BELODANA ISTINA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BELODANA ISTINA

Oceni ovaj blog
Ima malo stvari na ovom svetu sirotinje i bednih duša njihovih gospodara , zbog koji vredi živeti ; naravno ako čovek nije toliko veliki kao sama aždaha , da u sebi izgradi svet kao terasu , sa koje će gledati sa uživanjem sve ljudske patnje u koje je ogrezlo svo čovečanstvo ! Da , malo toga može čoveku da nadu , stvori volju i energiju sa kojom se može istrajati u bedi duha paklenog sveta - kao što može očigledna istina !
Nju ne treba osmišljati , nju ne treba kazivati , njoj ne treba publika , nju ne treba braniti , njou ne treba dokazivati , za njom ne treba tragati , njoj ne treba ništa dodavati , nju ne treba ukrašavati - ona je takva kakva je i u svetu bednih duša , sija sama od sebe!


"Beogradska čaršija, ta među najopasnijim alapačama, majka najzlonamernijih ogovarača, doušnika, ucenjenih i ucenjivača, prepričavača i podmetača, a pre svega uplašenih i skrušenih, savijenih kičmi i beskičmenjaka sa fakuletskim diplomama i beznačajanim knjigama, tih mračnih 90-ih godina XX veka, kada protiv sopstvenog zla, od svojih ljudi, nije smela ni da pisne, nije ga volela nikako, i nije ga volela po zadatku. Beogradska čaršija je inače sklona tome da najviše kinji one slabije od sopstvenog kolektiva, ali da zato pomno ćuti pred jačim od sebe u Beogradu i Srbiji, pljujući skoro unisono one koje ne može da dohvati i koji su joj dovoljno daleko od očiju i dela. Upravo zato se u ozbiljnoj, međunardonoj političkoj areni stvari sa kod kuće autoritarnom, a u svetu submisivnom, begradskom čaršijom, tako lako završavaju. To je sudbina života bez identiteta i samopoštovanja. "


http://blog.blic.rs/1101/Zbogom-Tadeusz-Mazowiecki

Pošalji "BELODANA ISTINA" na Facebook Pošalji "BELODANA ISTINA" na Google Pošalji "BELODANA ISTINA" na My Yahoo! Pošalji "BELODANA ISTINA" na Live Pošalji "BELODANA ISTINA" na MySpace Pošalji "BELODANA ISTINA" na Twitter Pošalji "BELODANA ISTINA" na Digg Pošalji "BELODANA ISTINA" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  "da bi država, ako je rada da se obračuna sa huliganima, najpre trebalo da se izbori sa huliganstvom unutar same sebe. To jest - da spreči državni lopovluk, državni prostakluk i državno nasilništvo."

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/obracun_kod_ok_korala.881.html?news_id=270742#sthash.AXCmxZeU.dpuf

  Problem je u broju ? Mi stalno pričamo kao da je 1389, a radimo i ponašamo se kao da je 1989 ! Postali smo zatočenici ovih brojeva ! Šta ima magičnog u ovim brojevima kad ne mrdamo od njih; ne mrdamo iz te vremenske zone ; a iz priloženog se vidi da su nam svest zamutili huliganstvom ( Otkad tako lepo zvuči , prostačko palanačko razbojništvo ? ) i kojekakvim ništavilom koje fabrikuju li fabrikuju ! Jer ako je belodana istina , ovo što reče , da caruju u nas : državni lopovluk , državni prostakluk i državno nasilništvo ; a jeste suštastvena istina ; onda nam je državna duhovnost razbojnička i prostačka - a kad je sve to tako svugde mađ nama , onda su takvi i na vlasti !
  Tad , džaba sve , pa i ovo što se piše se !
  Jer ovi brojevi , na na današnji dan , kazuju još jednu belodanu istinu - a to mu dođe da smo svi mi vekovima takvi , od prvog do poslednjeg , kakva nam je duhovnost !
 2. 123loncar (avatar)
  "SMRT, NASILJE, NEIMAŠTINA... IMA LI MALO MESTA ZA KULTURU ???"

  http://blog.blic.rs/1107/SMRT-NASILJE-NEIMASTINA-IMA-LI-MALO-MESTA-ZA-KULTURU-#komentar_poslat

  Da određeni vidovi "kulture" nisu adekvatno sredstvo za iskorenjivanja kriminala , nasilja , bede, surove eksploatacije dece i odraslih - očigledna je stvar ! Danas može se reći , da celu planetu ždere ovaj problem, kao hijena mrcinu !
  Konačno , može se reći da je reč u državnim aparatima zlo , koje ima svu vlast nad bedom čovečanstva , nad rađanjem , bedovanjem i umiranjem !
  Dakle, kap ne čini okean , ali je njegov osnovni element !
  Oću reći , sve te humanitarne pa i kulturne akcije, dolaze od personalnih postavki i njihovih satrapa u državnoj vlasti ; javno i direktno ili skriveno - ali dobro organizovano , kontrolisano i finansirano ! To zamagljuje scenu , relativizuje nasilje , siromaštvo i moć državnog kriminala !
  Sve je to sastavni deo strategije : " Vozi Miško ! "
 3. 123loncar (avatar)
  "Umesto da mu nadređeni oficir zvizne šamarčinu i da ga pošalje da počisti balegu ispod konja, da pojede čanak pasulja, pa da ode na spavanje, her Oberst je rekao - u pravu ste, her Adolf. Tako su počele slobode, tako je počeo antifašizam. Ko razume, zna o čemu govorim. "

