BOJ NA KOSOVU - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

BOJ NA KOSOVU

Oceni ovaj blog
.... VELIKA VOJNA POBEDA

...................... ILI

GRANDIOZNI DUHOVNI PORAZ

"Писати о Боју на Косову веома је лако, али под једним условом: да писац није Србин.

Странац, који не познаје наш духовни склоп, наше митове и легенде, просто би применио научни метод истраживања: навео би све познате податке, из најразличитијих извора, и онда извео закључак ........................ Десило се да народно предање, “као усмена историја неуког пука” (Р. Самарџић), надјача праву историју, баш као што су десетерци скромних домета проглашени већом уметношћу од оне истинских уметника. Најзад, и вековима усавршавани српски књижевни језик постао је “гори” од простонародног." http://srpskaistorija.wordpress.com/2013/10/30/бој-на-косову-српска-победа-2/


Svakako da je duhovnoj destrukciji oružje bio deseterac , na kome se vaspitava već nekoliko vekova srpska populacija ; a toj destruktivnoj radionici poraz , bol , patnja , žaljenje i samosažaljenje u nebesnoj pogibiji je moćno sredstvo . Mi danas imamo u svakom istorijskom pa i etičkom smislu , populaciju destruktivno ustrojenu i odgojenu ; u kojoj je istina , saznanje , čestitost znanja i poštenje sproterano za vjeke vjekova ! Ta duhovna naobrazba sa destruktivnim temeljom , nije delo neukog i samoopismenjenog ili pak slepog guslara , nit je delo zabrađenih uskogrudih i sitnih kvazi znanstvenika i patriota , koji žive od ukorenjene duhovne manipulacije i nesreće sopstvenog stanovništva!
Reč je o jednoj strategiji , koju je osmislio konstantinopoljski univerzitet kao način za odbranu od slovenskih naroda hiljadugodišnjeg carstva , i počeo da sprovodi laganim viševekovnim pokrštavanjem i novoopismenjavanjem tih naroda , sa Ćirilom , Andrejem i sl. misionarima ; te koju reinkarnirao jedan vek posle kosovskog boja katolički Rim , posle prodaje despotovine turcima ; a koju je uporno i u kontinuitetu finansirala i sprovodila austrougarska monarhija !
Ta strategija , posebno dobija na snazi sa činodejstvovanjem u sadejstvu , prokarađorđevićkog elementa sa Vukom Karadžićem . Ona je išla dotle , da je jednu kraljevinu kao pobednika u Is.r. , izbrisala , zarad rehabilitacije ratnih gubitnika sa svojim ratnim zločinacima, a teritorije kraljevine pretvorila u županske oblasti. To je vrhunac te strategije , koji osećamo i danas na delu !
Ja stojim na stanovištu , da se nije "desilo" , već da se ostvario program jedne strategije po kome neznanje ,poluznanje, neistina , pohlepa , te bestijalno samouništenje caruju na ovim prostorima kao sveta stvar. A to je delo destruktivne duhovnosti !
Kažu da vojnom silom možeš da pobediš jedan narod , ali ne možeš da ga osvojiš za vjeke vjekova i uništiš ! Ova tvrdnja ima u istoriji čovečanstva , beskonačan broj primera ! Narodi se osvajaju i uništavaju iznutra , jezikom i govorom - destrukcijom ; a očiglrdno čovek govori ono što misli , a misli onako kako zna , a zna kako ga uče . A mi smo bar dva veka učeni destruktivnom istinom i promišljamo destruktivnim umom !
Tačno je to , da smo jedan jezik , slavjanski ; koji nam je podmetnut radi brisanja porekla , duhovnosti i njenih moći , zarad porobljavljanja i stavljanja pod jaram vizantiskog hiljadugorišnjeg carstva - menjali za gori i grđi ! Tačno je da smo grđe od najgrđih u vladavini tog jezika birali za vlast i vladavinu nad nama ! Arčibald ne može ni pojmati , koliko je bio upravu kad je rekao da se čuvamo sebe samih , jer smo svu vladu predali grđima od najgrđih ! No kakav jezik takva vlast , a kakva vladavina takva i budućnost ! To je očigledna istina !
Konačno , nas evolucija izbacuje kao strano telo iz zemaljskog društvenog bića ! Mi smo u njemu kao trn u gnojavoj rani , koji na taj način organizam izbaca iz sebe !
Stoga ne treba da čudi ta belodana istina, da ne verujemo istorijskim činjenicama i naučnoj pameti jednog predpostavljenog evropljanina , koliko desetercu , guslarima i novokomponovanoj pismenici koja je grđa od prostonarodnog slavjanskog , a nije ni do čukljeva jeziku slovena - prapredaka koje brukamo sopstvenim postojanjem , ovakvi kakvi smo !
Konačno , sve poražene vojske povlače se sa vojišta na kome ratuju ; očigledno je tako bilo i sa turskom vojskom - kao što se mi povlačimo biološki , sa ovih prostora na kojima živimo i bitisali smo preko dva milenijuma.
Mi gubimo tu bitku zvanu biološki opstanak , rast i razvoj sa velikom deseteračko mitskom duhovnošću , zvanom srpština !

Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na Facebook Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na Google Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na My Yahoo! Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na Live Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na MySpace Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na Twitter Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na Digg Pošalji "BOJ NA KOSOVU" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. orfej sa ibra (avatar)


  Bogme...biju naši al' biju i Srbi....
 2. 123loncar (avatar)
  ...ma biju , biju , ali lažu i naši i srbi...turci bitku izgubiše al slavu pobedničku od srba u desetercu dobiše !

 3. gost 198065 (avatar)
  :mrgreen:

  Javlja mi se da ću kasnije morat pažljivo iščitat.