, Cane...
- Ko, Sane?
- C kao cvrkut prica, C gospođo, Cane...
Tako je i sada bilo karakteristične interakcije sa publikom. Tako je u jednom momentu rekao
- E neko puši francuske cigare, mnogo smrde i nezdrave su, alo Škoti bre!
Ukačio je i kojom prilikom svira, pa je bilo par komentara tipa „jeste li se resetovali“... Svirka je trajala sasvim solidno, možda i dva sata uz jedan bis. Bend koji je ušao u istoriju srpskog roka pokazao je da i dalje zna da praši.

Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na Facebook Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na Google Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na My Yahoo! Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na Live Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na MySpace Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na Twitter Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na Digg Pošalji "Koncert Brejkersa na Sinergiji, novosadski sajam" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. crvene cipele (avatar)

  Cane=Energija
 2. Duh Sekire (avatar)
  Tako nekako, lik je stvarno car!
 3. Moreplovka.... (avatar)
  Ne delim tvoje misljenje.To je obican zrenjaninski ljigavac....
 4. LePiaf (avatar)
  'Oce neko da mi pojasni vezu rokenrola i Microsoft-a?
 5. Duh Sekire (avatar)
  O ukusima se ne raspravlja. Veza r'n'r i Microsofta je jasna - kinta.
 6. StekaLittleCarina (avatar)
  Car je!