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/buducnost_je_pred_vama.881.html?news_id=270885#sthash.vYQvKJBn.dpuf

  Nije ta austrougarska, pa i nemačka vojna elita bila takva , kakvom je raznorazna bedna piskarala prikazuju ; naročito ova balkanska ! Eh da je bilo , mislim to , da su viši oficiri šamarali te kaplarske konjušarske i slične podguzne kadete ; veljo , em ne bi bilo ono zlo , svetsko , em ne bi bilo toliko srpsko-jugoslovenskih pisaca / a ruku na srce , sigurno kralj Aleksandar , tu konjušarsku elitu ne bi postavio u jugoslovenski general štab , diplomatiju i koje kude ! Znalo bi se , žgadija konjušarska bi na klupe za zločinima nad serbskim stanovništvom !
  Ovako , em imamo podoficirske pisce iz neprijateljske vojske , eme imamo oficire u jugoslovenskoj vojsci iz neprijateljskog vojnog korpusa , em imamo hiću i njegove ratne i poratne drugove - em imamo bajčetinsku gospu , za koju kažu da se samo tom književnom kadru javlja !
  Sad , veljo , niko ko mi - kosmopolitizam caruje ! Čak i rođendane slavimo , tim austrougarskim kaplarskim konjušarima ; a bogami nekima i kuću cveća zla sagradismo - bajronski , tek da se zna !
 4. 123loncar (avatar)
  Gospodar Vučić , kažete , da reče : "Iznenadićete se kakva smo sve zlodela činili prepisujući ih nekim drugima " - pa nekako , nejasno je to famozno "mi " !
  Naime , da li ono podrazumeva ondašnje personalne postavke na vlasti , il' možda današnje , a možda u njega je uključena i izborna većina - koja njima dade vlast nad svima , kako onda , tako i sad !?
  Okreni obrni , ovde se vraćamo na komunjarski model prava i njegove pravde - naime , sve podseća na kolektivni zločin , pa i na koliketivnu odgovornost ; oće reći : Pojeo vuk magarca !
  Pa tako će i biti , po pravu Gospodara Vučića ! Možda je srpsko novinarstvo zaboravilo njegove izjave i izjave njegove sabratije , posle atentata ! Verujem da je to isto novinarstvo izgubilo arhivske snimke mnogih tih istino ljubivih evropejaca, koji stradaše od zločinaca , sa tim istim tiranima u njihovom prijateljovanju - a koji se imenuju dans u nepotpunom sastavu , kao njihove nalogodavne ubice !
  Zarad istine o jednima i drugima , treba sve objaviti - tek tada će istina o svemu buknuti ! Ovako , ovakva selektivno kolektivna istina , koja teži mitu i posmrtnom kultu ličnosti , doseže samo do kolektivne odgovornosti ; baš onako kako najavljuje nam Gospodar Vučić !
  Dakle, od svega bićemo sačuvani , pa i od cele gole istine ; a biće nam kolektivna verbalna presuda uručena : Sram nas bilo!
  I zaista , sram nas bilo !

  http://www.danas.rs/danasrs/hronika/steze_se_obruc_oko_radeta_markovica.3.html?news_id=271060
 5. 123loncar (avatar)
  "Mlada savetnica Vanja Hadžović je u Ministarstvo spoljnih poslova ušla zahvaljujući kumovskim vezama, saznaje „Blic”. "

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/419763/Mlada-savetnica-najstroze-cuvana-tajna-srpske-diplomatije

  Redakcija se baš ostrvila na ovu personu sa dva argumenta: prijateljske veze i lep izgled koji se ne krije !
  Odmah da kažem, da poodavno, još iz vremena vladavine partizanskog rukovodstva, koje je od obrazovanja uglavnim imalo samo partizanski bukvar- pa im ništa nije falilo u diplomatiji i rukovođenju ne samo u državnoj upravi već i po preduzećima; prijateljske, političke pa i kumovske veze, spašavale su glavu a o zapošljavanju i sticanju diploma sa zvanjima i da se ne govori! Pa živi je primer prvi meć jednakima, aktuelni vladar ! Dakle, preko veze, to je naša stvarnost - duhovnost ! Pa te veze i vezice drže državne arhive zatvorene i istinu utamničenu gotovo jedan vek- stotine hiljade mrtvih čeka "bezvezno otvaranje arhiva" , a čuj sad istina o upošljenju jedne osobe je pitanje svih pitanja !
  S' druge strane , da je sramno i grešno biti lep , ljudi bi se rađali obučeni i zabrađeni - u manastirskim odorama ! No nažalost mnogih duhovnika serbskih svetih vremena, svaka lepota pa i telesna, božiji je dar! To je duhovna vrednost sveta, izvan naše stvarnosti . Tamo se lepota telesna upoređuje sa duhovnom lepotom , a ona , duhovna lepota ljubi sve što je lepo i dobro- ljubi: čestitost, čovekoljublje, pravičnost, istinoljublje, znanje, vrline; i mnogoštošta što veliča čoveka. A sve to pobrojano, što je tamo negde božanska vrednost, ovde je strašan greh!
  Ta nakaznost i ostrvljenost na lepo, dopadljivo, časno pošteno, i korisno- čisto je zlo! Zato i nestajemo !
 6. 123loncar (avatar)
  "Organe gonjenja imamo čast obavestiti: kolega Basara danas napušta Podgoricu i automobilom se kreće ka Bajinoj Bašti; kolega Luković ne zna da li ostaje u Podgorici ili se vraća u Beograd, još ništa odlučio nije."

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/sex_in_the_virpazar.881.html?news_id=271141#sthash.S6TVfSAp.dpuf


  Htedoh da preskočim , al se setih onih slobističkih vremena , kad se sve kritikovalo pa i službena putovanja , kao što su umetničke kolonije , zajedno sa seminarskim, poslovnim , političkim , intelektualnim , stručnim i sajamskim turizmom - kao komunjarsko paritizanska izmišljotina , koja , sačuvaj nas bože , eto izjeda sve nas kao neka nemaman , pa i samu državu ruši o njenom trošku !
  Bejahu ta vremena kad je šeljistički kvaran zub , premećao kroz svoja pogana usta ,sve , ama baš sve , pa i ovakve rabote . Naročito se ostrvila intelektualna novopečena opozicija , na slobistički kadar , koji je prednjačio u naplati službenih putovanja - gde su neki čak naplaćivali mesečno i po 41 jednu devnicu , za samo jedan mesec . ( Ruku na srce , ovakvo naplaćivanje nije bila i ostala privilegija samo slobističkog kadra ; treba videti na čemu sve profitiraju narodni poslanici , onda i sad , kad je reč o naplati dnevnica za takozvano službeno putovanje . )
  Taj naš ondašnji a i današnji svet službenih putovanja , uveo je neko nepisano dominantno kadrovsko pravilo u avanzovanju ; pa si mogao da projektuješ i sagradiš Vavilonsku kulu budućnosti , ali ako nisi bio šampion u službenim putovanjima , nisi mogao da napreduješ nikako u svom okruženju !
  Da, službena putovanja u nas su viza , agreman za napredovanje u životu i život iz snova ! Verovatno otuda i tolika zavist , pa i mržnja prema služnenim putnicima !
  No ovo sve rekoh da skrenem pažnju ljudima sa kvarnim zubom i poganim jezikom , kojem ne može ništa ni zarđao srp ; dakle , takozvana službena putovanja stara su koliko i sama vlast !
  Svojevremeno je objavljen feljton o putovanjima Despota Stefana Lazarevića - naravno o trošku ondašnje despotovine ! E taj mlađani neuki Stefan , obišao je ondašnju vizantiju , veliki deo azije , gotovo ceo balkan i srednju evropu ! Putujući tako po belom svetu , kroz raznorazne države , sa svojom svitom , države su na neki diplomatski način priznavale njegovu despotovinu , pa i ostvarivale svakakve vidove saradnje ! Hroničari su zabeležili da je njegova vlada proširila teritorije države / za razliku od njegovog oca / i ekonomski uzdigla državu do zavidnog političkog respekta ! Toliko je bio u okolnom svetu uvažavan , da je bio učesnik međunarodne vojne koalicije , koja je svojim ratnim poduhvatima svrgla jednog sultana i iz evropskog izgnanstva vratila odbačenog . Dakle , bejahu to velika slavna vremena , o kojima nesme da se priča , jer razotkrivaju kosovske mitološke istine kao laži do neba - a ovo što napisah može da vam u životu smeta , zato nemojte da pričate dežurnom patriotizmu ništa - naročito ne bajčetincima , vukovcima i višnjićima !
  A i oni čuveni stanovnici " kuće cveća zla" , mnogo su voleli službena putovanja ; no oni su poznatiji od onog Despota Stefana , iako u svemu prepisaše i pokradoše njegovu strategiju službenih putovanja !
  Ažurirano 15.11.2013. u 16:10, autor: 123loncar
 7. orfej sa ibra (avatar)
  S' druge strane , da je sramno i grešno biti lep , ljudi bi se rađali obučeni i zabrađeni - u manastirskim odorama !
  No nažalost mnogih duhovnika serbskih svetih vremena, svaka lepota pa i telesna, božiji je dar!
  To je duhovna vrednost sveta, izvan naše stvarnosti .
  Tamo se lepota telesna upoređuje sa duhovnom lepotom , a ona , duhovna lepota ljubi sve što je lepo i dobro-
  ljubi: čestitost, čovekoljublje, pravičnost, istinoljublje, znanje, vrline; i mnogoštošta što veliča čoveka.
  A sve to pobrojano, što je tamo negde božanska vrednost, ovde je strašan greh!
  Ta nakaznost i ostrvljenost na lepo, dopadljivo, časno pošteno, i korisno- čisto je zlo!
  Zato i nestajemo !
 8. 123loncar (avatar)
  "I tako mi ugledamo seljaka. I Gavrilović ga pita - gde je Ravna gora. I seljak reče ono što je Panović citirao: Nema vam, đeco, gore nikoga. Činjenica, u kolima beše troje bradonja, ja ka i vazda poluobrijan, ali to ne spasava situaciju. Seljak posumnjao. A seljak, ka što znamo, ne voli da se zavađa s vlastima. Provokatori! Udbaši! Ko zna šta je mislio?A što smo mislili mi? Zašto smo krenuli na Ravnu goru? Čisto turistički, odmah da kažem. Slušamo godinama Ravna gora, Ravna gora, pa ko velimo daj da obiđemo mitsko mesto. "

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/istina_o_ravnoj_gori.881.html?news_id=271301#sthash.yOkhPf6h.dpuf


  Možda bi publikumu bolje išlo , kad bi objavljeno bilo , koliko sve te gore ( mitske , svete , ideološke , patriotske , svetosavske , monarhističke i đavo zna još kakve /) , koštaju u krvi tog seljaka - putokazca !
  Verovatno svi ti pomenuti književnici , i sva ta bratija intelektualna , akademska , sa svom tom političko patriotskom volumentom bila bi na istorijskim marginama - kad bi naša svest bila zaokupirana tim istinama o njima i nama ! Ovako , kad se nezna koliko je nedužne krvi teklo po svim tim gorama , one su takve kakve su - đavoljske , vape za još krvi !
  Istorija čovečanstva nezna ni za jedan mit koji se vazdigao u nezaborav bez ljudske krvi do kolena ; a naše gore tek su krvave do čukljeva - ima vala vremena , braćo moja; vakat tek nagrće, razvućićemo se po tim gorama , što turističko avanturistički , što bratoubilački - tek jahaće srpština kosačevu grbinu !
 9. 123loncar (avatar)
  "Osamdeset pete godine u Srbiji beše mnogo manje paranoje, ma koliko to današnjim paranoicima moglo čudno zvučati. Da su cvetale ruže - nisu cvetale, ali se živelo neuporedivo opuštenije. Paranoja je, da kažemo, bila državni posao. Ništa nas ne sme iznenaditi! Neprijatelj nikada ne spava! ONO i DSZ! I tako to i tome slično. E, cenjeni publikume, u to doba ja sam bio pomalo paranoičan! Sumnjao sam u dobre namere ondašnje nam države! Prebacivao sam ondašnjoj nam državi - u krugu intimusa, naravno, nisam ja heroj - da sluđuje narod i maštao sam o danu kada će Srbija zakoračiti i demokratiju. Kad ono - međutim. Umesto državnog, paranoja je postala opštenarodni posao. A naročito joj je krenulo kada su se - sa izvesnim zakašnjenjem - pojavile takozvane napredne tehnologije komunikacija."

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/bozija_dzungla.881.html?news_id=271371#sthash.4pSPcf9e.dpuf

  Nekako , baš te osamdeset pete , zapade mi da obiđem nešto mile nam naše ondašnje republike , koja ruku na srce , beše veća od ove velikosrpske države ( za koju kažu ovi mladi , dilberi , što hodaju kao pingvini i od sve sive mase imaju samo prerazvijen desni palac ; e , baš ti dilberi, oni kažu da je ovo piš država - popiju bunt piva na subotičkoj štajgi , sednu na bajkove , i tek dole ispod vranja , na grani , močaju sirotinjski ) !
  Ama bi šta bi , al' u svemu bi veća, pa i u pisaniji - ta republika!
  I tako ti ja , tad uočih , nekakve biljke rascvetale se svud redom ; sa nekakvim levkastim žutim cvetovima ; ma pamet da ti stane - a svud ga ima , raznoraznijeh veličina! Po njivama , onako nehajno se razbacali , a po šančevima tek , tu ih tma i tušta , drumski šanac od lepote se ne raznaje ; a pusta bunjišta prekrio , pa i smrad upio - milina jedna !
  Naprosto sve se nekako žuti ; posle toga oni sa severozapada osmisliše parolu : podvučeno žutim !
  I bi tog ceveta , što sproleća , šro sleta i jeseni - nebrojanog !
  Ma da sam znao botaniku , živ mi čiča Radoje , splaslo bi me to raspoloženje ! Jok ja , neznam a uživam !
  Čiča Radoje reče mi jednom prilikom , dok zevah kroz prozor voza -danskokraljevskog , koji nas bača u nepoznate nam predele : ma nećeš dovek radosan da budeš , s' tim cvetom !? Što velim!? Pa jolpazu ubogi , to ti cvetaju tikve po celoj zemlji , ugursuzu ni jedan ; viš da nam se sve pretvara u bunjišete , na kom tikve cvetaju - obiće nam se o glavi ! Smejem se , ja tom predkazanju ! Lako je s' budalom i bunjištem !
  I zaista , beše to godina kad su cvetale tikve - na državnom bunjištu , a i danas nam se obijaju o glavi ! Rodilo brate te osamdeset pete , svakakva tikva , nema šta !
 10. 123loncar (avatar)
  "Ravna gora pobediti mora, ili ne mora?

  Mnogo pre Bulajića i Bajića ćale je pomirio četnike i partizane jednom za svagda. On, sin jednog od četničkih komadanata Crne Gore uzeo je za venčanog kuma partizanskog majora. Bili su prijatelji pre i više od svega. Neopterećeni "repovima" prošlosti. Daleko od Ravne gore i Sutjeske......Okumila su se dva čoveka, ne dve ideologije. Ne dve istine, već jedna realnost- rat je završen! Meni, unuku četovođe bez groba i belega ne trebaju ni Bulajić ni Bajić, baš kao ni ćaletu, baš kao ni istini, jer, ubeđen sam, istina je obojici tek profesionalna deformacija"


  http://www.pressonline.rs/info/kolumne/291362/ravna-gora-pobediti-mora-ili-ne-mora.html


  Kumovi , kumite se , misterija nevino prolivene krvi diše nam zavrat

  Duhovnost koja je zakonom pomirila zlotvore krvavih ruku do lakata , može da bude i zagovornik tog stava : zabole mene i mog kuma ona stvar za četnike, partizane i sve one koji po zemlji ubijaše nevine ; pa sve što je njihovim potomcima gore i gore , meni i mom kumu je sve bolje!
  I zaista , potomcima ubijenih ( dal od četnika , dal od partizana , dal od rusa il' nemaca , dal od monarhista il' demokratskih patriotskih snaga ), ako se nisu okumili sa svojim porodičnim zlotvorima ( il' nisu zabili glavu u ljudsku bedu današnje kosovsko svetosavske duhovnosti , pa tako ubili istinu / dostojanstvo / ljudskost / čast u sebi ) - ništa zaista ne fali , sa bilokakvom istinom koja zlotvore veliča od one čuvene 1903 do današnjih dana !
  Pišu neki književnici , naši državni plaćeni disidenti , kako su prvi put stigli na Ravnu goru , pitajući seljaka : "I tako mi ugledamo seljaka. I pitamo ga - gde je Ravna gora. I seljak reče : Nema vam, đeco, gore nikoga. Činjenica, u kolima beše troje bradonja, ja ka i vazda poluobrijan, ali to ne spasava situaciju. Seljak posumnjao. A seljak, ka što znamo, ne voli da se zavađa s vlastima. Provokatori! Udbaši! Ko zna šta je mislio? "
  pa se nešto mislim kad bi objavljeno bilo , koliko sve te gore ( mitske , svete , ideološke , patriotske , svetosavske , monarhističke i đavo zna još kakve /) , koštaju u krvi tog seljaka - putokazca !
  Verovatno svi ti književnici , i sva ta bratija filmska , intelektualna , akademska , crkveno veliko dostojnička , sa svom tom političko patriotskom volumentom bila bi na istorijskim marginama - kad bi naša svest bila zaokupirana tim istinama o njima i nama ! Ovako , kad se nezna koliko je nedužne krvi teklo po svim tim gorama , one su takve kakve su - đavoljske , vape za još krvi ! Istorija čovečanstva nezna ni za jedan mit koji se vazdigao u nezaborav bez ljudske krvi do kolena ; a naše gore tek su krvave do čukljeva - ima vala vremena , braćo moja; vakat tek nagrće, razvućićemo se po tim gorama , što turističko avanturistički , što bratoubilački patriorski - tek jahaće srpština kosačevu grbinu !
  A za to vreme kumiće se budući zlotvori , kao i njihove buduće žrtve . Konačno , ta apsurdna besmislena ravnodušnost prema svim istinama o prošlosti , pa i ova o krvavim rukama do ramena, četnika , partizana i njima srodnim u krvi patriotama ,koji su genocidirali sopstveni narod , sustiće nas u budućnosti - upamtite , niko nije razrešio misterije nevino prolivene ljudske krvi i oslobodio se njenog proklestva , dok nije objavio istine o zverskim ubicama i njihovom ludilu ! Dakle , mi nemamo budućnosti sve dok ne otvorimo naše i arhive naših saveznika i njihovih neprijatelja ! Pa kumovi kumite se u zaboravu !
 11. 123loncar (avatar)
  "Правог помирења нема без праштања и покајања, односно без испаштања за почињене грехе. Правнички речено, неопходно је прво санкционисати злочин (осудити злочинце, одузети им имовину коју су опљачкали, вратити ту имовину потомцима жртава, итд), па онда евентуално питати странке да ли желе да се измире. Уместо свега тога, овде се подразумева да се злочинци не казне, да се њима и њиховом потомству не одузме имовина стечена на злочину, да се та имовина не врати потомцима жртава, па се чак не тражи ни отклон од пропаганде једне тоталитарне странке, што је већ годинама и међународна обавеза Србије, па тако и српске државне телевизије."

  http://srpskaistorija.wordpress.com/2013/11/25/равна-гора-шта-уистину-гледамо-недељо/#comment-184


  Imate sreću da vam pretke podjednako dobro nisu ubijali četnici , partizani , ljotićevci , ustaše i ostala monarhističko demokratska ništarija ; koja već jedan vek genocidira u ovoj đavoljoj jazbini sve što je časno , pošteno , ljudsko i vredno pomena ! Kad takav teret ponesete , biće vam mnogo šta jasnije u vezi tih zločina koji i danas traju ! A zločin je stavljati se na stranu zločinaca , ili pak sa zločinima jednih skidati i braniti zločin drugih .
  Kad tad sudiće se svima, za zločine koje su počinili, jer su masovne grobnice ostavili za sobom , ma koliko bajići , ćosići , karadjordjeviči , markovići ,kalabići , djućići, pekići, ljotići i ostali mešetarili sa istinom.
  Mogu zločinci da se mire međusobno i veličaju , ali zapamtite , žrtva ne može se miriti sa svojim zlotvorom ,kao što se dobro ne miri sa zlim ili pak lepo sa ružnim . To su krajnosti i one se ne izjednačavaju . To bar treba da znate !
  Radoš je taman toliko dobar koliko i plaćeno popovsko opelo , na masovnim grobnicama širom šumadije sa pomoravljem i podunavljem !
  Lažima i prevarama ne sproteruju se laži i prevare - nit se sa njima može suditi .
  Četničko partizansko zlo , sa ostalim zločinačko krvavim patriotizmom, obiće se o glavu kako svojim tvorcima , tako i ovom stanovništvu koji tavori u čeke političko kriminalnih tabora !
  Za ubistva , pljačku i genocidiranje sopstvenog stanovništva nema oprosta , pomirenja - ma od koga došla !
  Ovde istina se ubija, do sto jedan i nazad !
 12. 123loncar (avatar)
  Vlada probila rok za otvaranje tajnih dosijea

  http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/vlada_probila_rok_za_otvaranje_tajnih_dosijea_.55.html?news_id=271812

  Džaba se divani o tome , jer na sceni je jednovekovni politički kriminal, u kome značajke u političkim sektama i klanovima imaju nasledno krvave i razbojničke ruke !
  Za čistoću društva potreban je diskontinuitet u manipulativnom veličanju ništaka , razbojnika i kriminalaca ; kao i posmrtno suđenje ubicama , pljačkarošima i zaplenjivačima imovine -- i to , treba suditi od 1903 , do današnjih dana !
  Ovako politički potomci , sledbenici - naslednici vladajućih zločinaca u tom poslenjem veku nude nam "POMIRENJE".
  Da se pomire : ubice, pljačkaroši i klevetnici sa oklevetanim<, opljačkanim< i pobijenima - pa to je duhovni genocid !
  Šta ja imam da se mirim sa zločincima u ime njihovih žrtava , ili pak sa žrtvama opravdavajući njihove zločine ? Ja ne mogu da se mirim ni sa tom pameću , njenom etikom i njenom pravičnošču !
  Ja mogu samo da stanem na strani istine i da se suprodstavim teroru neznanja i zloj pameti koja prikriva zločin zarad povih vladajućih pljački i razbojničkog političkog parazitiranja . To više decenijsko , pa i više vekovno prikrivanje zločina , zločinaca i saučesnika u tome - pa je samo po sebi svojevrstan zločin!
 13. 123loncar (avatar)
  "Bilo kako bilo, Ivica Dačić je prekonoć proglašen za srpskog Viktora Janukoviča. Pogrešno iz osnova. Ne zato što Dačić ne bi poželeo da u Srbiji bude ono što je Januković u Ukrajini, nego zato što se Viktor na srpskom kaže - Vitor. Lično poznajem jednog koji se tako zove, ali taj nema političke ambicije. Elem, šta je Vitor Dačić hteo da postigne poluneodmerenim izjavama. Kako šta? Pa da - ka i vazda - skrene pažnju na sebe, da ubeleži neki poen u svom (dominantno proruskom) izbornom telu i da u zapadnim ambasadama ojača svoju poziciju."

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/vitor_dacic.881.html?news_id=271873#sthash.cvjQ587J.dpuf

  Komentar Mrgudov: "Što su ocene veće, tekstovi sve više liče na smeće." - oće reći : "zadovoljstvo današnjih dana , biće uzrok nezadovoljstva sutrašnjih vremena" !
  A da cerekanje vodi u sunovrat , potvrđuje predavanje ruskog ambasadora diplomatskim študentima ! Da , buduća naša spoljno politička elita uči od istaknutih ruskih diplomata koji im utuvljuju u glavu kojekakva patriotska slavjanska viđenja : "Čepurin je juče izjavio da je za Rusiju neprihvatljivo članstvo Srbije u NATO i da bi bila “potpuna glupost” da neko “dopuzi i moli” za prijem u tu organizaciju.- To je crvena linija koja ne odgovara Rusiji - rekao je vrlo otvoreno Čepurin na predavanju na Akademiji za diplomatiju i bezbednost u Beogradu."
  Eto tako stoje stvari , žutare nekog prestrašuju a druge obraduju , dok velike novinčine organizuju intelektualno cerekanje ! Kad pogledate stvari iz ugla mister dolara , sve te velike i male medijske kuće rade za strani kapital . A on dal je slavjanski , jal agloatlanski il judejo muhamedanski - dakle on nije nameran nama dobrog da projektuje , a najmanje što može je da talasa i sluđuje svet veliko serbski . A to mu dođe ovako nekako , pičvajzasto , uz naše večno cerekanje . A da je otečestvo kazandžijino manje od svake moskovske zajednice , to je fakat ; tako da je manipulacija kad žutare tvrde da smo kao tamo neka ruska gubernija na crvenoj liniji. A ovaj prevrtač , reciklirani slobist , biće sve što je na štetu ovog stanovništva a u korist njegovu , njegovih i satrapske bratije !
  Pa tako vazda u krug , srpski dolap mora da radi i nama zlo da melje u ime nebeskog spasenija !
  Ažurirano 28.11.2013. u 15:02, autor: 123loncar
 14. 123loncar (avatar)
  " "da u politici, kao i svuda, postoje majmuni".........."To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji trče za njim nadajući se banani", naveo je Čepurin."


  http://www.pressonline.rs/svet/balkan/292780/mip-crne-gore-uvredljiva-izjava-cepurina-da-vodimo-majmunsku-politiku.html


  Rusi su vekovima prema balkanskim zemljama iskazivali npodištovanje , bezobrazluk i prekomerenu silu, koja ispred svega stavlja svoje interese u sukobu sa zapadom žrtvujući balkance. Zapad kao takav , nema prema balkancima bolje i humanije namere , a nit su njihove namere balkancima manje prolile krvi i izcedile znoja u prošlosti - ali su bar u političkoj retorici vispreniji i kultivisaniji.
  Ovaj nastup ruskog ambasadora nije istorijski izuzetak ruske diplomatije , ali u njemu je izuzetno samo to , što je prevazišao uobičajeno diplomatsko ponašanja i sveo se na političku govoranciju koja je uobičajn u kočijaškim kafanama !
  To je uostalom pozicija balkanaca u ruskoj politici , a i političko viđenje časti i ljudskog dostojanstva personalnih postavki državne uprave , čiji su balkanci podanici !
  Uostalom , vazda smo bili moneta za potkusurivanje kako istoka i tako i zapada - podjednako dobro su nas ubijali i kao neprijatelji i kao ratni saveznici. Tako da ovo navodno metaforično viđenje , zasigurno nije metafora , a nit je uvreda - jer balkanci ništa nisu učinili da tom istoku i tom zapadu pokažemo šta je čast i dostojanstvo malih , kakvom se duhovnošću napajaju kao ljudi i kojom su se mudrošću oplemenili , verajući se uz njihovu krvavu eksploatatorsku užad u poslednjih nekoliko vekova !
  Dakle , nemaju balkanci te ljudske pameti da kažu i istoku i zapadu: vera smo se mi uz vašu užad i izginusmo ko mravi , eto to što nas preosta učini vas višnjim prijateljima čije prijateljstvo ne potrebuje ; ili je odveć sitnih vlastoljubivo ništavnih poltičara , kojima i nije do blkanaca !
 15. 123loncar (avatar)
  comentar : Gargamel : "Narod koji zrtvuje 30 miliona sunarodnika da odbrani svet od nacisma, ima itekako pravo da savetuje i upozorava, pogoto sto to cini iskreno i dobronamerno.U zadnjih 10-tak godina zapadni Ambasadori prave vlade, otvaraju privatni biznis, sto je najgore, otvaraju nogama vrata nasih politicara( ne bas svih).To je Djindjic najbolje objasnio u zadnjem intervjuu.Neka Autor objasni pojam suverene zemlje i odakle mu drskost da naziva Srbiju suverenom zemljom."

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/note_verbale_ii.881.html?news_id=271927#sthash.UedOkvsM.dpuf

  recomentar:

  Poštovani Gargamele , potrebno je istoriju časno i mudro izučavati i na to se pozivati ; a hoću da Vam kažem poštovani da je rat razbojništvo i đavoljska rabota u svim svojim segmentima , pa i u odbrani otečestva , kao što je bio i u tom IIs.r. u otadžbinskoj odbrani rusije - a to Vam poštovani dođe tako, a i da znate i to, kako su u tom IIs.r. rusi bili saveznici sa nemcima i da su prve ratne akcije crvene armije u evropi bile združena atakovanja sa fašistima u okupaciji poljske . Dakle, prve ruske ljudske žrtve pale su u okupaciji poljskih teritorija i njenih stanovnika, kao saveznici fašista .
  Malo delo ali veliki zločin - dragi prijatelju . I treba tim povodom da znate , dragi prijatelju, da je u poljskim selima tad počinjen i prvi veliki genocidni poduhvat o kome se ćuti ; jevreji meštani , organizovali su se kao parizanske jedinice pod komandom crvene armije i masovno su proterivali starosedeoce poljake i ubijali besomučno . O ovome možete čak da izguglate dokumentarne filmove - mislim o prvim ruskim ratnim pohodima i genocidu nad poljskim stanovništvom .
  A da , kad je ta crvena armija prošla kroz naše krajeve, po istom poljskom modelu su išle i partizanske jedinice i činile našem stanovništvu ono što su činili jevrejski parizani poljacima - pa sad imamo stotinak masovnih grobnica o kojima se ćuti , a o kojima možete da saznate guglajući čak i na sajtu vlade srbije.
  Dakle , poštovani Gargamelu , koga rusi brane i grci hrane nek za života plati posmrtno opelo .
  A što se tiče našeg gubernatora , njegove ekselencije ruskog ambasadora , oni metaforični majmuni iz crne gore, zahvaljuju mu se na metaforičnim bananama sa tog predavanja!
 16. 123loncar (avatar)
  "Zadesio sam se u onoj kafanici u kojoj se televizor nikada ne gasi, pa sam imao priliku da gledam i slušam šta pričaju građani Obrenovca. I – šta su pričali? Staru priču, cenjeni publikume. Imaju, kažu, žene, sestre i žensku decu, pa se boje, daleko bilo, da bi azilanti mogli nasrnuti na njihovu čast. Džaba je državni činovnik krečio objašnjavajući okupljenom građanstvu i seljaštvu da će azilantski objekat imati obezbeđenje, a da osim obezbeđenja u zemlji Srbiji postoji i policija. Ne mere pa ne mere, bili su uporni graždani i – ako se dobro sećam – upornost im se isplatila..............Strahu od promaje i strahu od pomračenja sunca izgleda da se pridružio još jedan srpski strah – strah od azilanata. "

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/treci_strah.881.html?news_id=272015#sthash.8HMmiDO7.dpuf
  Tvrdo stojim , da građanskog okupljanja nije bilo , jer to podrazumeva građansku svest o protestu kao sredstvu borbe , protivu institucija vlasti sa kojima rukovode zli i ništavni ljudi ! Dakle , građanski protest i učestvovanje u njemu , čist je izraz duhovne i intelektualne razine, kako pojedinca tako i svih učesnika u njemu -protestu ; te nije jarcanje zarad kog evrića po satu ili nekakvog kratkoročnog isplativog ćara, kroz političku sektu ili pak od ilegalnih čimbenika državne bezbednosti !
  Suštinski posmatrano , ovo je ubičajeno naše slobističko događanje naroda, uz organizacionu pomoć i angažovanje kakve političke sekte , potpomognute ilegalnom državnom bezbednošću !
  Isto tako tvrdo stojim , da je ovo kazivanje , više manje uobičajeno humorističko zmajavanje , kao neka retorička dimna zavesa , da se u zajebanciji smota stanje stvari , koje kazuje očiglednu istinu o tome da je stanovništvi isponjeno raznoraznim strahovima.
  A to dođe nekako ovako ; tamo gde stanuje strah , podstanar je zebnja , nemoć , paranoja , beznadežnost ! Sad samo treba reći da poreklo ovih svata je u neznanju , zaglupljivanju , mitomaniji i čistoj gluposti !
  I tusmo , ako je ovo poslednje tačno , a nivo standarda življenjima , po nekim svetskim pokazateljima ( kako su imali običaj komunisti da kažu ), kaže da smo ušli u bezdno - onda ovdi pri nas i nema graždana , već narod koji izčiljuje u duhovnoj groznici i intelektualnoj anemiji !
  Strah i mrak – braća rođena !
 17. 123loncar (avatar)
  "............imam snažan utisak da je Jugoslavija nastala upravo zahvaljujući snažnoj srpskoj volji za Jugoslavijom ................ Ali - zinulo srpsko dupe! Svi Srbi će živeti u jednoj državi! ........No, dobro. Zašto sada, pitam ja vas, kada smo nezavisni, suvereni i kad smo se kurtalisali lažne braće ne uspevamo da - kao državotvorni narod - napravimo stabilnu, uređenu i bogatu Srbiju? E, to pitanje postavite šnajderu Đuri! ...........Niko, bre, više ne veruje da kolumnista to radi iz čistog rodoljublja, tj. u iskrenoj težnji da svoj publikum spase od podguznih parazita i onolikih krvopija što se redovno zapate na svakoj srpskoj muci."

  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/dan_koji_je_sasio_djura.881.html?news_id=272063#sthash.5JqRw8Ix.dpuf


  - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/dan_koji_je_sasio_djura.881.html?news_id=272063#sthash.5JqRw8Ix.dpuf

  Da , pitanje nad pitanjima , zašto sad živimo u pravom smislu te reči : ništavno ; kad smo svoji na svome , te vodi nas opštenaeodno žarko željeni bajčetinski ktitor , prvi u svetu doktorirani kazandžija, sa gosudarskim vučićima , nadahnuti promuhamedanskim menadžerstvom , koje obilato pridržava falusni podnaduvani pendrek , recikliranog slobiste !
  Možda će mantijaš , prvi međ jednakima , da kaže : u propadanju vazdižemo se do nebesne srbije i tako u zemaljskim patnjama, zavrednjujemo večni život u njoj !
  Da biće da je tako !
  A to što neko misli da su "partizani podkuzne mušice" , treba da zna da ima onih koji ga podržavaju u tome, ali dražinovsko kraljevske četnike vide kao " nadguzne stenice" . Sve je to bratija , ljudi moji , koja se urotila , gotovovo jedan vek , protivu života na ovim prostorima , dostojna čeveka !
  A jedno je istina , karađorđevići štićeni četničkom gardom , ubili su srpsku državnost i državu županizovali / kaj ne dragi moji / , a podguzični partizani vratili je nasilno u borbi protivu nadguznih četničkih stenica i ostalih parazita ! Zato danas imamo i ozakonjeno njihovo i njihovih potomaka pomirenje - iz koga je kruna ova vlada !
  Da nije bilo te kilave državnosti , slavljene 29 novembra , po kojoj je međunarodno pravo podelilo veštačku tvorevinu , danas bi još bili u ratu svedeni na smederevski pašaluk - jer to je poslednja međunarodno priznata teritorija , koju je bosanac Despot Tomaš prodao osmanlijama .
  A da nam je zinulo dupe , jeste ! Samo malo njih zna da kad zine dupe zaveliko , usta su prazna !
  Sad može da se izmišlja dan srpske državnosti i da se veličaju što nadguzne četničke stenice , što karađorđevići - ali međunarodno priznata srpska državnost je u tesnoj sprezi sa 29 i nju međunarodno baštinimo , hteli to ili ne !
  I ma koliko pričali , šio nam ga Đura - to je tako !